.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεδρίαση υπο αστυνόμευση; Οχι δεν θα πάρω!

Στο 5ο διαμέρισμα του δήμου Αθήνας...


Σε αδιανόητη καταστρατήγηση της στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης προχώρησε ο Πρόεδρος της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηναίων κατά την σημερινή εξ αναβολής 13η συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου. Κάλεσε «προληπτικά» αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψει την κατάθεση ψηφίσματος για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων!


Η συνεδρίαση είχε αρχίσει και επρόκειτο να συζητηθούν τα εκτός ημερησίας θέματα με παρόντα και τρία μέλη από την «Πρωτοβουλία για  το κλείσιμο των Γραφείων της Χρυσής Αυγής». Προς έκπληξη όλων ξαφνικά στην αίθουσα εισέρχονται δυνάμεις της αστυνομίας! Έκπληξη για τους παρόντες και τις παρούσες στη συνεδρίαση, έκπληξη, όμως και για τις αστυνομικές δυνάμεις καθώς κλήθηκαν για να προσφέρουν λύση σε «αναταραχή» που ποτέ δεν υπήρξε.
Απ’ότι αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ο πρόεδρος Διονύσης Αδαμόπουλος είχε καλέσει προληπτικά την αστυνομία καθώς ο ίδιος ήθελε να προτείνει στα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου να μην δεχτούν τη συμπερίληψη του ψηφίσματος στα θέματα της συνεδρίασης, δηλαδή το Συμβούλιο να μην το συζητήσει και να μην πάρει θέση! Κι έτσι κι έγινε. Μετά την αποχώρηση των δυνάμεων της αστυνομίας ο κος Αδαμόπουλος μαζί με τον Κοινοτικό Σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής και άλλους 3 συμβούλους της παράταξης Δικαίωμα στην Πόλη –τους/την κυρίους/α Βολονάση, Καποδίστρια και Κένη- ψήφισαν (διαμορφώνοντας πλειοψηφία) να μην συζητηθεί το θέμα καθώς «δεν αφορά το Κοινοτικό Συμβούλιο». Απόφαση που αφήνει κάποιον/α ν’αναρωτιέται: αν δε μας αφορά η ασφάλεια των πολιτών, αν δε μας αφορά ότι ο Δήμος όποτε υπάρχει μία διεκδίκηση αναγνωρίζει οικονομική λιτότητα για τον εαυτό του αλλά ανάπτυξη για τους πολίτες, αν δε μας αφορούν οι ελεύθεροι χώροι, το πράσινο, οι κοινωνικές παροχές, αν δε μας αφορούν τα σχολεία και οι παιδικές χαρές… τελικά τι μας αφορά σ’αυτό το Συμβούλιο;

Το συμβάν αυτό δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά έκφρασης αυταρχισμού παλιάς κοπής του προέδρου κ. Αδαμόπουλου, με πλείστες άλλες περιπτώσεις καταγεγραμμένες στα πρακτικά. Ταυτόχρονα, όμως, επιβεβαιώνει τον αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα της παράταξης του Δημάρχου κ. Καμίνη, του «δημάρχου της βιτρίνας». Επιβεβαιώνει την υποβάθμιση που η ίδια αυτή παράταξη επιδιώκει να εφαρμόσει στα Κοινοτικά Συμβούλια συμβαδίζοντας απόλυτα –και υπέρ του δέοντος- με τις επιταγές των μνημονίων και του θεσμικού τους πλαισίου, του Καλλικράτη.

Από τη μεριά μας, καλούμε τους κατοίκους των Πατησίων και όλης της Αθήνας να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων. Η δημοκρατία κατακτιέται με αγώνες. Κι εμείς δεν θ’αφήσουμε κανέναν και καμία να καταργήσει το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων.

Πόλης Ξεκίνημα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: παρακάτω παρατίθεται το ψήφισμα που δεν συζητήθηκε ποτέ

—————————————-

Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής

Παρακαλούμε να θέστε εντός ημερήσιας διάταξης το παρακάτω ψήφισμα.

Προτείνουμε την αποδοχή της πρότασης «πρωτοβουλίας για το κλείσιμο των Γραφείων της Χρυσής Αυγής» όπως άλλωστε την αποδέχτηκε το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 7ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, το οποίο θεώρησε ότι «τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια όλων μας και ιδιαίτερα των κατοίκων που διαμένουν και εργάζονται στην περιοχή όπου στεγάζονται και λειτουργούν τα γραφεία του κόμματος ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», στη συμβολή των οδώ Λ. Μεσογείων και Γ. Μπουσίου, με τεκμήριο τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.»

Σχέδιο ψηφίσματος

Αποφασίζουμε την αποδοχή της πρότασης για την απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής γιατί θεωρούμε ότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια όλων μας και ιδιαίτερα των κατοίκων που διαμένουν και εργάζονται στην περιοχή όπου στεγάζονται και λειτουργούν τα γραφεία του κόμματος ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», στη συμβολή των οδών Λ. Μεσογείων και Γ. Μπουσίου, με τεκμήριο τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Στηρίζουμε τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτέμβρη, όπως προσδιορίζει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας

πηγή: polisxekinima.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου