.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ: Το «Νέο Λύκειο» σε αδιέξοδα



Νέα Φιλαδέλφεια, 19/01/2014                                       


  Το «Νέο Λύκειο» σε αδιέξοδα

Βρισκόμαστε ήδη στα μισά της σχολικής χρονιάς και, δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία εμβρόντητη διαπίστωσε μόλις πριν από λίγες μέρες τη διάσταση απόψεων μεταξύ του Υπουργού και Υφυπουργού Παιδείας για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, όπως αυτό της εφαρμογής του θεσμού του «Νέου Λυκείου» και της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας.
Είναι προφανώς ακόμη άγνωστο αν και σε ποιό βαθμό θα εφαρμοστούν οι εξαγγελίες και οι διατάξεις που προβλέπονται για το νέο Λύκειο.  Ως  Ένωση Γονέων είχαμε εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις μας για τα νέα μέτρα, καθώς θεωρήσαμε ότι δεν έτυχαν της απαραίτητης διεξοδικής προετοιμασίας που απαιτούν αλλαγές τέτοιας έκτασης και έντασης. Μεγάλος κερδισμένος τα φροντιστήρια που έγιναν μονόδρομος για μαθητές και γονείς, που εκτός από την οικονομική αφαίμαξη που υφίστανται, δεν γνωρίζουν ακόμη τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση που ονομάζεται «Νέο Λύκειο» και γίνονται πειραματόζωα μιας αδιέξοδης πολιτικής. Οι εκπαιδευτικοί, απ’ τη μεριά τους, αναγκάζονται να κάνουν «κοπτοραπτική» στην ύλη, υποχρεωμένοι να κάνουν εκπτώσεις ποιότητας στο έργο τους για να ανταποκριθούν σε ανεφάρμοστες ντιρεκτίβες του Υπουργείου, με χαμένο για άλλη μια φορά το μαθητή.

Αν λάβουμε υπόψη ότι σε σχολεία του δήμου μας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) υπάρχουν ακόμη ελλείψεις εκπαιδευτικών, αρκετά μάλιστα δημοτικά σχολεία δεν λειτουργούν ακόμη με πλήρες ωράριο, εύκολα βγαίνουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα της πολιτείας και την παρεχόμενη εκπαίδευση στα παιδιά μας.

Ως Ένωση Γονέων του δήμου μας απαιτούμε για άλλη μια φορά την άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία των παιδιών μας και την κατάργηση του εξετασεοκεντρικού συστήματος  του νέου Λυκείου που θα οδηγήσει σε μεγάλη μαθητική διαρροή και  χιλιάδες μαθητές στην παραπαιδεία.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γ. Γραμματέας

      Τάσος Κωνσταντινίδης                                                                              Έλενα Γούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου