.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Δύναμης Πολιτών"

Σήμερα στις 8.00΄ το βράδυ εγκαινιάζει το εκλογικό της κέντρο η "Δύναμη Πολιτών" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Άρη Βασιλόπουλο. Βρίσκεται στην οδό Εφέσσου 4 εκεί που ήταν το πρώην ΚΑΠΗ. 


Η εκλογική διακήρυξη της Δύναμης Πολιτών

diakiriksi_exoΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αγαπητοί/ες συνδημότες και συνδημότισσες

Εμείς, η Δύναμη Πολιτών, απευθυνόμαστε σε εσάς, τους συμπολίτες μας που γνωρίζετε τη στάση ζωής μας, την κοινωνική και πολιτική μας δράση, την ανιδιοτέλειά μας, την πλήρη ανεξαρτησία μας από κάθε είδους διαπλοκή με οικονομικά συμφέροντα. Πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είμαστε αφοσιωμένοι στην ιδέα και τους στόχους της και σας καλούμε να συμμετέχετε και εσείς σε αυτό το ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Επιθυμούμε να συνενώσουμε τις άφθαρτες, προοδευτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις του τόπου μας. Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που να υπηρετεί πρώτα από όλα τις ανάγκες της πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης μας και να εκφράζει τις ηθικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες τους.

Δημοκρατία, αλληλεγγύη, ισότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός στη διαφορετικότητα, αγώνας κατά του φασισμού και του ρατσισμού, διαφάνεια, μάχη κατά της διαφθοράς, υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, αγωνιστικότητα, συλλογικότητα, δημιουργικότητα, είναι το αδιαπραγμάτευτο αξιακό μας σύστημα.

Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε και μέσα από τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης για να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που έχει φέρει την κοινωνία στην κατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης και έχει μετατρέψει τους Δήμους σε παράρτημα του υπουργείου εσωτερικών και της τρόικας. Αποτελεί πολιτική μας επιλογή να σταθούμε δίπλα σε όσους συμπολίτες μας υποφέρουν, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο για να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Διεκδικούμε να καταργηθεί ο αναποτελεσματικός, γραφειοκρατικός και υπερσυγκεντρωτικός «Καλλικράτης». Αγωνιζόμαστε για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητη, δημοκρατική, με κατοχυρωμένο το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της, με τη συμμετοχή των πολιτών στο επίκεντρο, απαλλαγμένη από τη διαπλοκή και τη διαφθορά, με εξασφαλισμένους τους συνταγματικά κατοχυρωμένους πόρους από την πολιτεία, στήριγμα της τοπικής ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Η πόλη μας τα τελευταία χρόνια υποφέρει από την εγκατάλειψη, την αδιαφορία και την αδιαφάνεια. Οι υποδομές της πόλης και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημότες υποβαθμίστηκαν, ενώ οι δομές και οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας είναι εντελώς ανίκανες να ανταποκριθούν στις συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι συνδημότες μας. Το στολίδι της πόλης μας, το Άλσος, εγκαταλείφθηκε, το ίδιο και ο Κένταυρος, το Ηρώδειο Πάρκο και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Επιπλέον, υπήρξε παντελής αδιαφορία στην προστασία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου που αποτελούν περιουσία των δημοτών. Η εικόνα της πόλης έχει υποβαθμιστεί στο σύνολό της από την έλλειψη καθαριότητας, ενώ το κέντρο ασφυκτιά από την κατάληψη πεζοδρομίων και δρόμων από τραπεζοκαθίσματα και αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα τη γιγάντωση του κυκλοφοριακού. Η μακρόχρονη πολιτιστική προσφορά του Δήμου, η οποία θα μπορούσε να είναι «φάρμακο» στους σημερινούς καιρούς κρίσης έχει συρρικνωθεί στο σύνολό της.
Σήμερα, ο Δήμος μας είναι χρεωμένος με 7 εκ. ευρώ συν τις μακρόχρονες υποχρεώσεις σε leasing και τοκοχρεολύσια, παρά την αποπληρωμή 4 εκ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών του από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του ΤπΔ. Και όμως, αυτά τα χρόνια ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μισθούς γραμματέων, ειδικών συμβούλων και προέδρων νομικών προσώπων. Επιπλέον, η σημερινή Δημοτική Αρχή βαρύνεται με την υπογραφή συμβάσεων με την αδιαφανή μέθοδο της μελετοκατασκευής, με επιλεκτική είσπραξη προστίμων αυθαιρέτων και επιλεκτική αποπληρωμή χρεών σε ιδιώτες. Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης παραμικρής, έστω, διαβούλευσης και της υποβάθμιση του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου, που έφτασε να πάρει απόφαση ακόμη και με 11 παρόντες!

Και ενώ πλησιάζει η ώρα να ερωτηθούν ξανά οι πολίτες, ζητούν την ψήφο τους αδιαφορώντας για τη γενικευμένη συρρίκνωση της Αυτοδιοίκησης, την οποία θέλουν δήθεν να υπηρετήσουν.
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Απέναντι σε όλα αυτά χρειάζονται καθαρές κουβέντες, ξεκάθαρες και σαφείς θέσεις, όχι περιγραφές, γενικολογίες και μισόλογα. Το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται ο Δήμος μας απαιτεί κάθαρση. Οι πολίτες εξαντλούν τα όρια της αντοχής τους, ενώ οι δημοτικοί άρχοντες κρύβονται και κρύβουν ότι για λόγους πολιτικής ιδιοτέλειας έφεραν το Δήμο σε αυτό το σημείο.

Για να ξαναδώσουμε πνοή στην πόλη μας είναι ανάγκη να τελειώνουμε με τις χρεοκοπημένες πρακτικές και τα πρόσωπα που μας έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα. Να αναδείξουμε νέες δυνάμεις, να δώσουμε τέλος στις λογικές του παραγοντισμού, των πελατειακών σχέσεων και της αδιαφορίας, που αφού χρεοκόπησαν τις ζωές μας, παρουσιάζονται τώρα με το μανδύα του ανεξάρτητου και του νέου.

Να εφαρμόσουμε μια ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική πολιτική που βάζει στο επίκεντρο της τον πολίτη, την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, τις κοινωνικές ανάγκες στην περίοδο της κρίσης, την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, τη διατήρηση όλων των ελεύθερων χώρων, την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο που η συμμετοχή των πολιτών και η διαφάνεια σε κάθε επίπεδο είναι καθοριστικής σημασίας και ταυτόχρονα ασφαλιστική δικλείδα απέναντι σε κάθε μορφής αυθαιρεσία ή διαφθορά.

Θα εργαστούμε για μια Δημοτική Αρχή που να αποτελεί οργανικό κομμάτι ενός πλατιού δικτύου Δήμων σε όλη τη χώρα, το οποίο θα συντονίσει τις δυνάμεις του και θα σχεδιάσει από κοινού νέους θεσμούς και νέες λειτουργίες, και θα αναμετρηθεί με την κυβέρνηση όταν χρειάζεται.

Καλούμε τη νέα γενιά να σταθεί πλάι μας για να συνδιαμορφώσουμε το αύριο του τόπου μας, γιατί το αύριο μας ανήκει.

Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα Δήμο, που τα κάθε είδους συμφέροντα, δεν θα μπορούν πλέον να επιβάλλουν με τις πλάτες της Κεντρικής Εξουσίας και της Δημοτικής Αρχής τη θέλησή τους σε βάρος των πολλών, της ποιότητας ζωής τους και του περιβάλλοντος.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΙ

Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, έχουμε την βεβαιότητα ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας με σκληρή δουλειά και με τη συμπαράσταση των δημοτών και των εργαζόμενων του Δήμου.

Κανένας πολίτης μόνος του στη κρίση! Ο Δήμος δεν μπορεί μένει αμέτοχος στα προβλήματα των δημοτών! Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και απροστάτευτο από τους πλειστηριασμούς. Για να υπηρετήσουμε αυτή τη θέση, στοχεύουμε στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και τη διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με τη διάθεση των απαραίτητων πόρων και προωθώντας πρωτοβουλίες αλληλεγγύης ανάμεσα στους κατοίκους.

Θεσπίζουμε κανόνες δεοντολογίας και κοινωνικής λογοδοσίας για όσους αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, με περιορισμό των αμοιβών όλων των αιρετών, και μόνο για όσους είναι απαραίτητο, απαγόρευση επαγγελματικών σχέσεων ή σχέσεων προμήθειας με το Δήμο και διαχειριστικό έλεγχο στο τέλος κάθε θητείας.

Θέλουμε τους δημότες κοινωνούς και συμμέτοχους στη πορεία της πόλης μας. Καθιερώνουμε δημοψηφίσματα για μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη, ενισχύουμε τη λειτουργία των Συμβουλίων των Δημοτικών κοινοτήτων, προωθούμε διαδικασίες συμμετοχικού προϋπολογισμού και συνελεύσεων γειτονιάς για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και την αναζωογόνηση της Δημοκρατίας στην τοπική κοινωνία.

Στηρίζουμε πρωτοβουλίες αλληλέγγυας και κοινωνικής οικονομίας για να στηρίξουμε τους άνεργους δημότες που έχουν πληγεί από την πολιτική των μνημονίων. Προωθούμε συνεργατικές πρωτοβουλίες, με έμφαση σε παραγωγικούς τομείς και στις νέες τεχνολογίες, για να δημιουργηθούν υποδομές στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και δίκτυα συνεργασίας για την ανάπτυξη στον τομέα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

Αναβαθμίζουμε τα μέσα για να ανακτήσουν τα άτομα με αναπηρία (ΑμΕΑ) όλα τα δικαιώματά τους. Στηρίζουμε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, αναπτύσσουμε δράσεις προσβασιμότητας, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και συμβουλευτικής με στόχο τη δημιουργία ενός ουσιαστικού δικτύου προστασίας.

Επενδύουμε στο μέλλον της πόλης μας στηρίζοντας την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Επιδιώκουμε συνεργασίες με Πανεπιστήμια με στόχο την διοργάνωση υψηλού επιπέδου προγραμμάτων διεύρυνσης της γνώσης και των νέων τεχνολογιών. Αναβαθμίζουμε τους αθλητικούς χώρους με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων. Επεκτείνουμε τις πολιτιστικές μας δράσεις, επενδύοντας σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, μουσική, θέατρο, χορό και πολιτιστικές ανταλλαγές.

Ξαναβάζουμε τον πολιτισμό στη ζωή μας : στα σχολεία, στα πνευματικά κέντρα, στα στέκια νεολαίας, στους συλλόγους και τις συλλογικότητες, με στόχο να απλώσουμε ένα τείχος σε φαινόμενα bullying, χουλιγκανισμού και εκφασισμού.

Προωθούμε την οικολογική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης. Φροντίζουμε και αναδεικνύουμε το δασικό χαρακτήρα του Άλσους, διεκδικούμε τη φύτευση στις ζώνες πρασίνου στην Εθνική Οδό, προστατεύουμε και αναδεικνύουμε τον Κηφισό και τον Ποδονίφτη και αξιοποιούμε περιβαλλοντικά και πολιτισμικά τους χώρους του πρώην στρατιωτικού εργοστασίου στη Ν. Χαλκηδόνα. Υυπερασπιζόμαστε τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους πρασίνου, που κινδυνεύουν με ξεπούλημα, όπως η πλατεία Γεννηματά και η MAVA (πρώην RENAULT).

Λέμε ΝΑΙ σε ένα νέο γήπεδο για την ΑΕΚ. Ένα νέο γήπεδο με σεβασμό στους πολεοδομικούς κανόνες, που να δένεται αρμονικά με τη λειτουργία και τη ζωή της πόλης και των κατοίκων της και να συμβάλλει στην αθλητική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμισή της.

Σκοπός μας είναι μαζί με τους δημότες να διαμορφώσουμε μια πόλη λειτουργική, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές, φιλική προς τους κατοίκους της, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την επιβίωση τους.

Αγαπητοί/ες συμπολίτες/σες,
σας καλούμε να πάρουμε όλοι μαζί την υπόθεση του Δήμου στα χέρια μας. Στη Δύναμη Πολιτών ενώνεται δημιουργικά ο ριζοσπαστισμός και η διάθεση της νέας γενιάς για ρήξη με το παρόν πολιτικό σκηνικό στο Δήμο μας, με την εμπειρία και τη γνώση ανθρώπων με μακρόχρονη αγωνιστική παρουσία στα πεπραγμένα του Δήμου μας. Η Δύναμη Πολιτών είναι μία συλλογική, δημοκρατική και ανιδιοτελής δημοτική παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο 36χρονος φιλόλογος Άρης Βασιλόπουλος.

Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα θα αλλάξουν μόνο με τη δική σας ενεργή συμμετοχή. Δεσμευόμαστε ότι η νίκη του συνδυασμού μας θα είναι νίκη όλων των δημοτών. Σε αυτήν την προσπάθεια σας καλούμε να συμμετέχετε στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ελπίδας, της νίκης, της ανατροπής στην εκλογική αναμέτρηση στις 18 Μάη.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου