.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Σπύρος Πολιτάκης: "Ο στρογγυλός λόγος Λαφαζάνη και η Πλεύση της Ζωής...




 Α.Ο ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 Και εντελώς ξαφνικά η θέση του κυρίου Λαφαζάνη για το χρέος , διολισθαίνει στον όρο : διακοπή αποπληρωμής του . 

 Να δούμε λίγο τι σηματοδοτεί αυτή η θέση;

α) Πρώτα απ’ όλα ακόμη και για τον πιο αφελή σημαίνει: διακόπτω τώρα , και αφήνω ανοικτό το ενδεχόμενο ν’ αποπληρώσω στο μέλλον .

β) Σημαίνει αναγνώριση του χρέους .( το τραγικό λάθος των κυβερνήσεων Κιρχνερ στην Αργεντινή )

γ) Τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η άποψη , με την καταγγελία του χρέους ως παράνομου και απεχθούς , σαν πράξη κυρίαρχου κράτους ,οπότε με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου παύει αυτοδίκαια η αποπληρωμή του.

δ) Ποιό άραγε από τα συστημικά κόμματα θα διαφωνούσε με τη θέση Λαφαζάνη; Ούτε καν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Θα το παρουσίαζαν μάλιστα σα διαπραγματευτική τους επιτυχία , στα πλαίσια μιας αναδιάρθρωσης. Πόσω μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Μήπως όμως αδικούμε τον κύριο Λαφαζάνη βγάζοντας τόσο σοβαρά συμπεράσματα από μία και μόνο φράση; 

  Η γνώμη μου είναι ότι ένας πολιτικός που υποστηρίζει με σθένος την άποψή του, έχει κωδικοποιήσει απολύτως και τους όρους που χρησιμοποιεί ,γιατί είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται τις θέσεις του σχεδόν καθημερινά , σε ομιλίες ,συζητήσεις,  συνεντεύξεις κτλ. Άρα εδώ δεν έχουμε την περίπτωση μιας ατυχούς διατύπωσης.

  Συμπερασματικά , αυτό που μάλλον ισχύει , είναι η προσπάθεια της ΛΑΕ να ρίξει γέφυρες συνεργασίας , σε πολιτικές δυνάμεις που σίγουρα δεν ενοχλούνται από τέτοιες διατυπώσεις , και που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ωφελήσουν την τιτάνια προσπάθεια απαλλαγής του ελληνικού λαού από τους δεσμώτες του και τα δεινά του .


  ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!!!!

Β.ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η αγωνία του συστήματος να εγκλωβίσει τους απογοητευμένους από το ΣΥΡΙΖΑ ,χωρίς να διακινδυνεύει τα ιερά και τα όσια της ΕΕ και του ευρώ , βρίσκει σάρκα και οστά στο νέο κόμμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου .
 
Ως γνωστόν ,ένα μόνο πράγμα απειλεί τη ντόπια και ξένη ολιγαρχία . Η αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, και για το λόγο αυτό φροντίζει να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις .

Στην περίπτωσή μας,
 
***επειδή η αντοχή του κόσμου είναι στα όριά της ,
***επειδή το πολιτικό κεφάλαιο του Τσίπρα εξαντλείται,
***επειδή τό"άλογο" που ακούει στο όνομα Κούλης είναι κουτσό,
***επειδή πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της ριζοσπαστικοποίησης μερίδας του κόσμου σε κατευθύνσεις άκρως επικίνδυνες,

προετοιμάζεται ένα ακόμη σχήμα σαφώς αντιμνημονιακό ,με καταγγελτικό λόγο ώστε να γίνεται ελκυστικό , και με τη λάμψη ενός αστέρα που κρατήθηκε άφθαρτος ,συντηρώντας βεβαίως το προφίλ του με διαρκείς αναίμακτες συνεντεύξεις στα πιο ξεπουλημένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

Ακόμη και αν δεν είναι στις προθέσεις της, (προσωπικά δεν το πιστεύω) , η κυρία Κωνσταντοπούλου θα ρίξει νερό στο μύλο της αντίδρασης .Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι σε μόνιμη επαφή με τον έτερο διεθνή αστέρα-μετρ των πολιτικών συμβιβασμών- κύριο Βαρουφάκη .(IOU-ΣΟΪΜΠΛΕ-ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ κτλ)

Η ερώτηση είναι μία : θα παραμυθιαστούμε ακόμη μία φορά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου