.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ, Η ''ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ'', ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!


''ΛΥΣΣΑΞΑΝ'' ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ''ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ'' ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ 
 
ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ''ΡΕΒΑΝΣ''

Πρόσφυγες στην Ειδομένη έχουν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή, διαμαρτυρόμενοι για το ουσιαστικό κλείσιμο των συνόρων από τη FYROM, αφού οι αρχές της τελευταίας επέτρεψαν να περάσουν, το Σάββατο το βράδυ, μόλις 300 άτομα από τις 7.000 περίπου πρόσφυγες που συνωστίζονται στα σύνορα και τους 25.000 που είναι διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα.  


Στο μεταξύ, ο Μουζάλας, σε περίεργο ρόλο τρίτου παρατηρητή, προεξοφλεί, σχεδόν, ότι γύρω στους 50-70.000 θα φτάσει ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα τον επόμενο μήνα.   

Η αποικιοκρατούμενη Ελλάδα των άβουλων, παραδομένων και υποτελών μνημονιακών κυβερνήσεων και μνημονιακών κομμάτων έχει αφεθεί να γίνεται ''σάντουιτς'' και να πολτοποιείται, πιεζόμενη από τη μια από την υποκρισία και το ρατσισμό της ΕΕ και από την άλλη από την τυχοδιωκτική, ανεύθυνη και επεκτατική πολιτική του καθεστώτος Ερντογάν.  
Η χώρα, παρά την προσφυγική πίεση που δέχεται, μοιάζει πολιτικά παραλυμένη, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί άβουλη, παθητικά και μοιραία την κατάσταση να επιδεινώνεται, με την ίδια απλώς να προεξοφλεί τα χειρότερα.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αυτήν την ώρα καμιά πρωτοβουλία διαμαρτυρίας και πίεσης ούτε προς τη FYROM και τις άλλες χώρες, ούτε προς τη Γερμανία και την Τουρκία. Η κυβέρνηση, επίσης, δεν διεθνοποιεί το πρόβλημα, το οποίο είναι παγκόσμιο και όχι ελληνικό, ούτε λαμβάνει δράση για να υπάρξουν πρωτοβουλίες καταδίκης των υπευθύνων χωρών από τον ΟΗΕ ή πρωτοβουλίες ποινικών διώξεων σε βάρος κυβερνήσεων που κλείνουν τα σύνορα και οργάνων της ΕΕ που το ανέχονται, ενώ πραγματοποιούν εγκλήματα απάνθρωπης συμπεριφοράς που φτάνουν μέχρι δολοφονίες κατά προσφύγων, εγκλήματα που μπορεί να χαρακτηριστούν ότι στρέφονται κατά της ανθρωπότητας.  

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται τα πλοία με πρόσφυγες από τα νησιά, εφ' όσον τα χερσαία σύνορα προς την Ευρώπη είναι κλειστά, να κατευθύνονται προς λιμάνια της γειτονικής Ιταλίας, χώρας μέλους της Σένγκεν, η οποία κατά το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τους πρόσφυγες.  

''ΛΥΣΣΑΞΑΝ'' ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ''ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ'' ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ   

ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ''ΡΕΒΑΝΣ''  

Στο μεταξύ, όλα τα κεντροφιλελεύθερα κόμματα, Ένωση Κεντρώων, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αξιοποιώντας την κυβερνητική αποτυχία και κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο λαό αλλά και το προσφυγικό πρόβλημα, έχουν ''λυσσάξει'' να προτείνουν και να διεκδικούν το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, προκειμένου να αποσπάσουν καρέκλες και μερίδιο εξουσίας.  

Τα ίδια αυτά κόμματα αλλά και με ιδιαίτερο φανατισμό η ΝΔ, προτείνουν, με αφορμή την προσφυγική κρίση, την άμεση, εδώ και τώρα, Σύγκλιση Συμβουλίου Αρχηγών για το προσφυγικό.  

Βεβαίως, όλες αυτές οι δυνάμεις χίλια Συμβούλια Αρχηγών και αν γίνουν υπό τον ευρώπληκτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έχουν τίποτα θετικό να πουν ως προς την άσκηση πολιτικής, παρά μόνο να προσθέσουν την χαμέρπεια και ευρω - δουλεία της τακτικής τους και την πλήρη υποταγή, χωρίς αντιρρήσεις, στους βρώμικους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή.  

Για όλες αυτές τις δυνάμεις της μνημονιακής, δήθεν, αντιπολίτευσης, το προσφυγικό είναι μόνο η αφορμή, για να βάλουν τις εξελίξεις σε τροχιά μνημονιακής οικουμενικής κυβέρνησης χωρίς τον Τσίπρα!  

Η μνημονιακή ''αντιπολίτευση'' οσμίστηκε το πολιτικό πτώμα που αντιπροσωπεύει ο νεομνημονιακός μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ και βάλθηκε να περάσει στην ''οικουμενική'' αντεπίθεση για να εφαρμοσθεί, όπως αυταπατάται, το τρίτο μνημόνιο, να παγώσει τις ανατρεπτικές διεργασίες και να αποτρέψει πάση θυσία τις εκλογές, τις οποίες τρέμει και να πάρει τη ρεβάνς και το πάνω χέρι, ξεφτιλίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ως απολύτως ανίκανο και άχρηστο να διαχειριστεί, έστω, οτιδήποτε.  

Η απάντηση των ριζοσπαστικών δυνάμεων πρέπει να είναι εδώ και τώρα εκλογές, ώστε να καταστούν ένα πρώτο σημαντικότατο βήμα μεγάλης υποχώρησης του μνημονιακού πολιτικού μπλοκ και ανατροπής.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου