.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΕΛΣΤΑΤ: ΥΦΕΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ (-1,1%)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στον αγροτικό τομέα της οικονομίας εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο και τις δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις για το σύνολο της ευρωζώνης, η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε την Τετάρτη (13/8) στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την πορεία του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται. Ο ρυθμός ανάπτυξης παρέμεινε αρνητικός στο -0,2% για το β’ τρίμηνο, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε προς το χειρότερο τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ του α’ τριμήνου του τρέχοντος έτους, το οποίο κατέγραψε συρρίκνωση 1,1%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για συρρίκνωση 0,9%.
 
Η πρόσδεση της Ελλάδας στον αμερικανο-ΕΕ άξονα και η κυβερνητική υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών σε βάρος της Ρωσίας, όχι μόνο βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή αλλά και πλήττει βάναυσα την οικονομία της χώρας μας. Οι συνέπειες, μάλιστα, θα είναι πολύπλευρες και δεν θα περιοριστούν μόνο στους εξαγωγικούς κλάδους – που ήδη παρουσιάζουν προβληματική εικόνα – αλλά θα αφορούν το σύνολο της οικονομίας (τουρισμός, ενέργεια, μεταφορές κα).

Οι ολέθριες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν αρκετά νωρίτερα απ' ότι οι υπολογίζουν τα κυβερνητικά επιτελεία, δημιουργώντας νέα αδιέξοδα στην κυβερνητική πολιτική και πυροδοτώντας μεγάλα κινηματικά γεγονότα και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου