.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ



«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗ ΔΕΗ!»
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.
 
ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΡΥΧΕΙΩΝ-ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
 
Π
ΕΡΙΠΟΥ 800 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο ξεπούλημα του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) αλλά και συνολικά της ΔΕΗ. Από το περίπτερο που έχουν στήσει στην πλατεία Κοραή (Προπύλαια), οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πήγαν στη Βουλή αλλά το Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης ψηφίστηκε («επί της αρχής») από 151 βουλευτές.
Αμέσως μετά τη ψήφιση του Νομοσχεδίου η συνέλευση των πρωτοβάθμιων σωματείων ΔΕΗ αποφάσισε την  αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων!
 
Στους συγκεντρωμένους έξω από τη Βουλή (τα λεωφορεία των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το δρόμο) μίλησε ο Κώστας Βαρσαμής (μηχανικοί) και παραδόθηκε Ψήφισμα 17 πρωτοβάθμιων σωματείων στα κόμματα. Το Ψήφισμα αναφέρει ότι το νομοσχέδιο «ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, παραδίδονται στρατηγικά εθνικά δίκτυα στα χέρια ιδιωτών που θα κερδοσκοπήσουν εις βάρος του λαού, θα επιφέρει ανεργία, θα διαλύσει τον όμιλο ΔΕΗ».
Από τα σωματεία της ΔΕΗ υπήρχαν πανό από Σύλλογο Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ, Ένωση Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ, Σωματείο Ορυχείων Μεγαλόπολης, και δυο πανό από Εργαζόμενους ΔΕΗ.
Τα κύρια συνθήματα ήταν: «Κάτω τα χέρια απ’ τη ΔΕΗ!», «Ρεύμα φτηνό ΔΕΗ για τον λαό!», «Πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε!», «Οι προνομιούχοι στα ορυχεία κάθε μήνα έχουν και μια κηδεία!».  
Στην πορεία και συγκέντρωση πήραν μέρος με τα πανό τους η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΟΚΔΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου.
 
Μόλις μετά δυο ημερών απεργία τα πρωτοβάθμια σωματεία αποφάσισαν την «αναστολή» των κινητοποιήσεων καθώς δεν υπάρχει αποφασιστική ηγεσία για να πολεμήσει μέχρι τέλους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Στην πιο κρίσιμη στιγμή η γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε τη γενική απεργία υποστήριξης της δημόσιας ΔΕΗ ενώ δεν υπάρχει συγκροτημένη ηγεσία στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Παρά τις δηλώσεις εδώ και αρκετό καιρό της κυβερνητικής χούντας για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, παρά τα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα (λόγω υψηλών λογαριασμών και χαρατσιού) τα σωματεία κήρυξαν απεργία μόλις την προηγούμενη Δευτέρα.
 
Είναι ώρα οι αγωνιστές εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΔΕΗ να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και στη βάση της προοπτικής ανατροπής μνημονίων και κυβέρνησης με γενική πολιτική απεργία διαρκείας, σε συμμαχία με όλη την εργατική τάξη και τους μαχητές αγρότες, να σχηματίσουν επαναστατική ηγεσία. Αυτό είναι ο δρόμος της νίκης.      
 
Ο δρόμος της νίκης είναι ενωτικός. Γιατί το περίπτερο των απεργών της ΔΕΗ βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλατείας Κοραή και το περίπτερο των απολυμένων σχολικών φυλάκων στην άλλη άκρη, στην πλατεία Κλαυθμώνος; ■

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου