.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ κάνουν πολιτική...

Επιστολή σε Δούρου και Βασιλόπουλο


Ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο Συνδέσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ προς τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Δούρου και τον νέο Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας κ. Βασιλόπουλο.

Αναλυτικά:

Ειλικρινείς και εγκάρδιες είναι οι ευχές του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΚ για μια θητεία που θα σας αναδείξει  ως τη μάχιμη πρωτοπορία μιας κοινωνίας που επείγετα για πειστικές θεσμικές παρεμβάσεις και ηθική αξιοπιστία.

Σε αυτή την ευγενική φιλόδοξη προσπάθεια, η μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΚ ανέκαθεν συμπορευόταν με τους προοδευτικούς αιρετούς λειτουργούς, από την αφετηρία άλλωστε της περήφανης προσφυγιάς του 1922 ως τους απογόνους με τη μάχιμη δημιουργικότητά τους μέχρι σήμερα.

Κατανοείτε ασφαλώς την ψυχοκοινωνική σύνδεση του Ενωσίτη με το  γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας  το οποίο συμβολίζει μια εστία Αλληλεγγύης και ένα βάναυσα αδικημένο κόσμο (που επιπλέον βιώνει σκανδαλώδεις αθλητικές διακρίσεις).

Κι όμως, ο πολιτικός χώρος που εκφράζετε, προκαλεί αυτόν τον κόσμο με τουλάχιστον τέσσερις στρεβλώσεις:

1.     Τον θεωρεί τόσο αφελή και εξαρτημένο, ώστε δήθεν χειραγωγείται από έναν δήθεν εκμεταλλευτή που κερδοσκοπεί για το γήπεδο

2.     Χλευάζει τη νοημοσύνη του όταν μετεκλογικά αναιρεί με κραυγαλέο τρόπο τις προεκλογικές δεσμεύσεις

3.     Τον ακυρώνει ως συνομιλητή, επινοώντσς απίστευτες προφάσεις ως εμπόδια (π.χ. ότι η ΑΕΚ αδιαφορεί για τα ερασιτεχνικά τμήματα ή ότι απαιτείται γραμμή Μετρό για το γήπεδο κλπ)

4.     Τον απαξιώνει και διακόπτει το διάλογο, καταλογίζοντας στο σύνολο των φιλάθλων τις απαράδεκτες εκρήξεις βίας μιας ελάχιστης μειοψηφίας, για τις οποίες η επίσημη ΑΕΚ ζήτησε συγγνώμη.

Είναι ασφαλώς αυτονόητο ότι ένας πολιτικός σχημαρισμός δεν πρέπει να υιοθετεί ένα λαϊκό αίτημα που δεν έχει νόμιμες προδιαγραφές ή ηθικές συζεύξεις. Αλλά στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ είναι άδικο να εκδηλώνεται πεισματική άρνηση, όταν ο κόσμος της ομάδας ανέκαθεν ήταν ανάχωμα σε κάθε είδους εκμετάλλευση. Και όταν από ένα τέτοιο έργο περιμένει να ζωντανέψει ξανά η μαραζωμένη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα.

Σε αυτές τις οριακές στιγμές, ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΚ απευθύνει στην κ. Περιφερειάρχη και στον κ. Δήμαρχο δημόσια καλόπιστη έκκληση να εγκαινιάσουν τη θητεία τους επενδύοντας στη μόνη αληθινά κοινωνική πολιτική που ανέκαθεν χαρακτηρίζει τους ιστορικούς ηγέτες: να υπερβούν κάθε στατική περιχαράκωση σε δόγματα και να συναινέσουν στην ανέγερση του γηπέδου που θα ικανοποιήσει την αγωνιώδη ηθική βούληση 1.5 εκατομμυρίου πολιτών, αλλά παράλληλα θα αναδείξει και τους ίδιους ως φορείς της ιστορικής λαϊκής συνείδησης.

Οι στιγμές είναι ιστορικές και επιβάλλεται να είμαστε στην ίδια όχθη.

Μετά τιμής

Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΚ

πηγή:  pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου