.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Οι χούλιγκαν… έκαναν τη γειτονιά κερκίδα

Η ψήφιση του Ρυθμιστικού προκάλεσε «καύσωνα» στη Ν. Φιλαδέλφεια, αφού οι λεκτικοί τραμπουκισμοί φανατικών της ΑΕΚ στα οπαδικά σάιτ και οι απειλές απέναντι σε Βασιλόπουλο, Δούρου και Αριστερά έδωσαν τον τόνο. 


Της Ντίνας Δασκαλοπούλου

Ηταν μια καυτή μέρα για την πόλη τους και δεν έφταιγαν οι υψηλές θερμοκρασίες. Στη Νέα Φιλαδέλφεια το θερμόμετρο ανεβοκατεβαίνει σε σχέση με την ΑΕΚ.

Χτες η πόλη κρατούσε την ανάσα της: τα οπαδικά σάιτ θριαμβολογούσαν για τον «ναό που έγινε νόμος του κράτους», το δημαρχείο δεχόταν τηλεφωνήματα όπως «θα σας κάψουμε, θα σας εξαφανίσουμε, να σηκωθείτε να φύγετε», ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δεχόταν απειλές και οι κάτοικοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι τους φέρνει η επόμενη μέρα.

«Μας χώρισαν σε ΑΕΚόφρονες και αντιφρονούντες κι αυτό δεν έχει να κάνει με το ποια ομάδα υποστηρίζεις, αλλά με το αν στηρίζεις ή όχι το σχέδιο ενός επιχειρηματία», μας λέει κάτοικος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ανώνυμοι οι κάτοικοι

Η αγωνία του κατοίκου να μη γραφτεί το όνομά του αποτυπώνει καλύτερα από κάθε άλλο σχόλιο την αίσθηση που δίνει η πόλη. Ολοι όσοι μας μίλησαν έδωσαν πλήρη στοιχεία στην εφημερίδα, αλλά ζήτησαν να αναφέρουμε μόνο τα μικρά τους ονόματα. Οπως ο Γιώργος:

«Δεν μας επέτρεψαν καν να συζητήσουμε, να πούμε την άποψή μας. Ζούσαμε σ’ ένα ήσυχο προάστιο και ξαφνικά έγινε πεδίο μάχης. Φυσικά και θέλουμε την ομάδα μας στο “σπίτι της” – ειδικά μετά την ταλαιπωρία που τραβάμε τόσα χρόνια άστεγοι. Αλλά τη θέλουμε χωρίς χουλιγκάνους κι επιχειρηματικούς στρατούς».

«Εχουμε ετοιμόρροπα σχολεία και βρόμικους δρόμους. Εχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας», μας λέει η Ελένη, που είναι μητέρα δύο κοριτσιών. «Θέλουμε την ησυχία μας, την ηρεμία μας και το άλσος μας για να παίζουν τα παιδιά μας. Εγώ δεν ήμουν αρνητική για το γήπεδο, αλλά μετά τα επεισόδια, με τρομάζει το να έρθει πάλι εδώ. Αν πριν καν ανεγερθεί ζήσαμε αυτούς τους τσαμπουκάδες, τι θα γίνει αύριο;»

«Ομορφιές» στο Ιντερνετ

Εντελώς διαφορετικά αποτυπώνεται το κλίμα στις οπαδικές ιστοσελίδες. Αντιγράφουμε από το http://aek365.com: «Αν και στην ξενιτια, ζω σαν και σας για την ωρα που θα μπουν οι μπουλντοζες!!!!!! Κλεινω εισητηρια Αυστραλια Ελλαδα μονο και μονο γι αυτη τη μερα!!!! Ε ρε τι θα γινει!!! Πασχα τον Οκτωβρη!!!!!!».

Αλλο σχόλιο: «Και τωρα πιαστε μας!!!!!!!!!!!!!!! Τιποτα,τιποτα δεν μας σταματα,το γηπεδο θα κανουμε με τον τσαμπουκα!!!!!!!!!!!!! Τιγρη παντα μαζι σου,εμεις οι οπαδοι σου!!!!!!!!!!!!!!»

Κι ένα τρίτο: «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! TΡΕΛΑΙNOMAIAIAIAIAIAIΑΙΑΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΑΕΚΑΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΔΙΚΕΦΑΛΕ ΑΕΤΕ !!»

Οι οπαδοί της ομάδας αποθεώνουν τον Αδωνη Γεωργιάδη, ενώ στοχοποιούν τόσο το ΚΚΕ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για την αρνητική τους στάση.

Τα πυρά συγκεντρώνονται για άλλη μια φορά εναντίον του νεοκλεγέντος δημάρχου, Αρη Βασιλόπουλου, αλλά δεν λείπουν κι οι «προειδοποιητικές βολές» εναντίον της νεοεκλεγείσας περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου: «ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΤΙΓΡΗ ΤΩΡΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ…ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ… ΑΙΝΤΕ ΑΒ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟ ΕΧΑΣΕΣ….ΡΕΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ..ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΜΕΣΑ.. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΡΕ…ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ;;;» Αλλο σχόλιο: «Αν τελικά δεν γίνει το γήπεδο, θα φταίνε, όσοι Αεκτσήδες ψήφισαν την Δούρου και τον Βασιλόπουλο, ας τους χαίρονται και αυτούς και τον σπόνσορά τους. Για το ΚΚΕ τι να πεις, αυτοί φαντάζονται την μετατροπή της χώρας σε Β. Κορέα. Μπράβο σε ΑΝΕΛ, Δημαρ και ΧΑ που υπερψήφισαν».

Συνθήκες «εμφυλίου»

«Είναι λυπηρό ότι εδώ και μήνες έχει στηθεί ένα πολιτικό παιχνίδι προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες “εμφυλίου” στην περιοχή και να αξιοποιηθεί ο δίκαιος πόθος των φιλάθλων της ΑΕΚ να αποκτήσουν στέγη για να κρυφτούν τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται μέσα από το νέο Ρυθμιστικό στην πόλη μας», δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Αρης Βασιλόπουλος.

«Χρειάζεται πρώτα και κύρια να δούμε ποιες είναι ακριβώς οι τροπολογίες που ενσωματώθηκαν στον νόμο, ώστε να έχουμε μία συνολική άποψη επί του θέματος. Τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουμε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τις συλλογικότητες της περιοχής και κυρίως τους κατοίκους προκειμένου να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας με γνώμονα τα συμφέροντα και τις αξίες της πόλης μας».

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η «Δύναμη Πολιτών» για το Ρυθμιστικό

«Σικέ» χαρακτηρίζει το Ρυθμιστικό σε ανακοίνωσή της η «Δύναμη Πολιτών». Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θα είναι ένας ακόμη ψηφισμένος νόμος της πιο αδίστακτης και αντιλαϊκής κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Μιας κυβέρνησης που με σωρεία νομοσχεδίων το τελευταίο διάστημα δίνει γην και ύδωρ στα διαπλεκόμενα. Η διαχείριση του άλσους φεύγει από τον δήμο και παραδίδεται στον “Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων”, ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, και μέσω αυτού θα καταστεί βορά σε κάθε λογής μικρά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα 6.048 τ.μ. δασικής και αναδασωτέας έκτασης, που αποχαρακτηρίζονται. Θεωρούμε την ΑΕΚ αναπόσπαστο τμήμα της πόλης μας και ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται να χτίσει το γήπεδό της στον χώρο των 26,6 στρεμμάτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες και το Σύνταγμα. Η εστίαση της συζήτησης για το ΡΣΑ στα 2,5 ή 6 στρέμματα του γηπέδου είναι αποπροσανατολιστική για τις αλλαγές που θα επιφέρει το Ρυθμιστικό στην ευρύτερη περιοχή».

πηγή:  efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου