.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Π.Ι.Ε.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 'ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ'





H «ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που έλαβε χώρα, Δευτέρα 23 Μαΐου, παρουσία πλήθους συμπολιτών μας, στο θεατράκι του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε σχετική έκθεση φωτογραφίας και συνελέγησαν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελος της I.Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος, ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς Άρης Βασιλόπουλος, η Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Ευτυχία Παπαλουκά, ο προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας π. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης καθώς και πολλά μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας και κληρικοί.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Πρέσβης, ο οποίος ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Ιστορική πτυχή της Γενοκτονίας των Αρμενίων», ο Σύρος στην καταγωγή Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σακούρ με θέμα ομιλίας: «η Συριακή Προσφυγιά» και ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων με θέμα ομιλίας: «Η Γενοκτονία και η «προσφυγοποίηση του Ελληνισμού της Ανατολής».

Οι φωτογραφίες είναι του Πέτρου Αμπατζόγλου










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου