.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Τα παραμύθια Μελισσανίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2-10-2014 και η πραγματικότητα



Εντελώς αναξιόπιστος, μίλησε ειλικρινά…

Πολίτες και Δήμος έχουν επιπλέον λόγους για να προσφύγουν στο ΣτΕ κι όπου αλλού χρειαστεί, προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της ζωής, της περιουσίας των ίδιων και της πόλης,  και του περιβάλλοντος, από το νόμο για το νέο Ρυθμιστικό.

Διαβάστε από τα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 2-10-2014 τι έλεγαν:



Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ:

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντί σας…
Θέλουμε να στήσουμε και πάλι το σπίτι της Α.Ε.Κ. σεβόμενοι απόλυτα τη νομοθεσία, όλες τις κείμενες διατάξεις αλλά και την υποχρέωσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος και τη ζωής των πολιτών της πόλης.

Στα σχέδια μας δεν υπάρχει τίποτε απολύτως που επιβαρύνει την πόλη, ούτε εμπορικά κέντρα, ούτε ένα αρχιτεκτονικό τέρας που θα παραβίαζε τους συντελεστές δόμησης, ούτε το παραμικρό που δεν θα έχει σχέση με ένα πανέμορφο γήπεδο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Ο κ. Μελισσανίδης έχει τον λόγο.

Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ:
Ήθελα από αυτό το βήμα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον κ. Κυρατσού γιατί ειλικρινά από το δημιούργημα  είναι καθαρά δικό του και θα ήθελα να πω σε όλους σας ότι ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι 1,4. Εμείς αυτό που πάμε να δημιουργήσουμε θα είμαστε κάτω από το 1 και ο συντελεστής κάλυψης που είναι 60% εμείς θα είμαστε κάτω του 45%. Και θέλω για μια ακόμη φορά να πω ότι η Α.Ε.Κ. θα είναι ο μόνιμος χορηγός στο ∆ήμο για το άλσος και μην πάει στο μυαλό σας ότι «η Α.Ε.Κ. θέλει να φάει το άλσος» κανένα άλσος δεν θέλουμε να φάμε. Το μόνο που ζητάμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια που είναι εστία μόλυνσης και δεν νοείται σε 60 μ. από τα σπίτια να υπάρχουν σκουπίδια και εμείς να σκεφτόμαστε να κάνουμε αυτό το έργο.

Θανάση θέλω κι εσύ να πεις δυο κουβέντες και μετά να ακούσουμε τις ερωτήσεις σας.




Κάτω από 1 ο συντελεστής δόμησης και κάτω από 45% ο συντελεστής κάλυψης είπε το αφεντικό της ΑΕΚ. Ζήτησε όμως και ψηφίστηκε 1,2 συντελεστής δόμησης και 60% συντελεστής κάλυψης!

Τρώνε και 6 στρέμματα από το άλσος με τα περιεχόμενα δέντρα, για να τα κάνουν εξέδρες και πεζόδρομους…

Δε θα... έχει εμπορικά κέντρα εντός του γηπέδου αλλά θα έχει εμπορικές χρήσεις μέχρι το 15% του συντελεστή δόμησης.


Τι ψηφίστηκε τελικά όπως αναφέρεται στο νόμο:

β) Επιτρεπόμενες χρήσεις γης

αα) Αθλητικές χρήσεις με τις βοηθητικές τους εξυπηρετήσεις … 
καθώς και οι ακόλουθες συμπληρωματικές λειτουργίες με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους: πολιτιστικές χρήσεις (όπως μουσεία), χώροι αναψυχής, εμπορικά καταστήματα (με εξαίρεση τις υπεραγορές και τα πολυκαταστήματα) και καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών, εκθεσιακοί χώροι, εστιατόρια. Ο ανώτατος συντελεστής δόμησης των ανωτέρω επιτρεπόμενων χρήσεων για τις συμπληρωματικές λειτουργίες, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 15% του ανώτατου επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου