.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοι καλύπτουν διαχρονικά τον εκβιαστή δημοσιοκάφρο Γιάννη Παπαγιάννη;

Επειδή συναντήσαμε τρεις διαφημίσεις υποψηφίων βουλευτών στο μπλοκ «φίμωτρο» (της Λ, Κατσέλη, του Πάνου Καμμένου και του Μ. Γιαμπαζολιά) θα είμαστε καχύποπτοι αν υποθέσουμε ότι κάποιοι χρησιμοποιούν την διαδικτυακή τους παρουσία για να εκβιάζουν (αν δεν μου δώσεις διαφήμιση σε «έθαψα»), και να κονομάν μπακίρια κάτω απ’ το τραπέζι; Τώρα μπορεί να στοχεύουν υποψήφιους βουλευτές, αύριο κυβερνητικούς παράγοντες ... (για την στάση που θα έχουν απέναντι στους «πελάτες» τους δεν το συζητάμε) …. 

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 29 Σεπτέμβρη 2009

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Κουτί της Πανδώρας» που όχι απλώς εμπλέκει τον Γιάννη Παπαγιάννη, διαχειριστή του μπλοκ fimotro στο κύκλωμα των δημοσιογράφων – εκβιαστών αλλά αποδίδει στους κατασταλτικούς μηχανισμούς προσπάθεια να τον βγάλουν από το «κάδρο» όσων κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν τους ιστότοπους τους για να εκβιάζουν και να κερδίζουν τεράστια χρηματικά πόσα, ας κάνουμε κάποιες σχετικές αναφορές.

Είναι όντως «περίεργη» και σε ένα βαθμό ανεξήγητη η περίπτωση του Γ. Παπαγιάννη και η διαχρονική ασυλία (συγκάλυψη;) από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Ας τα πιάσουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή.


Στις 21/07/2010 βγαίνει στην εφημερίδα «Βήμα» η γνωστή δημοσιογράφος Κέζα Λώρη και σε ένα άρθρο που τιτλοφορεί «Κατακάθια της ενημέρωσης» κάνει λόγο για άτομο που έχει δικό του διαδικτυακό στέκι και το οποίο, άτομο, διαθέτει: «ταλέντο στα φαντασιοκοπήματα και στις άνανδρες επιθέσεις». Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι «Ο χολερικός μπλόγκερ είναι γνωστός εκβιαστής, που θα γίνει μελίρρυτος με λίγα χιλιαρικάκια … Ο συγκεκριμένος μπλόγκερ είναι ένα κατακάθι της ενημέρωσης και οι ομόλογοί του βρίσκονται σε ρυπαρά έντυπα και βρωμοκάναλα».
 
Ούτε η ΕΣΗΕΑ ενδιαφέρθηκε, ούτε ο πολύς Σφακιανάκης της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έδωσε καμιά σημασία, σ’ αυτό το δημοσίευμα. Περίεργο ε;
 
Το διαδίκτυο πάντως τότε είχε «βουίξει» για το ποιον εννοεί η δημοσιογράφος του «Βήματος»  και υπήρχαν αναφορές ότι κι αυτό το δημοσίευμα θα το φάει το σκοτάδι αφού ο καταγγελλόμενος δημοσιοκάφρος είχε «κυβερνητικές πλάτες». Ετσι ακριβώς έγινε.


Πάμε παρακάτω. Ηταν αρχές Οκτώβρη του 2011 όταν άλλος ένας γραφικός τύπος του δημοσιογραφικού σιναφιού, ο Στέφανος Χίος, βγαίνει στο τηλεοπτικό γυαλί και αποκαλεί τον Γ. Παπαγιάννη «Εφιάλτη, εκβιαστή, κερατά» και ένα σωρό άλλα αναλόγου επιπέδου κοσμητικά επίθετα. Αντίδραση από τον διαχειριστεί του fimotro καμιά. Το έκανε γαργάρα με ταβανόπροκες. Ούτε και τότε το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ενδιαφέρθηκε, ούτε φυσικά και η υπηρεσία του Σφακιακάκη. Εντυπωσιακή αδράνεια ε;

Συνεχίζουμε. Στις 12 Μάρτη του 2013 η φυλλάδα «Espresso» -τρέχα γύρευε τι ανταγωνισμοί υπάρχουν μεταξύ δημοσιοκάφρων-  δημοσιεύει ένα κείμενο που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει γύρω από τον εκβιαστή του Διαδικτύου και μπλόγκερ των υπονόμων Γιάννη Παπαγιάννη. Σήμερα η "Espresso" δημοσιεύει τις φωτογραφίες της βίλας του Παπαγιάννη στην Πεντέλη, την οποία ολοκλήρωσε τους τελευταίους μήνες προκειμένου να στεγάσει την ευτυχία του -σε βάρος, εννοείται, της κοινωνίας- ο "μαχαραγιάς" των διαδικτυακών εκβιασμών και αρχηγός της λούμπεν παραδημοσιογραφίας! … Αν λοιπόν ο Παπαγιάννης έχει τσίπα, αντί να κρύβεται πίσω από τα φουστάνια του Fimotro, να μας πει πόσα λεφτά τού κόστισε το παλάτι κι εμείς του υποσχόμαστε ότι στη δίκη θα πάμε μάρτυρες υπεράσπισης με το ελαφρυντικό της μειωμένης αντίληψης, αφού μόνο ένας κουτός μπορεί να λοιδορεί και να εκβιάζει όλη την Ελλάδα και να πιστεύει ότι μπορεί να φτιάξει μια σούπερ βίλα χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι αυτός ο κοινός εκβιαστής κι εκτελεστής συμβολαίων είχε βγάλει τόσα λεφτά, που αγόρασε και το διπλανό οικόπεδο, προφανώς γιατί λόγω της μεγαλομανίας του θέλει να μετατρέψει τη βίλα σε μαυσωλείο της ανηθικότητας».

Εχουμε μια απ’ τα ίδια, όσο αφορά την αντιμετώπιση Παπαγιάννη από τους «αρμόδιους». Να μην τα επαναλαμβάνουμε.


Με τα όσα αναφέραμε παραπάνω δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Κ. Βαξεβάνη που μας λέει ότι το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας «την ώρα που κατονομάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι, ο Γιάννης Παπαγιάννης παραμένει ένας… άγνωστος για την Αστυνομία, παρόλο που έχει στη διάθεσή της το κινητό του τηλέφωνο, άρα είναι το μόνο εύκολο να διασταυρωθεί η ταυτότητά του. Ταυτόχρονα, δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα που διατηρεί και είναι ιδιοκτήτης, ενώ σε όλους τους άλλους γίνεται εκτενέστατη αναφορά».

Ολοκληρώνοντας να προσθέσουμε επίσης ότι εκτός των δημοσιευμάτων που παραθέσαμε παραπάνω το περιοδικό Hot Doc έχει αποκαλύψει επανειλημμένα τα πεπραγμένα του υπαλλήλου του Κουρή. Αποτέλεσμα όμως μηδέν. 
 
Μερικές από τα δημοσιεύματα του περιοδικού: "Γ. Παπαγιάννης: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ... ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ", "EKBIASMOI.blogspot.com" "Πληρωμένα συμβόλαια", "Τμήμα του παρακράτους το fimotro", "Ο Παπαγιάννης εξυπηρέτησε μια ομάδα συκοφαντών αλλά και δολοφόνων".

Υ.Γ 1. Υπήρχε περίπτωση να αποδοθούν σε μπλόγκερ τόσες και τέτοιες βαριές κατηγορίες, όπως αυτές που έχει εισπράξει ο Γ. Παπαγιάννης και ο ίδιος όχι απλώς να μην έχει υποστεί καμιά συνέπεια, αλλά το κράτος να του προσφέρει και αστυνομική φρουρά για να τον φυλάει. Ρητορική η ερώτηση φυσικά.

Υ.Γ 2. Μια αναγκαία παρεμβολή. Όταν ο τότε  διευθυντής ειδήσεων του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του διαχειριστή του φίμωτρου γιατί θεώρησε ότι είχε γράψει σε βάρος του υβριστικά και απειλητικά κείμενα, εμείς με ανάρτησή μας είχαμε πάρει το μέρος του Παπαγιάννη. Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αστυνομεύεται η μπλοκόσφαιρα γιατί κάποιος θεώρησε υποκειμενικά μια ανάρτηση υβριστική ή απειλητική. Είναι όμως εντελώς διαφορετικό πράγμα να χρησιμοποιείς τον ιστότοπο σου σαν εργαλείο εκβιασμού.

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου