.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind) ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 
Στις 15/10/2013, μερικές εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φυσσα , 15 μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση γιά μία  αντιφασιστική μοτοπορεία στο Πέραμα , περικυκλώνονται από περίπου 40 άνδρες της ομάδας Δ και με μία εντυπωσιακή αστυνομική επιχείρηση 4 περιπολικών και ενός βαν του Τμήματος Μεταγωγών μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.   Ακολούθησαν παρατυπίες, παράνομη κατακράτηση για περίπου 5 ώρες , άρνηση πρόσβασης σε δικηγόρο, αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων, δακτυλοσκόπηση, απειλές και πιέσεις.
 
  Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. και η ελληνική δικαιοσύνη δεν είπαν τότε  την τελευταία τους λέξη. Στις 30/12/2013 , ενάμιση μήνα μετά το περιστατικό οι 15 προσαχθέντες έλαβαν κλητήριο θέσπισμα με το οποίο καλούνται να παραστούν στις 4 Φεβρουαρίου 2014 στο Πταισματοδικείο Αθηνών για να δικαστούν για το έγκλημα της παράνομης αφισοκόλλησης. Και αυτό παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των αξιωματικών της ΓΑΔΑ στους προσαχθέντες και στους δικηγόρους ότι επρόκειτο για προσαγωγές ρουτίνας  και  ότι δεν θα γίνει καμία δίωξη.
 
Ίσως πρέπει να πούμε και ευχαριστώ στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ελληνική δικαιοσύνη που αποφάσισαν να περιοριστούν σε ένα πταίσμα. Συνήθως, όταν πρόκειται για αντιφασίστες, μετανάστες, νέους, εργαζόμενους και αγωνιστές συνδικαλιστές ή οποιονδήποτε αντιδρά στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση, το μενού περιλαμβάνει ποινικές διώξεις για πολλά πλημμελήματα, ενώ  στο πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγγελθεί και βασανιστήρια με αναμμένα τσιγάρα και ηλεκτροσόκ .  
 
Είναι καθαρό ότι η δίωξη των 15 εντάσσεται και αυτή στα πλαίσια του ανοιχτού πολέμου που έχει κηρύξει το κράτος, οι μηχανισμοί του και η συγκυβέρνηση ενάντια στα αντιφασιστικά κινήματα, σε όσους δεν πείθονται από το παραμύθι ότι ο φασισμός θα νικηθεί με τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και σε όσους αρνούνται την ανιστόρητη και αντιδραστική «θεωρία των δύο άκρων». 
 
·                Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στους  προσαχθέντες  της 15ης Οκτωβρίου 2013  και ζητάμε την αυτονόητη απαλλαγή τους  από  κάθε κατηγορία.  
 
·                Η στράτευση στον αντιφασιστικό αγώνα και η έμπρακτη υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών είναι υπόθεση όλων μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου