.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

σταγώνες για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα- ένα ντοκιμαντέρ για την πηγή της ζωής που έχει ανάγκη τη δική σας στήριξη



Η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι ο πιο ορατός και άμεσος κίνδυνος που διατρέχει τη ζωή και την ευημερία μας, ειδικά σε μια συγκυρία όπου όλα τα βασικά αγαθά μπαίνουν στο στόχαστρο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Η άμεση πώληση των πηγών και των δικτύων διαχείρισης νερού είναι η εμφανής ιδιωτικοποίηση, με συνέπειες που μπορεί κανείς ίσως να φανταστεί. Αυτό που είναι λιγότερο προφανές και λείπει από τη σχετική συζήτηση είναι η έμμεση ιδιωτικοποίηση των υδάτων. Πρόκειται για μια διαδικασία που περνά αθέατη σχεδόν από δίπλα μας εδώ και δεκαετίες, με συνέπειες τόσο ολέθριες για την υγεία που θίγουν και την ίδια την επιβίωσή μας. Αυτές, τις ορατές και μη πλευρές της ιδιωτικοποίησης του νερού, θα αναδείξουμε μέσα από το νέο μας ντοκιμαντέρ.


ένα ντοκιμαντέρ για την πηγή της ζωής που έχει ανάγκη τη δική σας στήριξη
Ένα ντοκιμαντέρ για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα

Αγαπητοί φίλοι,

καθώς οι "
σταγώνες" μπαίνουν στην τελική ευθεία του μοντάζ, επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα μας και το και το τελευταίο από τα εισαγωγικά βίντεο για τις υποθέσεις που διαπραγματευόμαστε στην ταινία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πρόκειται για τις υποθέσεις του χρυσωρυχείου των Σκουριών της Χαλκιδικής και της ρύπανσης του Ασωπού.

Η πρώτη είναι μια αρκετά γνωστή και μακροχρόνια υπόθεση, με δραματικές συνέπειες στα αποθέματα νερού της περιοχής. Η δεύτερη είναι επίσης μια υπόθεση διαρκούς φυσικής καταστροφής με τραγικά αποτελέσματα στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Όπως σας έχουμε ξαναπεί, έχουμε επιλέξει τη στήριξη των ανθρώπων και των κινημάτων για λόγους που εξηγούμε με σαφήνεια στην ιστοσελίδα μας. Θα θέλαμε να την επισκεφθείτε και να την κοινοποιήσετε σε όσουςφορείς, κινήματα και ανθρώπους γνωρίζετε ότι ενδιαφέρονται γι' αυτή τη θεματική, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θέλουμε όμως ακόμη και την οικονομική σας συνδρομή, όσο μικρή κι αν είναι αυτή (ζούμε κι εμείς σ' αυτή τη χώρα και γνωρίζουμε στο πετσί μας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης). Μ' αυτόν τον τρόπο θα κατορθώσουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας με αξιοπρέπεια και επαγγελματικές προδιαγραφές και θα μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι η μόνη μας εξάρτηση είναι από τους ανθρώπους με τους οποίους βαδίζουμε μαζί τους δρόμους των (στ)αγώνων!

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να δείτε άλλα τρία δίλεπτα βίντεο από τρεις υποθέσεις που διαπραγματεύεται το ντοκιμαντέρ:

Αποπηγάδι Χανίων: Η "υβριδική" επένδυση στο Αποπηγάδι Χανίων, η καταστροφή των πηγών στο βουνό και η σύγκρουση των κατοίκων της περιοχής με την πολυεθνική εταιρεία και την αστυνομία.

Ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ: Μιλούν ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Νίκος Παπαδάκης, και ο πρόεδρος του Άκτωρα (υποψήφιου αγοραστή της ΕΥΑΘ σε κοινοπραξία με τη γαλλική SUEZ) Δημήτρης Κούτρας.

Βόλος 1993-2013: Οι κάτοικοι του Πηλίου αντιδρούν στους νέους σχεδιασμούς της ΔΕΥΑΜΒ. Τι συμβαίνει στον Καλλικρατικό δήμο Βόλου; Ποιες συγκρούσεις διεξήχθησαν για το νερό εδώ και χρόνια στο Πήλιο;

Νέλλη Ψαρρού, υπεύθυνη έρευνας
Παντελής Παντελόγλου, υπεύθυνος επικοινωνίας

Η ομάδα μας ζητά τη στήριξή σας με όλους τους τρόπους: τόσο οικονομική, όσο και τη διάδοση των πληροφοριών σχετικά με το ντοκιμαντέρ. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου