.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

O Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος καλεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στη Λίμνη του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας από τις 9:00 – 14:00

O Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος σας καλεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στη Λίμνη του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας από τις 9:00 – 14:00

Διατηρούμε την πόλη μας καθαρή Περιφρουρούμε το Άλσος μας
Προστατεύουμε το Πράσινο.



Η 5η ΙΟΥΝΗ, είναι ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον το οποίο καθορίζει σε ένα μεγάλο μέρος το μέλλον του πλανήτη και κατ’ επέκταση, των παιδιών μας!

Είναι μέρα αγώνα για καλύτερη ποιότητα ζωής, χωρίς χημικά, πυρηνικά, πολέμους,μολυσμένους υδροφόρους ορίζοντες…

Με αίτημα να τηρούνται οι κανόνες λειτουργίας των βιομηχανιών, που μόνο κερδοσκοπούν, χωρίς να εφαρμόζουν τους περιβαλλοντικούς κανόνες.

Εμείς οι δημότες και πολίτες αυτής της όμορφης Πόλης, πρέπει να κάνουμε ένα διαρκή αγώνα για την προστασία του ΑΛΣΟΥΣ, τη διαφύλαξη των χώρων πρασίνου, αλλά και την καθαριότητα στους δρόμους, τις πλατείες, τους κοινόχρηστους χώρους. Για τα ποτάμια και τα ρέματα που μας περιβάλλουν, π.χ. Κηφισός, Γιαμπουρλάς, Ποδονίφτης), διεκδικούμε κονδύλια για τον καθαρισμό και την αξιοποίησή τους , αλλά και την οικολογική, αισθητική ανάπλασή τους!...

Για να καταδείξουμε όλα αυτά τα προβλήματα, για να κάνουμε κοινωνούς παιδιά και ενήλικες και να ενεργοποιηθούμε , θα γίνουν ΔΡΑΣΕΙΣ και ΕΚΘΕΣΕΙΣ στο χώρο της ΛΙΜΝΗΣ του ΑΛΣΟΥΣ.

• ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ, στο Άλσος από τις γεωπόνους της Δ/νσης Περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας τις διαδρομές. Θα μιλήσουμε για τα διάφορα είδη φυτών και δένδρων που υπάρχουν στο Άλσος.

• ΦΥΤΕΥΣΗ των παρτεριών στον κεντρικό διάδρομο και γύρω από τη Λίμνη, (μέσα από τα κάγκελα), με ανθοφόρα φυτά, δημιουργία εικόνων από τα φυτεμένα λουλούδια, με τη βοήθεια της ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ του Δήμου.

 • Εκθεση ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ και ΣΚΙΤΣΟΥ με θέμα το περιβάλλον .Με συμμετοχή , δημοτών, πολιτών, αλλά και καταξιωμένων σκιτσογράφων. Παρουσίαση των έργων σε ταμπλό στον περιβάλλοντα χώρο της Λίμνης του Άλσους.

• Εκθεση ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ με θέμα ‘’Πράσινη Πόλη’’, με τη συμμετοχή μαθητών των δημοτικών σχολείων. Τα έργα θα παρουσιαστούν σε ταμπλό, σε χώρο γύρω από τη λίμνη.

• ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ( με ανακυκλώσιμα υλικά ), για να δείξουμε ότι ‘’τίποτα δεν πάει χαμένο’’, ότι για κάποια υλικά υπάρχει ‘’δεύτερη ζωή’’. Όλα αυτά με την αξιοποίηση της ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ του Δήμου.

• Επιλογή επιφανειών ( π.χ. ΠΑΓΚΑΚΙΑ γύρω από τη λίμνη ), για δημιουργία GRAFFITI, με θέμα ‘’σεβασμός στο πράσινο και στο περιβάλλον’’ από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας.

• Ο Δήμος με τη βοήθεια του ΦιλοζωικούΣυλλόγουθα μοιράσει σακουλάκια και γάντια σε πολίτες ( για το μάζεμα των περιττωμάτων των ζώων), ώστε να γίνει σ υ ν ε ί δ η σ η, ο σεβασμός στον περιβάλλοντα χώρο που ζούμε.

• Οι Αεροπρόσκοποι της Ν.Φ.-Ν.Χ. θα πραγματοποιήσουν δράσεις με αερόστατο και κατασκευές από ανακυκλωμένα υλικά

• ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα: Περιβαλλοντικές προκλήσεις σε συνθήκες κρίσεις. Η παρουσίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 12:00στον περιβάλλοντα χώρο της Λίμνης του ΑΛΣΟΥΣ , όπως και όλες οι προηγούμενες δράσεις και εκθέσεις

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!!!...

Ο Δήμος βάζοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την υπεράσπιση και αναβάθμιση του Άλσους, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει προβεί στις εξής ενέργειες.

• Εξασφάλισε έγκριση για την υλοποίηση της μελέτης ανάπλασης του Άλσους, και χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται το Φθινόπωρο να ξεκινήσει η ανάπλασή του.

• Προχώρησε σε εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης για το Άλσος , με σκοπό την ανάπτυξη νόμιμων χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του Άλσους, συμβατές με το δασικό του χαρακτήρα, ώστε το Άλσος μας, να γίνει ξανά πόλος έλξης και αναψυχής για όλους τους πολίτες.

• Τέλος προχώρησε στην κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων που βρίσκονταν εντός του Άλσους και σχεδιάζει την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης όλων όσων έχουν απομείνει.

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΘΑΡΟ
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου