.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

11η συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής 20ο θέμα Ημερήσιας διάταξης



Έγκριση εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας».

(Εισηγητής ο Αν. Γεν. Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού & Υποδομών κ. Θ. Καρδοματέας)

 Πέρασε κατά πλειοψηφία. Ψήφισαν υπέρ και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας δούμε πως παρουσιάζει το θέμα το aekvoice.gr 
Ψηφίστηκε η υπογειοποίηση των δρόμων γύρω από την «Αγιά Σοφιά»! - See more at: http://www.aekvoice.gr/football/item/47522-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%AC#sthash.QNxM7HDI.d

Ψηφίστηκε η υπογειοποίηση των δρόμων γύρω από την «Αγιά Σοφιά»!


Σημαντικότατη εξέλιξη χθες στην Περιφέρεια, όπου ψηφίστηκε και εγκρίθηκε η μελέτη που περιλαμβάνει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις υπογειοποιήσεις γύρω δρόμων, που αφορούν στο σχέδιο της «Αγιά-Σοφιάς»

Μπορεί το μεγαλόπνοο έργο που ετοιμάζει εδώ και καιρό όλο το επιτελείο της ΑΕΚ να είναι καθ' όλα νόμιμο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είναι και περίπλοκο. Θυμόμαστε άλλωστε όλοι τη ριζική μετατροπή του περιβάλλοντα χώρου κατά την παρουσίαση της «Αγιά-Σοφιάς». Το δίχως άλλο η ΑΕΚ και συγκεκριμένα η αρχιτεκτονική ομάδα ήταν υποχρεωμένη να καταθέσει μια πληρέστατη μελέτη για το τι θα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να βοηθηθεί ολόκληρη η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας τόσο σε κυκλοφοριακό όσο και σε χωροταξικό επίπεδο. Αυτή τη μελέτη λοιπόν, εξέτασε και ενέκρινε χθες μέσω ψήφισης το Περιφερειακό Συμβούλιο κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη αλλαγή του τοπίου προς το καλύτερο, κάτι που αναφέρεται και σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ώρα των σπορ».

Αυτό το έργο άλλωστε ήταν εξ αρχής σαφές πως θα το αναλάμβανε η Περιφέρεια και έτσι ακριβώς θα γίνει. Παράλληλα όμως θα πρέπει να τονίσουμε και το οξύμωρο των ημερών. Χαρακτηριστικό του πόσου καλά μελετημένο είναι το όλο σχέδιο του τεράστιου αυτού έργου, ήταν η απόλυτη συμφωνία και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την ψήφιση.

Παρ' όλο το γεγονός πως η υποψήφια Περιφερειάρχης της παράταξης έχει εκφράσει εντελώς ακατανόητες και αμφιλεγόμενες απόψεις σχετικά με το όλο εγχείρημα, η ίδια η παράταξή της δείχνει να κινείται σε διαφορετικό δρόμο ή τουλάχιστον όσοι βρίσκονται εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου φαίνεται να έχουν καλύτερη και εγκυρότερη ενημέρωση για τη νομιμότητα του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου