.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Αναιρέσεις 2016 – 3, 4 και 5 Ιούνη!

Δελτίο Τύπου  του Φεστιβάλ Αναιρέσεις

Πιστό στο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού του, το φεστιβάλ Αναιρέσεις έχει πλέον μπει στη τελική ευθεία των προετοιμασιών του για να ανοίξει τις πύλες του στο γνωστό και φιλόξενο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου.

3 ημέρες και νύχτες με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης, όπως είναι το ζήτημα των νέων εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, το τεράστιο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και η επανεξέταση των ιστορικών γεγονότων του Ελληνικού εμφυλίου 60 χρόνια από το ξέσπασμα του, είναι οι βασικές θεματικές πλευρές του κεντρικού πολιτικού προγράμματος του φετινού φεστιβάλ. Παράλληλα μια σειρά θεματικά εργαστήρια θα προσεγγίσουν ειδικές πλευρές  που αφορούν τη ζωή της νεολαίας.


Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα γίνει τη περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι «δανειστές» ΕΕ-ΔΝΤ επιχειρούν να επιβάλλουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Καλείται να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην πάλη για την ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία αντεπίθεση του μαζικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του μετώπου της, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με το φετινό του σύνθημα «Δεν θα γίνουμε χαμένη γενιά. Νέοι αγωνιζόμαστε νέοι θα νικήσουμε» στοχεύει στο να αποτελέσει το φεστιβάλ της νεολαίας που αρνείται να γίνει χαμένη γενιά, όπως θέλει το σύστημα, αλλά μαθαίνει να αγωνίζεται, μαθαίνει να νικά.

Όπως πάντα το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα είναι και μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, της σύγχρονα λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, stand up comedy, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας και μια σειρά άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες θα φιλοξενούνται είναι για 3 μερόνυχτα στο χώρο του φεστιβάλ.

Μουσικοί και συγκροτήματα όπως οι Nightstalker, BLML (ex Blackmail), Spinball, Electric Litany, 2L8, Εισβολέας & The Tedds, Anser, Άγνωστός ΧειμώναςΤΑΦ Λάθος και Dj Micro, ιδιαίτεροι καλλιτέχνες όπως οι Γιάγκος Χαιρέτης, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Καζαντζής, επίκαιρες μουσικές παρεμβάσεις όπως το ειδικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο φεστιβάλ αφιερωμένο στη μετανάστευση με τίτλο emigrant οι Encardia, το γνωστό πολυφωνικό σχήμα Χαονία, αλλά και το αφιέρωμα του Δημήτρης Μπάση στο Δημήτρη Μητροπάνο τη τελευταία ημέρα του φεστιβάλ συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα του φετινού τριημέρου. Και βέβαια Αναιρέσεις σημαίνει γλέντι, όπως το ηπειρώτικο που θα πρωταγωνιστήσει ο Πετρολούκας Χαλκιάς τη Παρασκευή 3 Ιούνη και το ρεμπέτικο – λαϊκό των Rebetien το Σαββάτο 4 Ιούνη.

Αναιρέσεις 2016 – 3, 4 και 5 Ιούνη

Γεωπονική Σχολή Αθηνών, Ιερά Οδός 54, Ελαιώνας.
Ώρα έναρξης πολιτικών εκδηλώσεων 19.30, συναυλιών 21.30
Τιμή εισόδου ενίσχυσης 5 € και για τις 3 ημέρες 12 €
Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Υπεύθυνοι προγράμματος &  επικοινωνίας:
Aρβανίτης Κώστας 6978838276
Φουρίκος Κώστας 6948823162 και fourikosk@gmail.com
 www.anaireseis.gr

Anaireseis 2016 Athina-s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου