.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Σπύρος Καβακόπουλος: Ποιος να το πίστευε Νο 2

35 χρόνια εργασίας στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (δημόσια και ιδιωτικά) και έχω δει κάθε είδους λογοκρισίας. Θυμάμαι δεκαετία του 70, δημοσιογράφους να προσπαθούν να ξεπεράσουν τον σκοπελό της και κάποιοι ελάχιστοι όπως η Μαρία Ρεζάν να φτύνουν τον λογοκριτή και να χουν την παραίτηση στο τσεπάκι τους. Αργότερα, αριστεροί κομματάνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, να εξαφανίζουν από το προσκήνιο την Μαργαρίτα Παπανδρέου επειδή ο σύζηγός της τα είχε με τη Λιάνη. Και τέλος με την «ελευθερία» των ιδιωτικών ΜΜΕ, να καταργείται ο λογοκριτής και ν’ αρχίζει η αυτολογοκρισία. 
Που να φανταζόμουν όμως ότι θα υπήρχαν και χειρότερα.
Χθες στην Ειδομενή, είχαμε νέα πρωτοφανή εξέλιξη της λογοκρισίας. Απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν την πηγή της είδησης κοντύτερα από τα έξη χιλιόμετρα. Αποτέλεσμα ξένη δημοσιογράφος να φορέσει μπούρκα και άλλος να κουβαλά σακίδιο μετανάστη για παραπλάνηση των «αριστερών» αρχών. Είδος λογοκρισίας που μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα υπάρχει. 
 Ποιος να το πίστευε ότι στη χώρα μας θα επιφορτιζόταν η αστυνομία τη λογοκρισία, βυθίζοντας στη λάσπη της Ειδομενής, κάθε ίχνος ελευθερίας στην ενημέρωση και γνώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου