.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Φιλαδέλφεια! Εκδήλωση στο Π.Κ. στις 4-4-14

Σας καλούμε στην ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 19:30
στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας
(Ν. Τρυπιά 45),

με θέμα:
 
«Ευρωπαϊκή Ένωση – Ελληνική προεδρία. Η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ»
την εισήγηση θα κάνει η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου
Ελλήνων Αρχαιολόγων & στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, € ΚΑΙ ΕΕ.
Ζούμε σε μια πρωτόγνωρη εποχή. Η φτώχεια μεγαλώνει, η ανεργία φουντώνει με τις απολύσεις και τα λουκέτα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι πληθαίνουν, οι μισθοί και οι συντάξεις σφαγιάζονται, τα χρεοκοπημένα νοικοκυριά, με τα απλήρωτα δάνεια και λογαριασμούς, μαζί με την εφορία απειλούν σπίτια, περιουσίες και ζωές. Ταυτόχρονα τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα πετσοκόβονται. Για ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι εργαζόμενων και νεολαίας ο αγώνας της επιβίωσης γίνεται στοιχείο της καθημερινότητας τους, και η ζωή τους προδιαγράφεται σαν του σύγχρονου δουλοπάροικου.

Όλα αυτά συμπληρώνονται με την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή σε κάθε κοινωνική αντίδραση και στους πρωτοπόρους αγωνιστές. Προωθείται ο κοινωνικός αυτοματισμός και κανιβαλισμός, με τη ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων να δίνει πρωταγωνιστικό ρολό στην μαυρίλα των νεοναζί και της ΧΑ. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση προεδρεύει μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία στην Ουκρανία συνεργάζεται ανοιχτά με τους νεοναζί του «Σβόμποντα» και του «Δεξιού Τομέα». Σε μια χώρα που έχει «διασωθεί» επανειλημμένως από της πολιτικές ΔΝΤ-ΕΕ αλλά και του ρωσικού καπιταλισμού.

Μέσα σ’ αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με τα ΜΜΕ πασχίζουν καθημερινά να σκορπούν, ελπίδες, αυταπάτες, φόβο και τρόμο. Ξεφωνίζουν για το πόσο ¨εθνικά σωτήρια¨ είναι η πολιτική της και πόσο καλά ¨διαπραγματεύονται¨ με ΕΕ και ΔΝΤ. Όλο αυτό διάστημα το λαϊκό και εργατικό κίνημα, έδωσε και συνεχίζει να δίνει καθημερινά σκληρές μάχες κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική και της επιπτώσεις της ζωές της, κόντρα της συμβιβασμένες ηγεσίες και τα κάθε λογής ψέματα.

Η ελπίδα βρίσκεται στον κόσμο που αντιστέκεται. Στις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, τους διαθέσιμους σχολικούς φύλακες και εκπαιδευτικούς που με τον καθημερινό τους αγώνα έχουν γίνει σύμβολο για όλο τον κόσμο που απειλείται με απόλυση. Στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που εδώ και 10 μήνες δείχνουν τι σημαίνει αντίσταση κι εργατικός έλεγχος. Στους δεκάδες χιλιάδες αντιφασίστες κι αντιφασίστριες που πλημμύρισαν τους δρόμους στις 22/3, αλλά και πιο πριν, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι δρόμοι δεν ανήκουν στους δολοφόνους χρυσαυγίτες.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ:
  •  Τι θα γίνει με τα 2 εκ. περίπου ανέργους;
  •  Τι θα γίνει με την δημόσια παιδεία, την υγεία κ.α;
  •  Θα έρθει νέο μνημόνιο με νέα μετρά;
  •  Τι θα γίνει με το δημόσιο χρέος και τα δις. ευρώ που πρέπει να δίνονται τον χρόνο της τοκογλύφους;
  •  Τι θα γίνει με το € και την Ευρωπαϊκή Ένωση;
  •  Τι μπορούμε να περιμένουμε από μια «αριστερή» κυβέρνηση;
  •  Ποια θα είναι η αντιμετώπιση του νεοναζισμού εντός ΕΕ όταν εκτρέφεται μέσα από τις πολιτικές της & τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας;
  •  Τι μπορούμε να περιμένουμε από της αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές του Μαΐου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου