.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Γιατί δε θα έπρεπε η «Νέα Προοπτική» και η απερχόμενη Δήμαρχος να είναι υποψήφιοι στις εκλογές. 4 (Περιβάλλον)



Ζητάμε από τους συνδυασμούς προγράμματα και δεσμεύσεις πριν τις εκλογές. Κι εκείνοι φροντίζουν να συντάσσουν πρόγραμμα και να κάνουν τις σχετικές εξαγγελίες. Ένας από όλους κερδίζει και αναλαμβάνει τη διαχείριση του Δήμου. Αυτός ειδικά κρίνεται κατά τη διάρκεια αλλά κυρίως στο τέλος της θητείας του, από τη σύγκριση ανάμεσα στα εξαγγελθέντα και τα πεπραγμένα. 

Στη θητεία που λήγει σύντομα, η σύγκριση ανάμεσα στο πρόγραμμα και αυτά που... έγιναν, κραυγάζει ότι πρόκειται για μια εντελώς αποτυχημένη διοίκηση. Προκύπτει αυτό βέβαια και από το γεγονός ότι ο συνδυασμός πολυδιασπάστηκε πρόωρα, και σήμερα είναι ζήτημα αν διατηρεί το 25% των Συμβούλων που εξέλεξε! Θα προκύψει και από το εκλογικό αποτέλεσμα…

Κανονικά θα έπρεπε να μη κατέβει καν στις εκλογές!

Για να μη μιλάμε όμως γενικά είναι προτιμότερο να μιλήσουμε συγκεκριμένα.
Τι έλεγε και τι προέβλεπε το πρόγραμμα της «Νέας Προοπτικής» για το περιβάλλον;


«Η οικολογική αναγέννηση των συνοικιών, η δημιουργία «πράσινων ζωνών» που συνενώνουν φυσικές περιοχές, πάρκα, ποδηλατοδρόμους και πεζοδρόμους σε ενιαία δίκτυα, η σωστή διαπαιδαγώγηση και η συνεχής ενημέρωση σε θέματα ανακύκλωσης, καθώς και η σημασία της προστασίας και ανάδειξης των ρεμάτων έχει πρωτεύοντα ρόλο για εμάς, στη Νέα Προοπτική που στοχεύουμε για τη νέα πόλη.


  • ·        Προχωρούμε στην ανάπλαση των δύο ρεμάτων Κηφισού και Ποδονίφτη, με δημιουργία οικολογικών πάρκων και ταυτόχρονη μέριμνα για αντιπλημμυρική προστασία.
  • ·        Αναμορφώνουμε όλες τις πλατείες, τους κοινόχρηστους χώρους και τις παιδικές χαρές σε όλες τις γειτονιές της πόλης, με βάση το πράσινο και όχι το τσιμέντο.
  • ·        Τοποθετούμε ηχοπετάσματα σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού.
  • ·        Φροντίζουμε τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας, κομμάτι και αυτά από την ζωή μας εξασφαλίζοντας τους ευζωία και περίθαλψη.
  • ·        Στηρίζουμε το έργο του φιλοζωικού συλλόγου, για το καλό των τετράποδων συμπολιτών μας και της δημόσιας υγείας. Δημιουργούμε υποδομές και πάρκο φιλοζωικών δραστηριοτήτων, κάνοντας έτσι τον Δήμο μας πρότυπο στον τομέα.
  • ·        Ανοίγουμε την περιβαλλοντική αγωγή στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.


Δημιουργούμε το «ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ» με στόχο την:
·         

  • Αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, γεωθερμία).
  • ·        Ανάπτυξη της κομποστοποίησης με αξιοποίηση των φυσικών υπολειμμάτων (όπως φύλλα, κλαδιά, τρόφιμα κλπ.) για δημιουργία λιπάσματος.
  • ·        Άμεση μείωση κατανάλωσης ενέργειας με αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας.
  • ·        Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε δημόσια σχολικά κτήρια.
  • ·        Ανάπτυξη «πράσινων ταρατσών» και παροχή συμβουλών για τοποθέτηση φ/β και αβαθούς γεωθερμίας από δημότες.
  • ·        Δενδροφύτευση σε πεζοδρόμια και πρόγραμμα φροντίδας με την «υιοθέτηση» δέντρων από μαθητές."


Αυτά έγραφε το πρόγραμμα της «Νέας Προοπτικής».

Μπορεί να μας απαντήσει η Δήμαρχος και η «Νέα Προοπτική» τι από αυτά που αναφέρει για το περιβάλλον το πρόγραμμα τους υλοποίησαν;  Ή θα προτιμήσουν τη σιωπή ως μη έχοντες τίποτα να απαντήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου