.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Μερικές αλήθειες και αρκετά ψέματα από την ενημέρωση της ΑΕΚ


Με αέρα… πολιτικού εμφανίστηκε ο μάνατζερ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Δημήτρης Ανδριόπουλος στην ενημέρωση που οργάνωσε στις 30/10 η Ερασιτεχνική ΑΕΚ και η Δικέφαλος ΑΕ στην Νέα Φιλαδέλφεια για το έργο της υπογειοποίησης. Κάλεσε τους πολίτες να… πιέσουν το Δήμο. «Εγώ θέλω να ενωθείτε. Γίνετε μια ομάδα και πάμε να πιέσουμε τον δήμο για το καλό της πόλης. Το έργο θα γίνει, δεν μπορεί να το σταματήσει ένας», είπε επί λέξει. Τα ίδια ζήτησε και για την Περιφέρεια – να πάνε όλοι μαζί οι κάτοικοι να… πιέσουν να εγκρίνει το έργο της υπογειοποίησης.

Είπε και άλλα πολλά ο κ. Ανδριόπουλος, όπως ότι το έργο της υπογειοποίησης είναι «τετελεσμένο», ότι με αυτό το έργο «θα απελευθερωθούν δέκα (!) στρέμματα έξτρα χώρου για τους πολίτες», ότι η άδεια λειτουργίας του γηπέδου περιλαμβάνει και την υπογειοποίηση. Και προσπάθησε να πείσει όσους αντιδρούν με το εξής: «Πρέπει να βγάλετε από το μυαλό σας πως η υπογειοποίηση γίνεται για το γήπεδο. Η υπογειοποίηση γίνεται για την πόλη και για το γήπεδο».


Η εκδήλωση όμως αποκάλυψε και κάποιες πραγματικές ειδήσεις, τις οποίες συστηματικά αποκρύπτουν οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ:
  • Η ενοχλητική ερώτηση που έκανε κάποιος από τους παριστάμενους για την στέγαση των ερασιτεχνικών τμημάτων της ΑΕΚ εκνεύρισε τον συνήθως ψύχραιμο μάνατζερ, ο οποίος υπέδειξε και τη… λύση. Ποια είναι αυτή; Μα, φυσικά το Άλσος, όπου μπορούν να… αξιοποιηθούν τα 4,5 στρέμματα, όπως είπε ο κ. Ανδριόπουλος, στα οποία στεγάζεται σήμερα ο σταθμός μεταφόρτωσης και ο σταθμός απορριμματοφόρων του Δήμου («οι σκουπιδιάρες», όπως τις αποκάλεσε). Και μάλιστα την ευθύνη της στέγασης των ερασιτεχνικών τμημάτων να την αναλάβει ο Δήμος. (Το περίεργο είναι ότι αν και η ερώτηση απευθύνθηκε στην Ερασιτεχνική, κανείς από τους παριστάμενους εκπροσώπους της δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει, αφήνοντας τον μάνατζερ του γηπέδου να απαξιώσει το θέμα μιλώντας για όρους της δεκαετίας του 60, για χώρο που δεν επαρκούσε κ.λπ.).
  • Αν και στη ΜΠΕ που είναι σε διαβούλευση αναφέρεται ως χρόνος αποπεράτωσης του έργου της υπογειοποίησης οι έξι μήνες, στη συζήτηση αναφέρθηκε το 18μηνο. Έγινε δε σαφές ότι θα υπάρξει μια μακροχρόνια όχληση των κατοίκων και διακοπή της κυκλοφορίας σε έναν βασικό άξονα, όπως είναι η Πατριάρχου Κωνσταντίνου, όχι μόνο για το έργο της υπογειοποίησης (αν τελικά γίνει), αλλά και για την ίδια την κατασκευή του γηπέδου, αφού το οικόπεδο είναι… μικρό. Όσο για το από πού θα γίνεται η κυκλοφορία για το διάστημα αυτό, δεν νομίζουμε ότι όσοι ρώτησαν κατάλαβαν κάτι περισσότερο από το ότι έχουν προβλεφθεί εναλλακτικές κυκλοφορίες.
  • Το όφελος σε χώρο από την υπογειοποίηση ο μελετητής Κ. Ζέκος το προσδιόρισε σε 750 τετραγωνικά μέτρα. Τόσος είναι ο πεζόδρομος που θα δοθεί σε δημόσια χρήση όπως είπε. Τώρα πώς ο κ. Ανδριόπουλος μέτρησε το όφελος σε 10 στρέμματα, είναι απορίας άξιον. Εκτός αν προσθέτει και άλλους χώρους που σκοπεύει να ζητήσει να αξιοποιηθούν, όπως τα ιδιωτικά οικόπεδα με τις πρώην βιομηχανικές χρήσεις (Μπριτάνια κ.λπ), τα οποία όπως ανέφερε θα μπορούσε ο Δήμος να απαλλοτριώσει.
  • Αν και υπεραμύνθηκε των δυο κυκλικών κόμβων που περιέχονται στην προμελέτη του έργου, δεν φάνηκε να τους υποστηρίζει ως λύση ούτε ο ίδιος ο μελετητής. Το αστείο είναι ότι απαντώντας σε ερώτηση του πρώην δημάρχου Π. Γρετζελιά, έδειξε να μη γνωρίζει πώς ακριβώς θα οδηγούνται τα οχήματα από την οδό Φωκών προς την Εθνική Οδό, αφού η λύση που προτείνει είναι να στρέφονται μέσω της Πίνδου στην οδό Τυάνων, ένα μικρό στενάκι που σήμερα με το ζόρι διέρχεται ένα όχημα.
  • Μια τελευταία είδηση που βγήκε από τη χθεσινή συζήτηση είναι ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας, η οποία έχει πάρει στα χέρια της το χώρο απέναντι από το σταθμό του Περισσού, ώστε να δουν πώς μπορούν να συνεργαστούν. Δεν ξεκαθάρισε ο κ. Ανδριόπουλος τι σχέδια επεξεργάζονται, αλλά για πρώτη φορά ακούσαμε να επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ένα σχέδιο για τη γενικότερη μετεξέλιξη και επανασχεδιασμό της περιοχής, χωρίς φυσικά να έχει ενημερωθεί ο καθ’ ύλη αρμόδιος, δηλαδή ο Δήμος.
Τέλος η εκδήλωση είχε και τα… γνωστά καθρεφτάκια που έδιναν οι αποικιοκράτες καταχτητές στους ιθαγενείς, σε ανάλογες ιστορικές εποχές επιθετικών… επενδύσεων. Ο «ταβερνιάρης» της περιοχής, που όπως είπε ο κ. Ανδριόπουλος του παραπονέθηκε για την μείωση της δουλειάς του, αφού το κατάστημά του βρίσκεται στην αιχμή των έργων, έλαβε μια δημόσια υπόσχεση: για όσο χρόνο διαρκούν τα έργα θα έχει… πελάτες τους περίπου 50 εργαζόμενους του εργοταξίου. Άρα ουδέν πρόβλημα…

Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση, όπως είδαμε και διαβάσαμε, παραβρέθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (Γεωργαμλής, Αράπογλου, Κόντος, Πλάτανος, Παπανικολάου, Κουτσάκης, Σιώρης). Από τις τοποθετήσεις όσων μίλησαν ενημερωθήκαμε ότι Γεωργαμλής και Αράπογλου τάσσονται υπέρ της υπογειοποίησης, γεγονός που δεν καταγράφηκε στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο μεν πρώτος απείχε, ο δε δεύτερος είχε αποχωρήσει. Ίσως αισθάνθηκαν πιο άνετα στη χθεσινή συζήτηση, αφού όπως είπε ο κ. Αράπογλου, «συνήθως δεν έχουμε τέτοιους διαλόγους στο Δημ. Συμβούλιο». Ίσως πάλι γιατί αισθάνθηκαν υποχρεωμένοι να δηλώσουν πίστη στο μεγάλο σχέδιο, για να κερδίσουν μερικές ψήφους οπαδών της ΑΕΚ…

Γιώργος Κατερίνης

Σημείωση: Επειδή μας ρωτούν πολλοί φίλοι γιατί ο Πολίτης δεν παραβρέθηκε να καλύψει δημοσιογραφικά το γεγονός, οφείλουμε να… παραδεχτούμε ότι αποφύγαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους κάνουν διαδικτυακό bulling στην ενημέρωση που παρέχουμε, να περάσουν και σε πράξεις. Όσοι ζουν και κυκλοφορούν στην πόλη γνωρίζουν πολύ καλά γιατί μιλάμε…

πηγή: politisfx.gr

1 σχόλιο:

  1. Γαύροι και αντιαεκτζήδες μην ξαναπιάσετε στο βρωμόστομά σας την ερασιτεχνική ΑΕΚ που και καλά θέλετε το καλό της. Και τι να έρθετε να κάνετε στην εκδήλωση κακομοίρηδες. Αφού δεν μπορείτε να αντικρούσετε με σοβαρά επιχειρήματα τίποτα απο όσα ακούστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή