.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το «ΣΙΝΕ ΟΥΤΟΠΙΑ» της "Λαϊκής Συνέλευσης" αύριο στις 9 μμ παίζει «Το αλάτι της γης»

Το «ΣΙΝΕ ΟΥΤΟΠΙΑ» συνεχίζει 

κι αυτή την Παρασκευή τις προβολές του. Αύριο 24/1/2014 θα προβληθεί η εξαιρετική ταινία του Χέρμπερτ Μπίμπερμαν «Το αλάτι της γης», στις 9μμ στον χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης.

«Το αλάτι της γης» είναι η μοναδική ταινία που απαγορεύθηκε στην Αμερική το 1954 από το μακαρθικό καθεστώς, και δικαιώθηκε μόλις το 1992, όταν επιλέχθηκε για το Κρατικό Αρχείο Ταινιών της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.


Με στιλιστικό ύφος του ιταλικού νεορεαλισμού, είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από ονόματα που περιέχονταν στην αντικομουνιστική λίστα της Αμερικής της δεκαετίας του ’50, συμπεριλαμβανομένου και του Χ. Μπίμπερμαν, που ήταν ένας από τους «Δέκα του Χόλυγουντ», που φυλακίστηκε επειδή αρνήθηκε να συνεργασθεί με την ομάδα έρευνας του Κογκρέσου. Με την εξαίρεση του Γουλ Γκιρ, το καστ αποτελείται εξ ολοκλήρου από εργάτες που συμμετείχαν στην πραγματική απεργία στην οποία βασίσθηκε το σενάριο.

Η ιστορία εξελίσσεται σε μια μίζερη πόλη μεταλλωρύχων στο Νέο Μεξικό, όπου οι Μεξικανο-αμερικανοί εργάτες ξεκινούν απεργία, για ν’ αλλάξουν οι άθλιες συνθήκες εργασίας τους και να αυξηθούν οι επίσης άθλιοι μισθοί τους. Έρχονται αντιμέτωποι με ισχυρούς αντιπάλους, πληρωμένους φονιάδες των εταιριών και τις τοπικές αρχές. Μετά από άγριους ξυλοδαρμούς ακόμα και των οικογενειών των απεργών, οι μητέρες και οι γυναίκες των απεργών αναλαμβάνουν την περιφρούρηση της απεργίας…

Τη συνέχεια της ταινίας σας περιμένουμε να τη δούμε και να τη σχολιάσουμε όλοι μαζί αύριο στις 9μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου