.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κίνημα Δεν Πληρώνω - Στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης η αντεπίθεσή μας είναι η μόνη λύση.

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια του κατακρημνιζόμενου ανθρωποφάγου συστήματος και της κυβέρνησης που το υπηρετεί, να ορθοποδήσουν με κάθε μέσο, σκορπίζοντας γύρω τους θάνατο, φτώχεια και δυστυχία. Η επανόρθωση του συστήματος, η επιστροφή δηλαδή στην ανάπτυξη των λίγων, περνά μέσα από την πλήρη εκμετάλλευση του λαού και την εξαθλίωση των πολλών.

 Η κυβέρνηση, αν και αυτοπροβάλλεται ως δυνατή και αποφασιστική, στην πραγματικότητα είναι πιο αδύναμη και ευάλωτη από ποτέ. Οι υπόλοιποι μνηστήρες της εξουσίας δε, αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται, καθώς αδυνατούν να μπαλαντζάρουν μεταξύ του ακραίου λαϊκισμού τους και της τεράστιας αναντιστοιχίας λόγων και πράξεων. Οι δυνάμεις της δεξιάς συρρικνώνονται, η παρακρατική δεξιά αποκαλύπτεται και η κεντροαριστερά προσχωρεί με γοργούς ρυθμούς στο στρατόπεδο της οικονομικής ολιγαρχίας.

 
Οι συμπληγάδες αυτές του πολιτικού σκηνικού, απειλούν να συνθλίψουν το ήδη σκελετωμένο κορμί του λαού. Εδώ έρχεται το Κίνημα Δεν Πληρώνω, το οποίο αγωνίζεται σθεναρά, προκειμένου να αποτελέσει την κιβωτό σωτηρίας που θα βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει νικητής από αυτό το φαινομενικό αδιέξοδο.
 
Στα πλαίσια αυτού του επίπονου ταξικού πολέμου, το Κίνημα Δεν Πληρώνω κάνει πράξη την επαναστατική του ιδεολογία, πρωτοστατώντας σε όλα τα αγωνιστικά μέτωπα.

Ο αγώνας μας για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελεί το μόνο κόμμα, που με συνέπεια και μαζικότητα αγωνίζεται για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Δημόσιας Υγείας. Μόνο μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, το Κίνημά μας έδωσε βροντερό «παρών» σε δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και στην διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία προωθείται από την κυβέρνηση και τους ακροδεξιούς υπαλληλίσκους της.
 
Από το Χαλάνδρι μέχρι το Νέο Κόσμο και από το Παγκράτι μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω ήταν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων. Αποκορύφωμα του αγώνα μας, η βροντερή μας παρουσία στο φρουρούμενο Υπουργείο Υγείας και η συμμετοχή του Κοινωνικού Ιατρείου του Κινήματος Δεν Πληρώνω στην Πανελλαδική δράση της Πέμπτης 30-01-14 στα αντικαρκινικά νοσοκομεία ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ και ΜΕΤΑΞΑ, προκειμένου να μην αποστερηθεί κανένας συνάνθρωπός μας το δικαίωμα στην Δημόσια Υγεία.

Επιτροπές αγώνα «Κατασχέσεις STOP» και πυρήνες του Κινήματος Δεν Πληρώνω σε όλη την Ελλάδα.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, στα πλαίσια της επέκτασης του δικτύου επιτροπών αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις και στις αποκοπές ρεύματος και νερού, δημιούργησε μία ακόμη μαζική επιτροπή στο Κερατσίνι, η οποία ήρθε να προστεθεί στην επίσης νεοσυσταθείσα μαζικότατη επιτροπή της Καλλιθέας. Το Κερατσίνι αποτελεί την πρωτεύουσα της ανεργίας και των κομμένων ρευμάτων καθώς το 25% των νοικοκυριών ζουν στο σκοτάδι. Το ποσοστό αυτό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν είχε επανασυνδέσει εκατοντάδες από αυτά.
 
Επίσης, το Κίνημα Δεν Πληρώνω συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς να αναπτύσσεται και στην επαρχία με τη δημιουργία νέων πυρήνων τους οποίους πλαισιώνουν δεκάδες νέα μέλη. Το Σάββατο, αντιπροσωπία της Σ.Ε. του Κινήματος Δεν Πληρώνω θα μεταβεί στο Αίγιο για τη σύσταση τοπικού πυρήνα του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την εφαρμογή της πολιτικής ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, έχει καταρτίσει ένα σχέδιο τριών φάσεων, προκειμένου να τεμαχίσει τη ΔΕΗ και να την παραδώσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Σημειωτέον ότι η ΔΕΗ, αποτελεί τη μεγαλύτερη και μία από τις πιο κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις.
 
 Το πρώτο στάδιο του ξεπουλήματος, περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το δεύτερο περιλαμβάνει το σπάσιμο της ΔΕΗ σε μικρή και μεγάλη ΔΕΗ και το ξεπούλημα του κερδοφόρου κομματιού της στους ιδιώτες. Το τρίτο και τελευταίο, την παραχώρηση του 17% της ΔΕΗ που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ στους ιδιώτες.
 
Αν δεν ανατραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης και των μεγαλοκαρχαριών, η διαδικασία ξεπουλήματος θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το δημόσιο θα κατέχει την μειοψηφία των μετοχών, οι οποίες όλως τυχαίως θα αντιστοιχούν στα ζημιογόνα κομμάτια της ΔΕΗ. Η πλειοψηφία των μετοχών που θα περιλαμβάνει και όλα τα «φιλέτα», θα έχει παραδοθεί βορρά στους κερδοσκόπους. Οι μεγαλοκαρχαρίες ιδιώτες που θα κατέχουν τη ΔΕΗ, θα μπορούν να κερδοσκοπούν ασύστολα, έχοντας υπό τον απόλυτο έλεγχό τους μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας, η οποία «τυγχάνει» να διαχειρίζεται και ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά.
 
Στα πλαίσια του αγώνα μας για την αποτροπή του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, δεκάδες αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω μαζί με εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ, της ΔΕΗ, του Μετρό και άλλων αλληλέγγυων, πρωτοστάτησαν στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ στα κεντρικά της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Όχι στην επιστράτευση των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, συνεχίζει ακάθεκτο τον αγώνα του για την προάσπιση του δικαιώματος των συμπολιτών μας στην ελεύθερη μετακίνηση. Επίσης, στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ ενάντια στην φασιστική επιστράτευσή τους και υπέρ της διασφάλισης των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Την περασμένη εβδομάδα, το Κίνημα Δεν Πληρώνω πρωτοστάτησε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΣτΑΣυ, από τη ΣΕΛΜΑ, το σωματείο εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, προκειμένου να στηρίξει το δίκαιο αγώνα τους.
 
Κάτω τα χέρια από τα κοινωνικά αγαθά και τη δημόσια περιουσία!
Αντεπίθεση τώρα, για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω! 

Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
211 0192839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου