.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ



Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΦΥΛΑΚΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ) ΚΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΡΕΒΥΘΗΣ (ΔΣ ΣΕΛΜΑ) ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.
 
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ.
 
Π
ΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ συμμετείχαν στη σημερινή μεσημεριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΣΤΑΣΥ στην Ομόνοια με απαίτηση την άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων λειτουργίας μετρό Αθήνας που επιβλήθηκε πριν ένα χρόνο από την τότε τρικομματική κοινοβουλευτική χούντα.
 
Στη συγκέντρωση μίλησε πρώτος ο Αντώνης Σταματόπουλος Πρόεδρος του σωματείου ΣΕΛΜΑ (εργαζόμενοι λειτουργίας Μετρό) ευχαρίστησε όλους και όλες που ήρθαν στη συγκέντρωση παρά τη βροχή  και είπε ότι δόθηκε επιστολή του σωματείου στον πρόεδρο της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., που αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι δεν υπογράφουν καμιά σύμβαση την ώρα που είναι επιστρατευμένοι. Ο Σταματόπουλος τόνισε ότι «δεν μπορούμε να απεργήσουμε, πήραμε μέρος στην απεργία της ΓΣΕΕ και τώρα μας απειλούν με απολύσεις. Είμαστε στον ίδιο αγώνα με τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες. Δεν δεχόμαστε περικοπές ούτε το ενιαίο μισθολόγιο».
 
Ο Νάσος Μπράτσος, απολυμένος της ΕΡΤ μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΣΥ, είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί και τόνισε ότι οι εργαζόμενο της ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα τους.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοσυφάκης, τόνισε «θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε από κοινού αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, Νιώσαμε κι εμείς την επιστράτευση που πρέπει άμεσα να σταματήσει». Κάλεσε όλους/ες στο συλλαλητήριο ΟΛΜΕ-Σχολικών Φυλάκων την Παρασκευή 31/1 και στην απεργία την Παρασκευή 7 Φλεβάρη.
 
Η Αγγελική Γιαννοπούλου, σχολική φύλακας Δήμου Παλλήνης σε «διαθεσιμότητα», είπε ότι «είμαστε στους δρόμους 7 μήνες αλλά δεν θα σταματήσουμε, δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να μας εξοντώσει, πρέπει να είμαστε ενωμένοι», και κάλεσε όλους/ες στο περίπτερο που έστησαν οι σχολικοί φύλακες στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 
Ο εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ (νοσοκομειακοί γιατροί) είπε ότι «η κυβέρνηση είναι αδύνατη, εμείς είμαστε πιο δυνατοί και πρέπει να τους αποτελειώσουμε. Η κυβέρνηση διαλύει τη δημόσια υγεία και τον ΕΟΠΥΥ, αλλά οι γιατροί και εργαζόμενοι βρίσκονται στη 10η μέρα απεργίας. Στις 7 Φλεβάρη θα κάνουμε κι εμείς απεργία στα νοσοκομεία».
 
Ο Βασίλης, από το ΔΣ της Ιντρακόμ, είπε ότι το σωματείο πήρε απόφαση υποστήριξης της σημερινής κινητοποίησης αλλά το ΠΑΜΕ δεν ψήφισε απεργιακή κινητοποίηση.
 
Ο Διονύσης, από το Συντονιστικό Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω όλες τις διαθεσιμότητες, θα είμαστε στους δρόμους μέχρι να ανατρέψουμε τις πολιτικές της κυβέρνησης.
 
Ο Σπύρος, νοσοκομειακός από την Ταξική Πορεία, είπε ότι η σημερινή κινητοποίηση ήταν στη «σωστή κατεύθυνση». Η επιστράτευση, τόνισε, εντάσσεται στην πολιτική εκφασισμού της κυβέρνησης.        
 
Ο Αποστόλης Κασιμέρης, από το ΔΣ σωματείου εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) κατάγγειλε ότι «χτες το συνδικάτο ΟΑΣΑ [ηγεσία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ] υπόγραψε συλλογική σύμβαση εργασίας που συνιστά επιβεβαίωση του μνημονίων. Είναι ντροπή το σωματείο να επικυρώνει μνημονιακούς νόμους και τους εθελοντές ελεγκτές. Το σωματείο είναι συνεργός με τη διοίκηση ΟΑΣΑ. Πρέπει αυτά να καταργηθούν από τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους. Οι επιστρατεύσεις δεν σπάνε παρά με απεργία – μην περιμένετε κανένα δικαστήριο να το κάνει.» (δες http://etheldrivers.blogspot.com ανακοίνωση Ανεξάρτητης Παρέμβασης ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ, Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ)
 
Ο Σταύρος Μανίκας, από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, είπε ότι «διοίκηση ΣΤΑΣΥ και συνδικαλιστική γραφειοκρατία συνωμοτούν ενάντια στους εργαζόμενους. Η μοναδική απάντηση είναι μαζικός αγώνας από τα κάτω. Μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε, μην περιμένετε τίποτα από τις εκλογές, Οι μαζικοί αγώνες θα σταματήσουν τις επιστρατεύσεις.»
 
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας που υποστηρίχτηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΣΕΛΜΑ και των άλλων σωματείων. «Όλη η εργατική τάξη πρέπει να μπει στον αγώνα, η απεργία στις 7 Φλεβάρη πρέπει να γενικευτεί» είπε.
 
Ο Βασίλης Παπαδόπουλος από το Κίνημα Δεν Πληρώνω, τόνισε ότι ένα ποτάμι αγωνιζόμενων εργαζομένων πρέπει να παρασύρει το καπιταλιστικό σύστημα και την κυβέρνηση.
 
Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρέτισε ο Μιχάλης Ρίζος, είπε ότι «τέλος πια!, όλοι οι εργαζόμενοι το φωνάζουν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα ένα μεγάλο κίνημα θα ανατρέψει τα Μνημόνια. Οι μέρες τους είναι μετρημένες και έτσι θα σπάσει η επιστράτευση του ΣΕΛΜΑ και όλης της κοινωνίας».
Ο συντονιστής της συγκέντρωσης Τάσος Αναστασιάδης, από το Συντονισμό, ευχαρίστησε όλους/ες που μίλησαν και ήρθαν στη συγκέντρωση και τόνισε ότι «ο φόβος έχει αρχίσει να περνά στην κυβέρνηση, θα χρειαστούν ένα νέο Μνημόνιο σε βάρος της εργατικής τάξης. Φοβούνται γι’ αυτό κρατούν την επιστράτευση. Πρέπει να γίνουμε ένα μεγάλο ποτάμι να τους ανατρέψουμε. Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν θέλουν να κάνουν τίποτα» είπε.      
        
Συμμετείχαν με αντιπροσωπείες και τα πανό τους ο Συντονισμός ενάντια στις διαθεσιμότητες και τα κλεισίματα, το Συντονιστικό Νοσοκομείων Επιτροπών Αγώνα Υγειονομικών, ΠΟΣΠΕΡΤ, Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, Κίνημα Δεν Πληρώνω, ΟΚΔΕ, με σημαίες η ΟΛΜΕ και με πλακάτ η Εργατική Αλληλεγγύη.
Οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. έλαμψαν δια της εκκωφαντικής απουσίας τους. ■
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου