.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

“ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ, ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ! ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!”

ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ 

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ: (αρισ. προς δεξιά) Αμπντούλ Σαμπούρ
(στο μικρόφωνο), ο διερμηνέας, Μοχάμαντ Φαντάμ και Σεσάν Σάφι, όλοι Αφγανοί πρόσφυγες πολέμου.
 
Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
 
Τ
ΡΕΙΣ ΑΦΓΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΤΗΣ ΒΥΘΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, έδωσαν Συνέντευξη Τύπου στο πεζοδρόμιο απέναντι από τη Βουλή σήμερα Σάββατο μεσημέρι όπου διηγήθηκαν τα γεγονότα της νύχτας της περασμένης Κυριακής προς Δευτέρα, που κατέληξαν στον πνιγμό 3 γυναικών και 9 παιδιών. Και οι τρείς πρόσφυγες έχασαν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους στη βύθιση του πλοιαρίου.
Οι τρεις πρόσφυγες αφηγήθηκαν τις τρομερές φασιστικού τύπου φρικαλεότητες των Λιμενικών και τόνισαν με έμφαση ότι «το Λιμενικό ήλθε για μας πνίξει και βυθίσει τη βάρκα μας» και ότι «μας χτύπαγαν στα χέρια για να μην ανέβουμε από τη θάλασσα στο πλοίο του Λιμενικού»!
 
Αυτές οι κατηγορίες φανερώνουν τη ρατσιστική βαρβαρότητα της πολιτικής της ΕΕ και της πραχτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης. Πρόκειται για εγκλήματα παράλληλα με τα βασανιστήρια των ιμπεριαλιστών σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Γκουαντανάμο κ.α., και παραπέμπουν στα φασιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.    
Τη Συνέντευξη Τύπου οργάνωσε η Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης και ο συντονιστής Γιάννης Αλμπάνης ζήτησε άμεσα πολιτικό άσυλο για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με όσα είπαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου οι Αφγανοί πρόσφυγες Αμπντούλ Σαμπούρ, Μοχάμαντ Φαντάμ και Σεσάν Σάφι:
 
«Είμαστε 26 άτομα, 23 Αφγανοί και 3 Σύριοι. Η μηχανή της βάρκας μας χάλασε και σταματήσαμε περίπου 100 μ από την ελληνικές ακτές. Τότε ήρθε το πλοίο του Λιμενικού και  χαρήκαμε ότι θα μας έσωζαν, αλλά αυτοί δεν ήθελαν να μας σώσουν.
Αντίθετα μας πυροβόλησαν και το πλοίο του Λιμενικού χτύπησε τη βάρκα μας για να τη βυθίσει.
Άρχισαν να πυροβολούν στο αέρα μόλις ήρθαν κοντά στη βάρκα μας. Βάλανε τα όπλα τους στο λαιμό μας και φώναζαν «We will kill you! We will fuck you
Δυο λιμενικοί ήρθαν στο βάρκα μας και έδεσαν ένα σχοινί. Άρχισαν να μας ρυμουλκούν με υψηλή ταχύτητα προς την Τουρκία. Τους φωνάζαμε να σταματήσουν.
Αλλά αυτοί αύξησαν ταχύτητα και κάνανε ζιγκ-ζαγκ για να βυθίσουν τη βάρκα μας. Αρχίσαμε να φωνάζουμε όταν είδαμε νερό να μπαίνει στη βάρκα μας.
Τότε η γυναίκα μου και τα παιδιά μου πέσανε στη θάλασσα από τις απότομες κινήσεις του πλοίου του Λιμενικού. Το σχοινί κόπηκε.
Οι γυναίκες φώναζαν «help us» αλλά οι Λιμενικοί φώναζαν «fuck you». Χτύπησαν τη βάρκα μας για να τη βυθίσουν. Πέσαμε στη θάλασσα. Προσπαθήσαμε να ανέβουμε στο πλοίο του Λιμενικού αλλά μας χτύπαγαν στα χέρια για να μην ανέβουμε. Οι Λιμενικοί δεν μας έδωσαν σωσίβια. Αυτοί που ήταν στη βυθιζόμενη βάρκα ζητούσαν βοήθεια και σωσίβια αλλά οι άντρες του Λιμενικού δεν τους έδωσαν. Χτύπησαν ένα Σύριο16 χρονών που πέταξε ένα ξύλο σε μια γυναίκα που πνιγόταν για να σωθεί. Είδα με τα ίδια μου τα μάτια παιδιά και γυναίκες να πνίγονται. Φώναξα «Δεν θέλω να ζω πια, σκοτώστε με!».
Οι άντρες κολύμπησαν και πιάστηκαν από το πλοίο του Λιμενικού αλλά όχι οι γυναίκες.
Δυο πλοία έρχονταν από τις τουρκικές ακτές, γι’ αυτό τελικά μας πήραν στο πλοίο του Λιμενικού, αλλιώς θα μας έπνιγαν.
Μας απείλησαν ότι αν πούμε τι έγινε θα μας τιμωρήσουν.
Μόλις έφτασε στο Φαρμοκονήσι πήρε φωτιά το πλοίο του Λιμενικού.
Στο νησί μας παράδωσαν στην αστυνομία που μας κλώτσαγε. Μας έβαλαν φυλακή με τα βρεμένα ρούχα μας, ούτε μας έδωσαν φαγητό ή νερό.
Στο νησί μας πήγαν σ’ ένα εστιατόριο πολυτελείας για να δείξουν ότι μας φέρονται καλά. Αλλά κάτσαμε εκεί για λίγο. Μας πήραν και μας έβαλαν φυλακή.
Έναν έναν μας φώναζαν σ’ ένα γραφείο αλλά πάντα με λάθος διερμηνέα. Μας υποχρέωσαν να υπογράψουμε χαρτιά χωρίς να καταλαβαίνουμε.
Όταν έμπαινε στο δωμάτιο ο αντιπρόσωπος της Αρμοστείας Προσφύγων του ΟΕΕ σταμάταγαν.
Έζησα στην Ουγγαρία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πουθενά δεν είδα τέτοια βαρβαρότητα.
Είμαστε στην Αθήνα δυο μέρες και η αστυνομία μας συλλαμβάνει μόλις βγούμε από τον ξενώνα.
Ζητάμε να βρεθούν τα πτώματα των οικογενειών μας αυτό μόνο ζητάμε τώρα.
Ο Υπουργός λέει ότι το Λιμενικό ήρθε να μας σώσει, όχι αυτό είναι ψέμα, ήρθαν να μας πνίξουν!
Ας φέρουν οποιονδήποτε να μας πει ότι λέμε ψέματα.
Είμαστε πρόσφυγες από το Αφγανιστάν όπου γίνεται  πόλεμος τα τελευταία 38 χρόνια.
Λένε ότι είπαμε ευχαριστώ που μας έσωσαν. Να τους πούμε ευχαριστώ που σκοτώσανε τις οικογένειές μας;
Το Λιμενικό μας έφερνε στην Ελλάδα λένε τώρα, αλλά αν ήταν έτσι, τα πτώματα θα ήταν στα ελληνικά νησιά όχι στις τουρκικές ακτές. Μας λένε ψέματα.»
 
Στη Συνέντευξη Τύπου μίλησαν επίσης εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΟΛΜΕ, του Δικτύου Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό και ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου. Επίσης μίλησε αντιπρόσωπος της Κοινότητας Αφγανών Προσφύγων Μεταναστών ο οποίος δήλωσε ότι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει γίνει ένα «νεκροταφείο προσφύγων», καθώς και ο εκπαιδευτικός και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Παύλος Αντωνόπουλος ο οποίος ζήτησε να «σταματήσει αυτή η φρίκη» και τα σωματεία να βγάλουν ψηφίσματα, να αποφασίσουν δράση και να απαιτήσουν δικαστική έρευνα. ■
 
Μ
ετά τη Συνέντευξη Τύπου σχηματίστηκε πορεία από τη Βουλή στην Ομόνοια στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι, πρόσφυγες και νεολαία και άνεργοι. Στην κορυφή της πορείας ήταν το μαύρο πανό της Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης που ανάφερε «Η Ευρώπη φρούριο δολοφονεί ακόμα και παιδιά – Πολιτικές –Ποινικές ευθύνες τώρα». Άλλα πανό στην πορεία: Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ, Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, κ.α.
Συνθήματα που ακούστηκαν: «Λιμενικό σημαίνει πρόσφυγες πνιγμένοι!», «Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι – Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!», «Λαέ θυμήσου ο λόγος που πεινάς δεν είναι ο μετανάστης αλλά ο Σαμαράς!», «Ο Βαρβιτσιώτης δολοφονεί – εδώ και τώρα να παραιτηθεί», «Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες»,

2 σχόλια:

  1. Αυτά συμβαίνουν όταν πας νύχτα στα κρυφά απο θάλασσα με βάρκα την ελπίδα.
    Το πιο θλιβερό απ'όλη αυτή την ιστορία είναι οτι έχουμε υπουργό ναυτιλίας το κολλεγιόπαιδο-βουτυρόπαιδο κ.Μίλτο Βαρβιτσιώτη.
    Επίσης κύριε Καμπούρη να πείτε στους κυρίους Αμπντούλ Σαμπούρ, Μοχάμαντ Φαντάμ και Σεσάν Σάφι οτί αυτά που υποστηρίζουν οτι υπέστησαν από το λιμενικό , τα ίδια και χειρότερα αντιμετωπίζει και ο ελληνικός λαός από τις προδοτικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, οπότε δεν είναι ρατσιστικό το ζήτημα.
    Ο ελληνικός λαός καθημερινά φωνάζει "HELP US" αλλά και εδώ πάντα η απάντηση είναι "FUCK YOU".
    Επίσης να πείτε στον κύριο Πέτρο οτι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μια κίνηση "Απελάστε τους προδότες" και οτι με Αναρχοσυνδικαλιστικές πρωτοβουλίες Ροσινάντε δεν πήγε ποτέ καμία χώρα μπροστά.

    Αλέξανδρος Δημητρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι κ. Δημητρίου που βρίσκεται ότι το πιο θλιβερό σε αυτή την ιστορία είναι ο υπουργός, από τα παιδιά και τις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους! Κι αυτό με στόχο να αφαιρέσουν χώρο από τους πατριδοκάπηλους νεοναζιστές, που στη θέση των Εβραίων τώρα έχουν βάλει τους μετανάστες. Βλέπετε πρέπει κάποιοι εκτός από τους εκμεταλλευτές να είναι ο εχθρός. Για να μαζεύουν τους πολιτικά αφελείς γύρω τους. Η θρασυδειλία που χαρακτηρίζει τους νεοφασίστες οι οποίοι εξορμούν σε αγέλες, χτυπούν και δολοφονούν, τον πιο αδύναμο κρίκο της κοινωνίας, γίνεται τώρα κρατική πολιτική! Όπως όλοι οι θρασύδειλοι υποκλίνονται στους αλλοδαπούς που έχουν ισχύ και μας ξεζουμίζουν. Την ίδια ώρα δείχνουν όλη, την ξένη προς τον Ελληνικό λαό και τις παραδόσεις του, βαρβαρότητα στους ανήμπορους.
      Εκείνο που ξέρω εγώ και διδάσκει η Ελληνική και παγκόσμια ιστορία, είναι πως αυτή γράφτηκε με αγώνες και θυσίες από παλικάρια και ανήσυχα πνεύματα. Από τα οποία δεν εξαιρώ τη «Ροσινάντε» που σας ενόχλησε! Επίσης είναι γνωστό πως οι ναζί ξεκίνησαν το β΄ παγκόσμιο πόλεμο με τις γνωστές συνέπειες. Φαντάζομαι αποδέχεστε το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Όπως επίσης ελπίζω ότι αν ζούσατε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, θα προτιμούσατε να πολεμήσετε τους κατακτητές για να ελευθερώσετε την πατρίδα. Από το να κυνηγούσατε Εβραίους και αριστερούς, που ήταν οι τότε «μετανάστες» για την πρώτη γενιά ναζί.

      Διαγραφή