.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ




ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ


Δ’ ΕΛΜΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΣΤΟ ΚΕΠ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/2/16 ΣΤΙΣ 19.00

Να μην φτάσει στην Βουλή το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης
 


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις συμφωνίες και τα μνημόνια που εκ νέου σύναψε με τους εταίρους της (ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου), επιχειρεί να ψηφίσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα! Διαλύουν έτσι τα απομεινάρια της κοινωνικής ασφάλισης, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, κατεδαφίζουν την περίθαλψη και τα ταμεία, αυξάνουν τα χρόνια δουλειάς και την ανεργία!

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το πότε και πόση σύνταξη θα πάρουμε για να ζούμε αξιοπρεπώς. Προστατεύει κάθε εργαζόμενο κατά τον εργάσιμο βίο του Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας, όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα της ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, η προστασία της μητρότητας. Είναι οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Το αντιλαϊκό ασφαλιστικό ν/σχέδιο κυριολεκτικά τα ισοπεδώνει και οδηγεί τη νέα γενιά στην ανεργία και τη μετανάστευση.

Η κυβέρνηση βρίσκει στήριγμα, στους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες. Είναι αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν τη συναίνεσή τους στο ασφαλιστικό τερατούργημα, γιατί έχουν συμφέρον από το δικό μας ξεζούμισμα. Τα μέτρα τα υποστηρίζουν όλες μαζί οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ψήφισαν τα μνημόνια, μαζί και το 3ο, στα οποία προβλέπονταν.. Επί χρόνια συνέβαλαν στη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, τζογάρισαν στα χρηματιστήρια τα αποθεματικά τους και μέσω του PSI, «κούρευαν» τις συντάξεις. 

Σε αυτόν τον μεγάλο και μαχητικό αγώνα χρειάζεται να σταθούμε κριτικά και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της που δίνει μάχες «συμβολικές» και όχι σύγκρουσης για να μην περάσουν τα μέτρα. Έχουν επιλέξει το δρόμο της υποταγής και όχι της ανατροπής των πολιτικών που εφαρμόζονται από κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ και εργοδοσία. 

Δεν μπορούμε επίσης να στοιχηθούμε πίσω από τις συντεχνίες των (ΤΕΕ, Δικηγόρων, εμπόρων της ΕΣΕΕ κλπ). Αυτοί φωνάζουν για να διαπραγματευτούν καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι και άνεργοι πρέπει να συναντηθούμε με τους χιλιάδες αμειβόμενους με μπλοκάκι, με τους νέους και μισθωτούς επιστήμονες, με τους μικρούς και φτωχούς αγρότες και εργάτες γης. 

Παλεύουμε με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζόμενων, τα συμφέροντα των φτωχών και των νέων. Όχι με βάση τα περιθώρια των «συμφωνιών», των «αντοχών» της «χώρας» και της οικονομίας ή τις «δυσκολίες» των εργοδοτών. Έχουμε σαφή θέση: Δεν θα πληρώσουμε όλοι μαζί τα σπασμένα. Να πληρώσει η εργοδοσία με βαριά φορολογία. Να πληρώσει το κράτος, αντί να τα δίνει στο τοκογλυφικό χρέος και στις τράπεζες. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·  Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενάντια στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Δωρεάν, υποχρεωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

·  Την άμεση χρηματοδότηση από εργοδότες και κράτος του ασφαλιστικού συστήματος. Την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Καμία αύξηση εισφορών για τους εργαζόμενους!

·  Αυξήσεις μισθών και συντάξεων τώρα για να ζήσουμε. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού και σύνταξης για όλους. Καμία σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό που διεκδικούν τα συνδικάτα σε κάθε κλάδο.

·  Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 έτη (58 για τις γυναίκες και βαρέα). Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος! Κατάργηση της μαύρης εργασίας και όλων των μορφών «ευέλικτης» και ελαστικής εργασίας, αυστηρές ποινές στους εργοδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου