.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ στέλνουν απαντήσεις στο ΥΠΑΠΕΝ τα επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την ποδοσφαιρική ΑΕΚ


Η πλευρά των επιχειρηματικών συμφερόντων, αφού αγνόησε επί 3 μήνες το αρμόδιο υπουργείο και δεν απάντησε στα ζητήματα που της έθεσε υπόψη, τώρα αλλάζει ρότα. Απαντάει ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ όπως ακριβώς διαρρέει πως έκανε η Περιφέρεια, με την ανοχή του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη. 

Άραγε γιατί ο υπουργός είχε και έχει υποχρέωση να υπενθυμίσει στην ΑΕΚ, την εκκρεμότητα της μη έγκαιρης και επαρκούς τοποθέτησης της; Έπρεπε σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ανεπίσημα τα επιχειρηματικά συμφέροντα, να κρίνει με βάση τα δεδομένα και χωρίς τις πρόσθετες εξηγήσεις τους. Δηλαδή να επιστρέψει τη ΜΠΕ ως απαράδεκτη, αφού σύμφωνα με τη νομική του υπηρεσία, δεν έχει και ούτε καν προσπάθησε να αποδείξει νόμιμο δικαίωμα στη δημόσια έκταση, που επιχειρεί να οικοδομήσει ιδιωτικό γήπεδο.

Η πλάκα είναι που ενώ τα επιχειρημτικά συμφέροντα εμφανίζονται ως οπαδοί της νομιμότητας, χρεώνουν με... φάουλ τον υπουργό γιατί έπραξε τα νόμιμα σε ότι αφορά την παράταση της διαβούλευσης, μετά εμπεριστατωμένο αίτημα του Δήμου.



Πέραν όμως αυτών των ζητημάτων, ισχύουν πλήρως όσα αναφέρονται εδώ.


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το sport-fm.gr:


Παρά τη δυσφορία για τον Πάνο Σκουρλέτη και τις κινήσεις του για το γήπεδο, η πλευρά της ΑΕΚ θα στείλει τις απαντήσεις που ζήτησε το ΥΠΑΠΕΝ μέσα στην επόμενη εβδομάδα δείχνοντας διάθεση συνεργασίας.  

Διάθεση συνεργασίας, παρά την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει για τη στάση του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, συνεχίζουν θα δείχνουν οι «κιτρινόμαυροι». Μέσα στο ερχόμενο 48ωρο θα γίνει ευρεία σύσκεψη για να αποφασιστεί πώς θα κινηθεί η «Ένωση» στη συνέχεια, αλλά έχει ήδη αποφασιστεί να σταλούν στο ΥΠΑΠΕΝ οι απαντήσεις στον… τόμο τοποθετήσεων που ζητήθηκαν από το Υπουργείο. Έστω κι αν η ΑΕΚ δεν υποχρεούται να κάνει κάτι τέτοιο, μιας και η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί και έχει πάρει το πράσινο από όλες τις πλευρές αναμένοντας μια τυπική υπογραφή, που όμως δεν αποδεικνύεται και τόσο διαδικαστικό ζήτημα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του χρεώνουν στον Πάνο Σκουρλέτη τρία «φάουλ» που καθυστέρησαν και συνεχίζουν να καθυστερούν την έκδοση της οικοδομικής άδειας: Αρχικά έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς του δήμαρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου, για παράταση 45 ημερών προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Εν συνεχεία και παρότι όσες πλευρές δεν έχουν γνωμοδοτήσει μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας θεωρείται πως συναινούν, ο Υπουργός περίμενε σιωπηρά το Περιφερειακό Συμβούλιο, που συνεδρίασε εκτός χρονοδιαγράμματος. Και, προ ημερών-τέλος-ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης την ΑΕΚ πως περιμένει από εκείνη κάποιες διευκρινίσεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων επί κάποιων τοποθετήσεων για το γήπεδο, παρότι η «Ένωση» έχει ήδη στα χέρια της την υπέρ της σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παρά όλα τα παραπάνω, πάντως, η ΑΕΚ δείχνοντας ακόμη διάθεση συνεργασίας θα απαντήσει στο ΥΠΑΠΕΝ με την… έκθεση ιδεών που της ζήτησε. Όμως θεωρεί πως πλέον οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για να καθυστερεί τις διαδικασίες στερεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου