.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Αγριες συμπλοκές μπάτσων - διαδηλωτών στο Παρίσι

Από ένα τουιτάρισμα της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά μαθαίνουμε ότι αυτή την ώρα σημειώνονται συμπλοκές στην Place  de la Nation ενώ από ιστότοπους πληροφορούμαστε ότι διαδηλωτές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής ενώ έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και προκάλεσαν φθορές σε οχήματα.


Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δείχνει σημάδια υποχώρησης. Χωρίς να δείχνει καμιά διάθεση να αποσύρει αυτό το νομικό τερατούργημα που σφαγιάζει εργατικά δικαιώματα, όπως είναι το κύριο αίτημα των διαδηλωτών, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς έκανε λόγο σήμερα για την πιθανότητα "τροποποιήσεων" ή "βελτιώσεων" στο κείμενο του νόμου. Κι αυτό σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες προκειμένου να αποφευχθεί μια γενική παράλυση στη χώρα δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Euro 2016.

Δεν μπορεί να προβλέψουμε την κατάληψη του ξεσηκωμού του Γαλλικού λαού. Αυτή την στιγμή οι κινητοποιήσεις τους βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή. Οι απεργίες τους και τα μπλόκα στα διυλιστήρια έχουν αναγκάσει τις κυβερνητικές αρχές να «βάλουν χέρι» στα αποθέματα πετρελαίου, ενώ η απεργία στους σταθμούς έχει αφαιρέσει 4.000 μεγαβάτ από το δίκτυο ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Νότιας Γαλλίας, με ορατό το ενδεχόμενο οι απεργοί  στο πυρηνικό εργοστάσιο του Νοζάν-σουρ-Σέιν (νοτιοανατολικά του Παρισιού), να προκαλέσουν διακοπές ρεύματος και στην ίδια την Γαλλική πρωτεύουσα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Φιλίπ Μαρτινές, επικεφαλής του πιο ισχυρού εργατικού συνδικάτου της Γαλλίας του CGT, δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις για απόσυρση του αντεργατικού νόμου που προωθεί η κυβέρνηση θα συνεχιστούν νόμου «μέχρι τέλους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου