.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Οι δηλώσεις Φλαμπουράρη από άλλη σκοπιά

Μάριος Ματσάνκος

Το aek24hours έχει αποδείξει ότι ψάχνει τα γεγονότα στο βάθος του, δεν παραμυθιάζεται και δεν βγάζει εύκολα συμπεράσματα, αν δεν έχει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Έτσι κάναμε και για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη με την κατηγορηματική διαβεβαίωσή του ότι η Κυβέρνηση θέλει να γίνει το Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα γίνει!
Οι γνωστοί παραμυθατζήδες προφήτεψαν για πολλοστή φορά (δεν βαρέθηκαν!) ότι υπογράφει ο Σκουρλέτης και βγαίνει η άδεια. Άλλοι επιτέθηκαν στον Φλαμπουράρη ότι μας κοροϊδεύει, άλλοι συνέκριναν τις δηλώσεις του με αυτές του Νίκου Στράτου ειρωνικά και γενικά είχαμε αντιδράσεις διαφορετικού περιεχομένου.

Άραγε τι έκανε έναν πολυάσχολο υπουργό, κλειδί μάλιστα στη λειτουργία της Κυβέρνησης, να πάει να παρακολουθήσει το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Εθνική Αστέγων και να κάνει αυτές τις δηλώσεις, λίγες μόνο ημέρες μετά το δημοσίευμα της «Αυγής» για το Γήπεδο, που μόνο αρνητικές σκέψεις δημιουργούσε;


Ας ξετυλίξουμε λίγο το κουβάρι των πρόσφατων γεγονότων και εξελίξεων και ίσως δούμε τις δηλώσεις από άλλη σκοπιά και τις κατανοήσουμε καλύτερα.

Με το που ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για την Περιβαλλοντική Μελέτη, δημιουργήθηκε στα γνωστά έντυπα κλίμα ενθουσιασμού και προσδοκίας άμεσης έκδοσης Αδείας, την οποία καλλιεργούσε, ως συνήθως, και ο κ. Ανδριόπουλος. Ναι αυτός ο ίδιος που ένα χρόνο πριν σε συνέντευξή του στο μακαρίτη Γιάννη Ξενάκη, έδινε νέο χρονοδιάγραμμα αδειών και κατασκευής Γηπέδου που ούτε αυτό τηρήθηκε. Για όλους αυτούς έλειπε μόνο η υπογραφή Σκουρλέτη και οι μπουλντόζες θα έκαναν παρέλαση στη Ν. Φιλαδέλφεια! Το θέμα παρουσιαζότανε πολύ απλό, αφού, σύμφωνα με όσα έλεγαν ή έγραφαν, όλες οι γνωμοδοτήσεις ήταν θετικές για το Γήπεδο και ο μόνος που αντιδρούσε ήταν ο Δήμαρχος.

Έλα όμως που άρχισαν να διαρρέουν διάφορες αρνητικές γνωμοδοτήσεις για θέματα πολύ ουσιαστικά, όπως π.χ. αυτή του Νομοθετικού του ΥΠΕΚΑ, που εμμέσως πλην σαφώς, έθετε θέμα νομιμοποίησης της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ στην υποβολή του φακέλου, ενώ η αναφορά στο καταστατικό του 1934, το οποίο δεν είχε προσκομιστεί, ήταν αρκετό για να καταλάβουμε όλοι ότι το θέμα της δημιουργίας χώρων για τα ερασιτεχνικά τμήματα, που προκύπτει άμεσα από το καταστατικό και το παραχωρητήριο ήταν ζωτικό για να δοθεί έγκριση.

Είδατε τίποτα στα γνωστά έντυπα; Όχι βέβαια. Έκαναν τάχα ότι δεν υπήρχαν και ας είχαν δημοσιευτεί σε διάφορα sites με πρώτο το aek24hours. Συνέχισαν το παραμύθι ότι μόνο η υπογραφή Σκουρλέτη απομένει, κάτι που διέψευσε ο ίδιος ο Υπουργός σε τηλεφωνική μας επικοινωνία. Δηλαδή στον απλό φίλαθλο, αν δεν εγκρίνεται η Περιβαλλοντική Μελέτη, ο κακός πλέον ήταν ο Σκουρλέτης, δηλαδή η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ! Ο Δήμαρχος έμπαινε στο πλάι, γιατί η τακτική πίεσης στην Κυβέρνηση ήταν καλύτερη. Και εδώ βεβαίως κρύβεται όλο το ζουμί της ιστορίας. Ουσιαστικά προετοιμάζετο το έδαφος για να εφαρμοστεί το plan B των ανθρώπων της ΠΑΕ και των συμβούλων τους, που δεν είναι άλλο από την εγκατάλειψη της ιδέας, ποδοσφαιρικό Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Είναι εύκολο να καταλάβει όποιος απλώς βλέπει καθαρά τα γεγονότα, ότι όλα δείχνουν πως η Περιβαλλοντική Μελέτη θα επιστραφεί για σημαντικές διορθώσεις, κάποιες από τις οποίες δεν τις θέλει η ΠΑΕ και πρώτη αυτήν της δημιουργίας χώρων για τα ερασιτεχνικά τμήματα. Από κοντά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τον αν δηλαδή το Γήπεδο θα ανήκει ουσιαστικά στην Ερασιτεχνική ή στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ. Οι παρατηρήσεις όμως αυτές δεν ακούγονται άσχημα από την πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΚ, που δεν διαχωρίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα από τα άλλα. Το μοντέλο της Μπαρτσελόνα είναι αυτό που αγαπά ο φίλαθλος της ΑΕΚ.

Πως λοιπόν θα εφαρμοστεί το plan B, αν η πλειοψηφία των φιλάθλων καταλάβει ότι οι σύμβουλοι της ΠΑΕ την καθοδηγούν κόντρα στα ενωσίτικα αισθήματα του κόσμου; Έπρεπε να εφευρεθεί μεγαλύτερος εχθρός από αυτόν του Δημάρχου και έτσι άρχισε να πιπιλίζεται η καραμέλα Σκουρλέτης-Κυβέρνηση!

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας που οδήγησε ένα κόμμα του 4% σε 3 εκλογικές νίκες και στην Κυβέρνηση. Από πίσω κρύβεται ένας άψογος συντονισμός ενεργειών, από έναν άνθρωπο που οσφρίζεται και ακούει τι γίνεται γύρω του. Και προφανώς κάτι έχει ακούσει ο Αλέκος Φλαμπουράρης και πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο να κάνει τις γνωστές δηλώσεις! Τώρα ποιος θα τολμήσει να πει ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει το Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια (συν τις δηλώσεις Κοντονή); Δεν θα γίνει πιστευτός.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εγκαταλείφθηκε το plan B. Ποιο όμως είναι αυτό;

Από τις αρχές του 2015 η ΟΠΑΠ ΑΕ διεκδίκησε να πάρει τη διαχείριση της έκτασης του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο. Το πέτυχε πρόσφατα. Στην έκταση αυτή, πέραν των εγκαταστάσεων του Ιπποδρόμου υπάρχει μεγάλη έκταση, στην οποία μπορεί άνετα να κατασκευαστεί ποδοσφαιρικό γήπεδο! Και αυτό ένας άνθρωπος που συντονίζει μια ολόκληρη κυβέρνηση, ακόμα και αν δεν του το έχουν σφυρίξει, έχει τη δυνατότητα να το καταλάβει. Και να κάνει μια έξυπνη κίνηση, που θα φανεί αργότερα χρήσιμη, αν όχι αφοπλιστική των σχεδίων του plan B.

Επειδή έχουμε συνηθίσει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και το plan B έχει ένα βασικό μειονέκτημα. Η έκταση που θα ανεγερθεί ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο πρέπει να ανήκει σε ερασιτεχνικό σωματείο. Βέβαια με τους διάφορους Ανδριόπουλους κανένας δεν ξέρει τι έχουν σκαρφιστεί. Γιατί αυτοί οι τύποι δεν σκέφτονται όπως οι Ενωσίτες, γι’ αυτό είμαστε πλέον όλοι σίγουροι. Και εδώ είναι που ασκούμε κριτική στον Μελισσανίδη. Στον χώρο της ΑΕΚ υπάρχουν ικανότατοι άνθρωποι που θα του έτρεχαν το έργο. Άραγε τους ζήτησε τις υπηρεσίες τους, ή μήπως τους απόκοψε ο Ανδριόπουλος και οι συν αυτώ;

Πάντως για την ώρα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, άσχετα αν με αυτό που έκανε προστάτεψε την Κυβέρνηση, δούλεψε με το μυαλό του απλού ΑΕΚτζή, που τυχαίνει και ο ίδιος να είναι.

πηγή: aek24hours.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου