.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

META-ΟΤΑ: Για το ωράριο λειτουργιας των παιδικών σταθμών των ΟΤΑ




Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την άρνηση πολλών δημοτικών αρχών για την άμεση εφαρμογή του 6ώρου στο παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών των Ο.Τ.Α, το ΜΕΤΑ ΟΤΑ θέλει να δηλώσει τα εξής:

1. Όπως είναι γνωστό το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 στο Νομοσχέδιο: «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες Διατάξεις»ψηφίστηκε η επαναφορά του 6ώρου εργασίας στοΠαιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών των Ο.Τ.Α,αποκαθιστώντας  ένα μακροχρόνιο και επίπονο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για την συνολική μείωση του ωραρίου σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων και την επαναφορά άμεσα του 37μισάωρου με προοπτική το 35ωρο εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών και δικαιωμάτων.

2. Το 6ωρο έχει άμεση εφαρμογή, από τη δημοσίευση του ΦΕΚ, δηλ. θα έπρεπε να εφαρμοστεί από την Τρίτη (σήμερα) 23/2/2016, μιας και το ωράριο εργασίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των ΟΤΑ, αλλά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Αυτή η σπουδή των δημοτικών αρχών δεν παρατηρήθηκε όταν αυξήθηκε το ωράριο, ούτε όταν πρόκειται για περικοπές, οι οποίες γίνονται στην ώρα τους και αναδρομικά.
 
Για το λόγω αυτό όπου παραβιάστηκε σήμερα το ωράριο θα πρέπει να καταβληθεί ανάλογη υπερωριακή αποζημίωση σ' αυτούς τους εργαζόμενους.

3. Τα επιχειρήματα ότι πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός δεν έχουν καμιά βάση, γιατί με το 6ωρο δεν επηρεάζεται η κανονική λειτουργία των παιδικών σταθμών, αφού οι βάρδιες πλέον μπορούν να τροποποιηθούν και έτσι το προσωπικού που δούλευε από 7πμ-3μμ και από 8πμ-4μμ, μπορεί να αναπροσαρμοστεί στο νέο ωράριο και έτσι οι βάρδιες να είναι από τις 7πμ-1μμ και από 10πμ-4μμ.

Οι δημοτικές αρχές πρέπει να καταλάβουν ότι τα προβλήματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών δεν οφείλονται στο ωράριο εργασίας των εργαζόμενων, που σ' αυτόν τον ευαίσθητο τομέα επιβάλλεται να είναι μειωμένο, αλλά στις ελλείψεις προσωπικού, κατάλληλων υποδομών και πόρων για να μην επιβαρύνονται οι πολίτες με επιπλέον χαράτσια, όπως είναι τα τροφεία.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί τις δημοτικές αρχές να εφαρμόσουν από σήμερα το νέο ωράριο λειτουργίας, τους εργαζόμενους να το υλοποιήσουν ντε φάκτο και τα σωματεία να στηρίξουν την άμεση εφαρμογή του.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 23-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου