.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Το υπουργείο κάνει έξωση στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδελφείας




Οι αυταπάτες πάντα ως τέτοιες έχουν ένα τέλος. Είναι γνωστό πως τα συμφέροντα που υποβλέπουν την πόλη και το άλσος, εκτός από τα σκουπίδια, ήθελαν να φύγουν και τα ζωντανά που φιλοξενούνταν στο χώρο του πρώην ζωολογικού κήπου. Φημολογούνταν μάλιστα πως η απουσία μερικών… προσώπων από τον αγώνα για την προστασία του άλσους, σχετιζόταν με παρασκηνιακές διαβεβαιώσεις ότι το καταφύγιο ζώων δε θα εκδιωχθεί.

Με το Φιλοζωικό και τα στελέχη του, αν και γνωριζόμαστε, και στο παρελθόν είχα βρεθεί καλεσμένος ακόμη και σε συνεδριάσεις του, ποτέ δε θέλησαν ως σήμερα να στείλουν ενημερώσεις για τις δραστηριότητες τους. Δε γνωρίζω αν κι αυτό ήταν στην παραπάνω λογική…

Είναι κανόνας τα μεγάλα συμφέροντα όταν επιδιώκουν κάτι, να το ταχτοποιούν στο παρασκήνιο, μέσω των πολιτικών τους εκπροσώπων. Παράδειγμα αυτό που έγινε με το σχέδιο Γρανίτσα, κι αυτό που εξελίσσεται με την «Αγιά Σοφιά». Ψηφίζουν ένα νόμο, ή βάζουν μια υπηρεσία να καθαρίσει για λογαριασμό τους. Αυτή είναι η νομιμότητα στον καπιταλισμό, και έχουν κάνει την τήρηση της, θρησκεία για κάθε νοικοκυραίο.

Διαβάζω λοιπόν έκκληση του «μουγκού», σε ότι αφορά την επέλαση των μεγάλων συμφερόντων στο άλσος Φιλοζωικού της πόλης μας, να ενισχυθεί οικονομικά για να αντιμετωπίσει δικαστικά την υπόθεση.

Από την έκκληση λείπουν όμως άλλα πράγματα που είναι και τα ουσιαστικά. Για όσους θυμούνται, εκτός από την αγάπη για τα ζώα των δημιουργών του φιλοζωικού, υπήρχε η ανάγκη δημιουργίας καταφύγιου. Σε αγέλες κυκλοφορούσαν στην πόλη και το άλσος. Επιθετικά μερικά από αυτά. Κατά κανόνα εγκαταλειμμένα μόνιμα, ή πρόσκαιρα για τις καλοκαιρινές διακοπές π.χ. από τους ιδιοκτήτες τους. Κάποια έβρισκαν το θάνατο από φόλες ή ατυχήματα. Η δημιουργία του καταφύγιου, έστω σε λάθος τόπο, έλυσε όλα αυτά τα προβλήματα. Η εξαφάνιση του, απλά θα αναζωπυρώσει το πρόβλημα. Το οποίο πρόβλημα είναι το λιγότερο κοινωνικό και όχι του συλλόγου όπως παρουσιάζεται στην έκκληση.

Αφού λοιπόν θυμίσω το γνωστό:

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.

Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…


Αναδημοσιεύω την έκκληση του Φιλοζωικού όπως τη βρήκα στο getpet.gr:



Το υπουργείο κάνει έξωση στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδελφείας

120 σκυλιά και πάνω από 50 γάτες "πετιούνται" στο δρόμο



Συνήθως βγάζουμε έκκληση χρηματικής βοήθειας δημοσίως σε περιπτώσεις πολυδάπανων θεραπειών και χειρουργείων για τα ζώα μας, αλλά δυστυχώς στην αρχή της νέας αυτής χρονιάς αναγκαζόμαστε να κάνουμε έκκληση για την επιβίωση του ίδιου του Συλλόγου και του χώρου φιλοξενίας των ζώων του.

Ο χώρος αυτός λειτουργεί εδώ και χρόνια σε χώρο που παραχωρήθηκε στο Σύλλογο και έχει δώσει ευκαιρία ζωής σε χιλιάδες σκύλους και γάτες όλα αυτά τα χρόνια. Έδωσε ευκαιρία σε ζώα που πέρασαν από εκεί και φροντίστηκαν έως ότου υιοθετηθούν, σε ζώα που φιλοξενήθηκαν προσωρινά για να λάβουν θεραπεία ή σε ζώα που δεν μπορούν εύκολα να υιοθετηθούν (λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς ή υγείας) και ζουν προστατευμένα εκεί με την φροντίδα των εθελοντών.

Πρόσφατα, στον Σύλλογο επιδόθηκε από την Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής από τον χώρο, με λίγα λόγια έξωση άμεσα, αντιμετωπίζοντάς μας σαν καταπατητές. Χρειάζεται να καταθέσουμε άμεσα αίτηση Αναστολής και Ανακοπής, προκειμένου να δοθεί λίγος χρόνος να δούμε τι θα γίνει με τα ζώα που φιλοξενούμε.

Ο χώρος μας αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 120 πρώην αδέσποτους σκύλους και πάνω από 50 γάτες, υπάρχουν ζώα που μεγάλωσαν κοντά μας από κουτάβια και δεν έχουν ακόμα υιοθετηθεί, νεαρά κουτάβια, ζώα που λαμβάνουν αγωγή, ζώα με θέματα συμπεριφοράς, γενικά ζώα που δεν έχουν καμιά ελπίδα επιβίωσης αν επανενταχθούν.

Για αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων για την κάλυψη του κόστους του δικηγόρου, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 2.500€ και είναι αδύνατο να καλύψουμε μόνοι μας, ώστε να κερδίσουμε λίγο χρόνο πριν χρειαστεί να εκκενωθεί ο χώρος, και να προσπαθήσουμε μέχρι τότε να βρούμε μια λύση, ένα νέο μέρος να μεταφερθούν τα ζώα μας.

Όποιος θα ήθελε να σταθεί δίπλα μας αυτή την πιο δύσκολη μας ώρα, όποιος θα ήθελε να βοηθήσει στον αγώνα και την αγωνία μας να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορεί να καταθέσει κάποιο ποσό, έστω και λίγα ευρώ,

στο paypal friendsofanimals_nf@yahoo.com

ή στον αριθμό λογαριασμού:

Όνομα: ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
IBAN: GR6801107200000072065215922
BIC: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ETHNGRAA
Αρ. Λογαριασμού: 720/ 652159-22
Ονομα Τράπεζας: Εθνική Τράπεζα
Δ/νση Τράπεζας: Σταδίου 38, Αθήνα,Ελλάδα
με την ένδειξη "ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ"

Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να βγούμε νικητές.


2 σχόλια: