.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

«Κλειδί» για την ΑΕΚ ο Οικονομόπουλος

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ
Μύλος με αναπάντητα ερωτήματα από το βράδυ της Παρασκευής. Η εγκύκλιος που έστειλε ο Χάρης Θεοχάρης στις εφορίες έχει προκαλέσει σαφές πρόβλημα στη διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ και το μέλλον κρέμεται από μία κλωστή. Στο στρατόπεδο των «κιτρινόμαυρων» επικρατεί παγωμάρα, αλλά πλέον θεωρούν ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο Χάρης Οικονόμοπουλος.

Στις 28 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της κύριας προσφυγής των ασφαλιστικών μέτρων του έγκριτου δικηγόρου κατά της εκκαθάρισης της εταιρείας. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ θεωρούν ότι, αν ο Οικονομόπουλος αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα, το πρόβλημα θα λυθεί και η ΠΑΕ θα διαλυθεί χωρίς κανένα άλλο εμπόδιο.

Ο νομικός βέβαια έχει δεσμευθεί πως δεν θα διεκδικήσει την προσφυγή εάν έχει προχωρήσει η εκχώρηση των απαιτήσεων της ΑΕΚ από τον Ψωμιάδη προς το Δημόσιο. Είναι όμως αμφίβολο το αν θα κάνει πίσω, ακόμα και αν το Δημόσιο δεν... αναλάβει τον Ψωμιάδη.

Τα πράγματα φαίνεται πως παίρνουν αρνητική τροπή για την ΑΕΚ. Οδηγούνται δηλαδή σε μία κατάσταση που δεν τη βολεύει, αλλά αντιθέτως της δημιουργεί εμπόδια εν όψει καλοκαιριού. Ουσιαστικά όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στην 28η Μαρτίου και στην εξέλιξη της εκδίκασης. Αν δηλαδή γίνει η δίκη και αν ολοκληρωθεί, γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο αναβολής. Και ποια θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου. Μία απόφαση που θα ανακοινωθεί σε διάστημα 30 ημερών.

Αν ο Οικονομόπουλος χάσει τη δίκη, η ΑΕΚ θα είναι στην ευνοϊκή θέση να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της, χωρίς να πέσει έξω ο προγραμματισμός της. Σε περίπτωση, όμως, που ο νομικός βγει νικητής, τότε το μέλλον του συλλόγου θα βρεθεί στον αέρα.

Ολα αυτά τα σενάρια βέβαια θα πεταχούν στο καλάθι των αχρήστων αν καταβληθεί το ποσό (τέλη χαρτοσήμου) που απαιτείται για να προχωρήσει η εκχώρηση των απαιτήσεων προς το Δημόσιο. Ενα ποσό που αγγίζει τις 900.000 ευρώ και που προς το παρόν ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να προσφέρει. Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν διαθέτει χρήματα στα ταμεία της, ενώ οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο από πλευράς παλιών μετόχων μοιάζει με όνειρο απατηλό.

Οι «κιτρινόμαυροι» προτίθενται από Δευτέρα να έρθουν σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερέστερα για την εγκύκλιο. Το θέμα είναι ότι με την προσωρινή αναστολή στη διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ παραμένει σε ισχύ η «παλαιά - αμαρτωλή» εταιρεία και δεν μπορεί να δημιουργηθεί η νέα.

Με λίγα λόγια παραμένουν σε ισχύ υποχρεώσεις ύψους 32 εκατ. ευρώ προς Δημόσιο, παίκτες, προπονητές και τρίτους. Με δεδομένο μάλιστα πως δεν έχει υπάρξει εξόφληση για τη δόση του άρθρου 44 και έχει ξεκινήσει η διάρρηξη της υπαγωγής της ΑΕΚ, αυτό σημαίνει πως τα χρέη θα φτάσουν τα 200 εκατ. ευρώ!

 πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου