.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Φινλανδία: 53.000 πολίτες ζητούν δημοψήφισμα για έξοδο από το “ακριβό” ευρώ

Οι αθεόφοβοι δε λογαριάζουν πως με δικό τους νόμισμα, δε... θα έχουν φάρμακα, καύσιμα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης κλπ.


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί, είναι από το: bankwars.gr


Το φινλανδικό κοινοβούλιο συζητά το ενδεχόμενο πραγματοποίησης δημοψηφίσματος με θέμα την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη,  μετά από καμπάνια συγκέντρωσης 53.000 υπογραφών πολιτών.Για να γίνει δημοψήφισμα θα πρέπει η βουλή να υιοθετήσει το αίτημα. 
 
Όπως αναφέρει το  Reuters είναι απίθανο η συγκεκριμένη συζήτηση να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, όμως, σίγουρα, αποτυπώνει την ολοένα μεγαλύτερη δυσφορία και αγανάκτηση για την οικονομική πορεία της χώρας ενώ η ανεργία αυξάνεται, το outlook παραμένει εξαιρετικά αδύναμο και η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας.


Το αίτημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν το έχει υιοθετήσει κανένα πολιτικό κόμμα, αν και ορισμένοι βουλευτές έχουν εκφράσει ανοιχτά ευρωσκεπτικιστές απόψεις τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ανεξάρτητη νομισματική πολιτική. Οι βουλευτές αυτοί υοστηρίζουν ότι το ευρώ είναι πολύ φθηνό για τη Γερμανία αλλά πολύ ακριβό για την υπόλοιπη Ευρώπη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου