.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Δυστυχώς η ΦΕΑ δεν τα κατάφερε παρότι πάλεψε όσο μπορούσε (φωτογραφίες)



Τιμωρία από τα 6,75μ. 

ΕΝΑΣ «ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟΣ» ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΜΕ 14 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΦΕΑ (82-68) ΣΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ


Η ΦΕΑ το πάλεψε στην έδρα της, ήταν ανταγωνιστική, αλλά βρήκε απέναντί της έναν «αφηνιασμένο» από τα 6,75μ. Μανδραϊκό, ο οποίος πήρε τη νίκη με σκορ 82-68 για την τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου του Νότου.

Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με 14 τρίποντα τρία περισσότερα από όσα είχαν πετύχει στον αγώνα του πρώτου γύρου γεγονός που ήταν καταλυτικός παράγοντας στο να φύγουν με το «διπλό» από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Γιάννη Γρίβα, η οποία έχει ήδη προβιβαστεί στην Β’ εθνική, ήταν οι Ευθύμης Καραλής, Νίκος Κούρτης και Αλέξης Καρυπίδης, οι οποίοι σημείωσαν 13, 18 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι, το πάλεψαν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, μέχρι το πρώτο ημίχρονο, αλλά το δεύτερο αποδείχθηκε καταλυτικό με συνέπεια να γνωρίσουν την ήττα και να αποχαιρετήσουν την κατηγορία με το κίτρινο φύλλο αγώνα. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Κυριάκου Κοσμίδη ήταν οι Ιωσήφ Μπούσι και Γιώργος Διαμαντόπουλος που σημείωσαν 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Κώστας Μπασέας και Γιώργος Βλασσόπουλος.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους από την περιφέρεια προηγήθηκαν με 20-13 με τρίποντο του Μπούτρη, ωστόσο η πίεση των παικτών της ΦΕΑ απέδωσε καρπούς που μείωσαν στον έναν πόντο 21-22.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Διαμαντόπουλος χρεώθηκε με τρίτο φάουλ, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 28-26 με λέι απ του Βλασσόπουλου. Οι παίκτες του Μανδραϊκού συνέχισαν το κρεσέντο τους από την γραμμή των 6,75μ. και με τρία συνεχόμενα τρίποντα μετέτρεψαν το 33-36 σε 35-45 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ίδιο σκηνικό και στο τρίτο δεκάλεπτο με αξιοσημείωτο το τρίποντο του Αποστόλη Παπαποστόλου από τα 10 (!) μέτρα που έγραψε το 63-52 για τον Μανδραϊκό. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες και των δύο ομάδων έπαιξαν ελεύθερο μπάσκετ περιμένοντας καρτερικά να ακουστεί η κόρνα της γραμματείας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-22, 35-45 (ημίχρονο), 52-63, 68-82.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φραγκούλη, Αυγερινός.

ΦΕΑ (Κοσμίδης): Μπούσι 13 (3 – 1 κόψιμο), Ρωμοσιός 8, Στεφανής 3, Βλασσόπουλος 8, Γόντικας 5 (1), Νιφόρας 6, Κρητικός, Μπασέας 10 (1), Διαμαντόπουλος 12 (1), Δαρμογιάννης, Τσίτος 3.

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ (Γρίβας): Παπαποστόλου 3 (1), Σπυρόπουλος 4, Ντότσι, Καραλής 13 (3), Κούρτης 18 (4), Δρακωτός 2, Μπούτρης 3 (1), Γιατράκος 1, Στέφος 7, Λαμπρόπουλος 6 (2), Καμπερίδης 11 (2), Καρυπίδης 14 (2).


Νικολέττου: Συγχαρητήρια στα παιδιά
Το ταξίδι της ΦΕΑ στις επαγγελματικές κατηγορίες έφτασε στο τέλος της την Κυριακή το απόγευμα. Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας μπορεί να μην κατάφερε να παραμείνει και τη νέα σεζόν στη Γ’ εθνική, ωστόσο αυτό που κρατούν άπαντες στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο είναι η προσπάθεια που έκανε η ομάδα παρά τα όσα προβλήματα παρουσιάστηκαν μέσα στη σεζόν.
Στο κλειστό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας βρέθηκε και η πρόεδρος του συλλόγου, η Ελένη Νικολέττου, η οποία μετά το τέλος του αγώνα με τον Μανδραϊκό τόνισε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά».


Γρίβας: Να κρατήσουμε τον βασικό κορμό
Ιστορία έγραψε φέτος ο Μανδραϊκός με την άνοδό του, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, στη Β’ Εθνική. Ο προπονητής που ανέλαβε την ομάδα όταν ήταν στο Β’ Τοπικό και την οδήγησε φέτος στο τρίτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, Γιάννης Γρίβας, μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα κόντρα στη ΦΕΑ μίλησε για τα πλάνα που κάνει από εδώ και πέρα.
«Στόχος είναι να κλείσουμε αρχικά τον βασικό μας κορμό, που θα απαρτίζεται από παιδιά που ήταν φέτος» τόνισε αρχικά ο νεαρός τεχνικός και πρόσθεσε: «Πέντε-έξι παιδιά θα προσπαθήσουμε άμεσα να παραμείνουν κι από εκεί και πέρα πάνω σε αυτούς θα πατήσουμε για να κάνουμε κάποιες καλές και ουσιαστικές προσθήκες. Αυτό είναι το πλάνο μας».














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου