.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

«Καλημέρα» με νέο επεισόδιο στο προεκλογικό σήριαλ…



Πάντα οι εκλογές έχουν τα απρόοπτα τους. Πάντα συμβαίνουν καραμπόλες που ευνοούν ή δυσχεραίνουν κάποιους. Ίσως αυτές οι εκλογές καταγραφούν ως εκείνες με τις μεγαλύτερες ανατροπές. Ο επικεφαλής του συνδυασμού που πήγαινε με διαφορά μπροστά και θεωρούνταν από τους περισσότερους φαβορί, σε λιγότερο από τρεις μήνες παραιτείται της υποψηφιότητας!


Αδυνατώ να πιστέψω πως χρειάστηκαν σχεδόν τρεις μήνες για να υποκύψει ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, στις πιέσεις που δεχόταν να παραιτηθεί. Τώρα μάλιστα που αυτές ήταν σε ύφεση. Αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτό έγινε ξαφνικά. Αδυνατώ να πιστέψω πως η επιμονή του στην επιλογή Γεωργαμλή, ήταν προϊόν αποκλειστικά δικής του επιλογής όπως εμφανίστηκε, κι όχι αποτέλεσμα παρασκηνίου...

Είναι βέβαιο ότι το διάστημα που μεσολάβησε από τα γεγονότα του «Αγλαΐα Κυριακού», ο κ. Χ. Τομπούλογλου δέχτηκε τεράστιες και ποικίλα προερχόμενες πιέσεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχε κι εκείνος κάποιους άσσους στο μανίκι… Από τα γεγονότα προκύπτει πως δεν ήταν κάτι που δεν αντέχει. Αλλά και από την ιστορία του προκύπτει πως είναι καλός διαπραγματευτής. Με αυτό νομίζω πως όλο το τελευταίο διάστημα με μεθοδικότητα ασχολήθηκε. Διαπραγματεύτηκε τη θέση του, την επανάκαμψη και τη συνέχεια της πολιτικής ζωής του.

Η αλλαγή, ο τρόπος που αυτή έγινε,  και η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε, σηματοδοτούν τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Η τελευταία εκτός θέματος κουβεντούλα που έπιασε στο ΔΣ με την… πρόθυμη να δώσει πληροφορίες Δήμαρχο, για τη μεταφορά του γκαράζ του Δήμου, δεν ήταν χωρίς συντονιστή… Ούτε έγινε τυχαία αφού έχει προαναγγελθεί εδώ και πολλές μέρες από τον τύπο.



Αυτό που μάθαμε χτες είναι η πρώτη φάση του αποτελέσματος μιας διαπραγμάτευσης. Που θα επιτρέψει στον Χάρη Τομπούλογλου να επιστρέψει «λευκός» στην κοινωνία και τη δουλειά του τουλάχιστον. Κι αργότερα στο όποιο κόμμα τότε θα είναι η συνέχεια της ΝΔ αλλά και στην πολιτική γενικότερα. Δε θα είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος φυσικά.


Η Amazon θα κάνει παραδόσεις με mini-drone (βίντεο)


Το πρόσωπο που αναλαμβάνει επικεφαλής στην «Καλημέρα», νομίζω μαρτυρά ποιος ήταν ο… μεσολαβητής και δίνει ένα προσανατολισμό για… εκείνον που εγγυήθηκε ότι θα τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν. Εξάλλου έγιναν αρκετές συζητήσεις στον πυρήνα της παράταξης, για το αν ο κ. Γεωργαμλής είναι σε θέση να νικήσει τον Απόστολο Κόντο, που κατά γενική παραδοχή πηγαίνει μπροστά. Ο νέος επικεφαλής και προερχόμενος από άλλο πολιτικό χώρο, πριν πεντέμισι μήνες μεταγράφηκε στην «Καλημέρα». Ήταν όμως από πλευράς Χάρη Τομπούλογλου αδιαπραγμάτευτη η επιλογή του. Παρότι κανείς τους δεν εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον Απόστολο Κόντο!  

Με ευκολία μπορώ να προβλέψω πως στη συνέχεια σε ότι αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ, αρχής γενομένης από το ΔΣ της Τετάρτης, η «Καλημέρα» θα ψηφίζει όπως η «Νέα Προοπτική». Με τη βοήθεια της κ. Αγαγιώτου και άλλων προθύμων που λένε ΝΑΙ χωρίς όρους στο γήπεδο, όλα θα συνεχίσουν να εξελίσσονται ομαλά για την ΑΕΚ. Το «μοναστήρι» να είναι καλά κι από καλογέρους…

Ο συμπαθέστατος Λύσανδρος Γεωργαμλής πολλά χρόνια τώρα εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος. Επί Γρεζελιά έγινε ακόμη και Αντιδήμαρχος. Ποτέ όμως δεν έγινε πολιτικός ή πρόσωπο που ασχολήθηκε, έμαθε και αναπαρήγαγε έστω με το δικό του τρόπο τα του Δήμου και της πολιτικής του. Ούτε ποτέ πολιτογραφήθηκε δεξιός. Εξάλλου από όλους θεωρήθηκε ως καλή μεταγραφή για την «Καλημέρα». Όχι μόνο για τις ψήφους που κουβαλάει, αλλά και ως…  Πασοκικό άλλοθι, που η παρουσία του βοηθούσε να ισχυρίζεται ο συνδυασμός πως είναι ανεξάρτητος. Έτσι μπορούσε και η κ. Πατίλη για παράδειγμα που… ήθελε να γίνει υποψήφια Δήμαρχος και πάντως ήθελε Πασόκο υποψήφιο, να υποστηρίζει τον… ανεξάρτητο κ. Χ. Τομπούλογλου.

Με τη νέα τροπή που παίρνουν τα πράγματα και φέρνουν οι νέες εξελίξεις, απελευθερώνονται δυνάμεις από την «Καλημέρα». Ακόμη κι αν αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους δε συμβεί σε επίπεδο Δημοτικών Συμβούλων ή και υποψηφίων, είναι βέβαιο ότι θα συμβεί σε επίπεδο ψηφοφόρων. Κι ας έχει δεσμευτεί ο κ. Χ. Τομπούλογλου, κι ας προσπαθήσει όσο θέλει να συγκρατήσει εκείνους που τους είχε εξυπηρετήσει και θεωρούσαν υποχρέωση τους, να του το ανταποδώσουν στις εκλογές. Ήδη όμως φτάνουν πληροφορίες στα αυτιά μου ότι και ανακοινωμένοι υποψήφιοι λένε πως πάνε σπίτι τους! Γιατί ή παραμένει  υποψήφιος Δήμαρχος κάποιος, ή δεν κατεβαίνει ούτε για Δημοτικός Σύμβουλος. Αλλιώς όλοι θα γνωρίζουν ότι πρόκειται για υπηρεσιακό επικεφαλής, που μετά την αθώωση του αρχηγού θα παραιτηθεί για να αναλάβει εκείνος. Ας μη ξεχνάμε πως αντιμετωπίζουν οι πολίτες την υποψηφιότητα της κ. Β. Αγαγιώτου. Ότι δηλαδή είναι πίσω της ο κ. Γρετζελιάς και θα κάνει ό,τι της πει. Ακόμη κι αν της ζητήσει να παραιτηθεί επειδή ο συνδυασμός εξέλεξε μόνο την υποψήφια Δήμαρχο.

Οι συσχετισμοί λοιπόν αναπόφευκτα θα αλλάξουν κι άλλο. Είναι κανόνας στη ζωή και στην πολιτική, σε καταστάσεις σαν αυτές που τρέχουν, να ευνοείται κυρίως και όχι αποκλειστικά, αυτός που πάει μπροστά. Στην προκειμένη περίπτωση ο Απόστολος Κόντος.

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά να δούμε ποιοι είναι σχεδιασμένα κερδισμένοι, ποιοι ευνοούνται από την συγκυρία, και ποιοι είναι ή παραμένουν χαμένοι από τις εξελίξεις.

Στους κερδισμένους είναι αναμφισβήτητα η κυβέρνηση. Πέτυχε τους στόχους που της είχε υπαγορεύσει η τρόικα στο συγκεκριμένο χώρο. Μαζί με τα άλλα κληροδοτήματα στα οποία θέλει να βάλει χέρι, πέτυχε με ένα τόσο δα σκανδαλάκι, την επομένη ο Άδωνις να διορίσει διοικητή και να κάνει το κουμάντο. Η συνένωση των νοσοκομείων παίδων επιτεύχθηκε, και οι δωρεές και χορηγίες θα ωφελούν ανεμπόδιστα την ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει εγκατασταθεί στο διπλανό δημόσιο νοσοκομείο.

Ο Χάρης Τομπούλογλου μετά τη δεινή θέση στην οποία βρέθηκε, εκτιμώ πως σταδιακά θα απελευθερωθεί από την «ομηρία» στην οποία βρίσκεται.

Η ΑΕΚ συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της ανεμπόδιστα. Η σημερινή Δήμαρχος  ως μη έχουσα ιδέα από πολιτική και δημοτικά ζητήματα, αβάδιστα, ανεμπόδιστα, ααβόρα… ταυτίστηκε με κάθε επιθυμία του κ. Μελισσανίδη. Κάθε υποψηφιότητα που έχει τα ίδια ή παρόμοια χαρακτηριστικά, της είναι επιθυμητή.  

Έμμεσα και άθελα τους ευνοούνται οι συνδυασμοί Κόντου και Αράπογλου. Η κατανομή όμως δεν είναι ποσοτικά και ποσοστιαία ίδια. Κυρίως ευνοείται ο πρώτος ακριβώς επειδή είναι εμφανώς μπροστά.

Στους χαμένους περιλαμβάνονται αποκλειστικά οι πολίτες. Οι οποίοι μένουν να χαζεύουν τις εξελίξεις μέχρι να γίνει το γήπεδο που σχεδιάζεται, και τότε να τους έρθει η «κεραμίδα στο κεφάλι». Η μόνη ελπίδα για να αλλάξει κάτι, φαίνεται να είναι οι άνθρωποι της ΑΕΚ που με τον ένα ή άλλο τρόπο διαφωνούν.
Αυτά συμβαίνουν όταν οι πολίτες αποδέχονται να μένουν στο περιθώριο και οι τύχες τους να κανονίζονται στο παρασκήνιο…

6 σχόλια:

  1. ΜΑΝΩΛΗ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙ?? ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?????????ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφω: «Μαζί με τα άλλα κληροδοτήματα στα οποία θέλει να βάλει χέρι, πέτυχε με ένα τόσο δα σκανδαλάκι, την επομένη ο Άδωνις να διορίσει διοικητή και να κάνει το κουμάντο.»

      Από πού προκύπτει σε αυτά που γράφω ότι μπορούμε να αρχίσουμε να κλέβουμε μικροποσά;!

      Το προσδιορίζω ως σκανδαλάκι, το οποίο διογκώθηκε σκόπιμα και αξιοποιήθηκε για να περάσουν οι πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας. Σε σύγκριση με το σκάνδαλο που έκρυψαν περνώντας πάνω από νόμους, με το πρόσχημα του σκανδάλου της μίζας, είναι σκανδαλάκι.

      Το μεγάλο σκάνδαλο για μένα είναι ότι υπό το πρόσχημα αυτό, βάζουν χέρι στα κληροδοτήματα και με διάφορα τεχνάσματα περνάει ή αξιοποιείται η δημόσια περιουσία και χορηγίες προς όφελος ιδιωτών.

      Η μεγάλη τους επιτυχία είναι ότι καταφέρνουν πολίτες που υποτίθεται είναι αριστεροί ή έτσι πιστεύουν, να κοιτάνε εκεί που μας δείχνουν και να νομίζουν ότι εκεί πρέπει να βλέπουν…

      Διαγραφή
  2. Από που βγαίνει ότι "κατά γενική παραδοχή πηγαίνει μπροστά";
    'Αλλος φαίνεται να οδηγεί την κούρσα, εκτός από τον κυρ-Απόστολο που μπορεί να ονειρεύεται ότι θελει πίνοντας τον καφέ του στον Κανάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ απλά βγαίνει από προσωπική εκτίμηση. Που βασίζεται στην εμπειρία μου από συζητήσεις που κάνω με σειρά στελεχών, από όλους τους συνδυασμούς και πολίτες.

    Μπορείτε επίσης να γράψετε ποιος φαίνεται σε εσάς να οδηγεί την κούρσα ελεύθερα, και εννοείται θα δημοσιευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Βάσω Αγαγιώτου και το παραδέχονται όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι; Τί λέτε; Τεκμηριωμένα; Ας σχηματίσει πρώτα συνδυασμό και μετά συζητούμε για την θέση στην οποία μπορεί να βρεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή