.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μάλλον τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο μας τα λέγανε…

To πάει και δικαστικά η ΑΕΚ χωρίς να φοβάται

Αν δεν υπογραφεί και σήμερα η εκχώρηση κι ανεξάρτητα από το πότε θα υπογραφεί, στην ΑΕΚ προσανατολίζονται να ζητήσουν αύριο εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων Οικονομόπουλου.

Στην πρόθεση της ΑΕΚ να ζητήσει εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Χάρης Οικονομόπουλος προκειμένου να «παγώσει» την εκκαθάριση της ΠΑΕ, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ώρας για σπορ».


Από μέρα σε μέρα περιμένουν στην ΑΕΚ την ειδοποίηση για την υπογραφή της αποδοχής της εκχώρησης από τον Γ.Γ Δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη, αλλά αυτή δεν έρχεται. Βέβαια το θέμα είναι δρομολογημένο, θεωρείται εντελώς απίθανο να μην ολοκληρωθεί, όμως οι ρυθμοί του Υπουργείου, δείχνουν πως δεν είναι δεδομένο ότι αυτό θα γίνει σήμερα ή αύριο. Υπάρχει όμως μια υπόθεση που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πότε θα μπει η υπογραφή και θα αναγγελθεί η υπογραφή της εκχώρησης. Μιλάμε βέβαια για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της εκκαθάρισης, που έχει κάνει ο Χάρης Οικονομόπουλος. Αυτή είναι προγραμματισμένη γι' αύριο.

Όπως είναι γνωστό ο Οικονομόπουλος έχει δεσμευτεί δημόσια πως με το που θα ολοκληρωθεί η εκχώρηση αποσύρει την αγωγή κατά της εκκαθάρισης, οπότε φυσικά και τα ασφαλιστικά μέτρα. Στην περίπτωση, που πλέον δεν είναι απίθανη, μέχρι αύριο η εκχώρηση να μην έχει ολοκληρωθεί, υπήρχε μέχρι σήμερα η εντύπωση πως θα πηγαίναμε σε από κοινού αίτημα αναβολής της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, μέχρι να τελειώσει η εκχώρηση.

Πλέον όμως υπάρχουν πληροφορίες προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σημερινό δημοσίευμα της «Ώρας για σπορ» αναφέρει το συμπέρασμα πως στην ΑΕΚ προσανατολίζονται πλέον στο να επιδιώξουν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, αν ο Οικονομόπουλος δεν έχει αποσύρει μέχρι τότε. Στην πραγματικότητα με τα χθεσινά δεδομένα αυτό αποτελεί απόφαση, αλλά επειδή σε τέτοιες ιστορίες ποτέ μη λες ποτέ, γι' αυτό κι εμείς κρατάμε ένα «παράθυρο».

Φυσικά αν υπογραφεί σήμερα η εκχώρηση, δεν μένει παρά να τηρήσει την δέσμευση του ο Οικονομόπουλος και να αποσύρει. Οπότε δεν γίνεται καν λόγος για δικαστήριο. Το σκεπτικό Φυσικά το ερώτημα είναι γιατί η ΑΕΚ προσανατολίζεται στο να πάει σε δικαστική αναμέτρηση με τον Οικονομόπουλο, ενώ υπάρχει πάντα η δέσμευση του σε συνάρτηση με την εκχώρηση. Μια εξήγηση είναι ότι τα ασφαλιστικά μέτρα δεν είναι μια διαδικασία που τελειώνει στο «άψε σβήσε». Αν εκδικαστούν αύριο η απόφαση θα πάρει στην πολύ καλύτερη των περιπτώσεων τουλάχιστον δυο εβδομάδες.

Το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει περισσότερο. Αν πάλι πάμε σε αναβολή συναινετικά, η νέα ημερομηνία δεν θα είναι άμεσα, αλλά το πιθανότερο αρκετά αργότερα μέσα στον Απρίλιο. Τουλάχιστον. Άρα η πρώτη εξήγηση έχει να κάνει με την επιθυμία να κερδίσει η ΑΕΚ χρόνο για κάθε περίπτωση. Η δεύτερη εξήγηση είναι η βεβαιότητα που εκφράζεται, πως η ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί κάτι από την εκδίκαση και πως τα νομικά της επιχειρήματα υπέρ της νομιμότητας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε είναι ακλόνητα. Συναίνεση σε αναβολή αντίθετα, μαρτυράει ανησυχία.

Αυτό που ξεκαθαρίζεται από πλευράς ΑΕΚ είναι πως η συναίνεση στο να περιμένουν την εκχώρηση, αλλά και η πίεση για την αποδοχή του αιτήματος, γίνεται όχι από φόβο για τον Οικονομόπουλο, αλλά για να μην υπάρχει καμιά «σκιά» σε σχέση με τις εξελίξεις στην υπόθεση Ψωμιάδη. Καμιά σχέση Γενικά στην «Ένωση» έχουν πάρει την απόφαση να μην φαίνεται πλέον πουθενά, να μην προκύπτει από τίποτα, οποιαδήποτε διάθεση συνεργασίας με τον Οικονομόπουλο. Που θα μπορούσε να έδινε την εικόνα πως υποκύπτουν στις νομικές πιέσεις του ανθρώπου που εκπροσωπεί την ΠΑΕ στην υπόθεση Ψωμιάδη.

Η εικόνα που θέλουν να καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου, είναι πως ο Οικονομόπουλος αυτή την στιγμή στέκεται απέναντι στην ΑΕΚ. Βέβαια επειδή μιλάμε για δικαστήρια και όσο αισιοδοξία και να υπάρχει κανείς δεν μπορεί να βάλει και το χέρι του στην φωτιά για οτιδήποτε, το καλύτερο είναι τουλάχιστον σήμερα να υπογραφεί η εκχώρηση, να μην υπάρξει καθυστέρηση στην αναγγελία της και ο Χάρης Οικονομόπουλος να κληθεί να τηρήσει την δέσμευση του για απόσυρση άμεσα.

Για την περίπτωση που γίνει αύριο η εκδίκαση, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως υπάρχει μεν η εκτίμηση ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση Οικονομόπουλου, πλην όμως όχι κάποια προσωπική του τέτοια, προφορική ή γραπτή . Ισχύει η δέσμευση; Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει συζητηθεί μεταξύ νομικών εκπροσώπων της ΑΕΚ και του Οικονομόπουλου τι γίνεται σε αυτό το ενδεχόμενο και το μόνο που υπάρχει, είναι μια δική του διαβεβαίωση ότι την μέρα της εκδίκασης θα παράσχει γραπτή εγγύηση για απόσυρση εφόσον ολοκληρωθεί η εκχώρηση και μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Αλλά από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τον ίδιο δημόσια, κανείς δεν μπορεί να του αποδώσει δέσμευση. Μένει να το δούμε.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως η διαφαινόμενη απόφαση να πάμε δικαστικά – επαναλαμβάνουμε αν δεν ολοκληρωθεί και τυπικά η εκχώρηση τουλάχιστον μέχρι αύριο – μαρτυράει την διάθεση της ΑΕΚ να ξεκαθαρίζουν και να μη μένουν σε εκκρεμότητα μέτωπα που έχουν σημασία για την ομαλή της πορεία. Ακόμη κι αν η ΑΕΚ χάσει, από την μία παραμένει πιθανό να αποσυρθεί ο Οικονομόπουλος έτσι κι αλλιώς στην συνέχεια λόγω εκχώρησης, από την άλλη θα ξέρει που πατάει και ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις.

Το χαρτόσημο Μαζί με την υπογραφή της εκχώρησης, πρέπει να ξεκαθαριστεί και το γελοίο πραγματικά ζήτημα του χαρτόσημου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και μετά τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΚ σχετικά με το παράλογο του να πρέπει να πληρώσει μια υπό πτώχευση εταιρεία χωρίς περιουσιακά στοιχεία, για να γίνει δεκτή η εκχώρηση, το συγκεκριμένο θέμα δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα. Και πραγματικά, το να κολλήσει μια δυνατότητα που έχει το Δημόσιο να πάρει ίσως κάποια χρήματα γι' αυτό τον λόγο, δεν έχει καμιά λογική. Όπως δεν έχει λογική το να σκέφτονται τόσους μήνες αν θα προτιμήσουν την πιθανότητα έστω για κάποια χρήματα, από το να ξέρουν σίγουρα πως δεν θα πάρουν τίποτα.

πηγή: aekvoice.gr
To πάει και δικαστικά η ΑΕΚ χωρίς να φοβάται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου