.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Γιατί δε θα έπρεπε η «Νέα Προοπτική» και η απερχόμενη Δήμαρχος να είναι υποψήφιοι στις εκλογές. 3 (Καθαριότητα)



Ζητάμε από τους συνδυασμούς προγράμματα και δεσμεύσεις πριν τις εκλογές. Κι εκείνοι φροντίζουν να συντάσσουν πρόγραμμα και να κάνουν τις σχετικές εξαγγελίες. Ένας από όλους κερδίζει και αναλαμβάνει τη διαχείριση του Δήμου. Αυτός ειδικά κρίνεται κατά τη διάρκεια αλλά κυρίως στο τέλος της θητείας του, από τη σύγκριση ανάμεσα στα εξαγγελθέντα και τα πεπραγμένα. 


Στη θητεία που λήγει σύντομα, η σύγκριση ανάμεσα στο πρόγραμμα και αυτά που... έγιναν, κραυγάζει ότι πρόκειται για μια εντελώς αποτυχημένη διοίκηση. Προκύπτει αυτό βέβαια και από το γεγονός ότι ο συνδυασμός πολυδιασπάστηκε πρόωρα, και σήμερα είναι ζήτημα αν διατηρεί το 25% των Συμβούλων που εξέλεξε! Θα προκύψει και από το εκλογικό αποτέλεσμα…

Κανονικά θα έπρεπε να μη κατέβει καν στις εκλογές!

Για να μη μιλάμε όμως γενικά είναι προτιμότερο να μιλήσουμε συγκεκριμένα.
Τι έλεγε και τι προέβλεπε το πρόγραμμα της «Νέας Προοπτικής» για την καθαριότητα;

«Πιστεύουμε ότι η Ποιότητα Ζωής στην πόλη μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο μπορεί κανείς να διατηρεί την πόλη καθαρή. Καθήκον μας είναι κάθε μέρα που περνάει να γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί και η πόλη καθαρότερη. Πρακτική μας είναι να αγγίζουμε κάθε γωνιά, να παρεμβαίνουμε σε κάθε γειτονιά.

Οργανώνουμε την καθαριότητα με τρόπο μεθοδικό.

  • ·         Χαρτογραφούμε τη σωστή τοποθέτηση των κάδων σε κάθε γειτονιά.
  • ·         Τοποθετούμε υπόγειους κάδους απορριμμάτων σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους.
  • ·         Εμπλουτίζουμε τα προγράμματα ανακύκλωσης.
  • ·         Προχωρούμε σε ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευών.
  • ·         Οργανώνουμε ομάδες καθαριότητας, που η κάθε μία αναλαμβάνει ένα συγκεκριμένο τομέα ευθύνης για τον οποίο ελέγχεται καθημερινά.
  • ·         Εντατικοποιούμε τον καθαρισμό και την απολύμανση των κάδων.
  • ·         Διεκδικούμε και απαλλοτριώνουμε τα οικόπεδα MAVA, πλατεία Ειρήνης, Μπριτάνια και Δωδεκανήσου και Πεταλά στη Νέα Χαλκηδόνα.

Αυτά έγραφε το πρόγραμμα της «Νέας Προοπτικής».

Μπορεί να μας απαντήσει η Δήμαρχος και η «Νέα Προοπτική» τι από αυτά που αναφέρει για την καθαριότητα το πρόγραμμα τους υλοποίησαν;  Ή θα προτιμήσουν τη σιωπή ως μη έχοντες τίποτα να απαντήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου