.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

«Εδώ ο κόσμος πνίγεται και η Περιφέρεια χρηματοδοτεί γήπεδα …ιδιωτικών επιχειρήσεων»


Αρ. πρ. 5032/27-11-2014
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

«Ο κόσμος έχει τις ανάγκες του και σε μια εποχή φτώχειας, εξαθλίωσης και ανεργίας θεωρεί προκλητικό, το να δωρίζονται 20 εκατ. προς ανώνυμες αθλητικές επιχειρήσεις.

Στην περιοχή που προέκυψαν πλημμύρες, το θέμα τέθηκε από τους ίδιους τους δημότες της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας. Αναρωτήθηκαν σε δημόσια εκδήλωση, πώς είναι δυνατόν, από τη μια μεριά, να έχει η περιοχή της Περιφέρειας ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα και από την άλλη μεριά, να δίνονται 20 εκατ. ευρώ για γήπεδα.

Εμείς στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος συμμεριζόμαστε αυτήν την άποψη.


Αν τα 20 εκατ. προορίζονται για έργα υποδομών πέριξ του γηπέδου, που μπορούν να βοηθήσουν την κυκλοφορία και τη ζωή στην πόλη, δεν θα είχαμε πρόβλημα».

Τα παραπάνω φαίνεται να δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, κ. Βασιλόπουλος Άρης, όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα των Συντακτών, της 14/11/2014 και συνέχισε:

«Από τη στιγμή, όμως, που δεν προορίζονται να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες, διαφωνούμε».

Εμείς, στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, είπαμε και εξακολουθούμε να λέμε «ναι» στο γήπεδο. Θέλουμε την επιστροφή της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά δεν δεχόμαστε, μαζί με τη νέα Δημοτική Αρχή, στο όνομα της κατασκευής του γηπέδου να παραχωρηθεί δασική έκταση. Αυτές οι θέσεις μας δεσμεύουν. Όντως, μετά την ψήφιση του Ρυθμιστικού, το άλσος παύει να ανήκει κατά χρήση και κυριότητα στο δήμο και ανήκει σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό.

Επίσης, κι άλλες φορές τονίσαμε, ότι δεν μπορεί να δίνει η Περιφέρεια 20 εκατ. για το γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ οι κάτοικοι συνεχίζουν να πνίγονται. Οι δημότες πρώτα, οι δρόμοι έπειτα και μετά το γήπεδο της ΑΕΚ.

Δεν είναι δυνατόν, την ίδια ημέρα που η Αττική πλημμύριζε, να υπογράφηκε ο προϋπολογισμός της νέας Περιφερειακής Αρχής, αναθεωρημένος κατά 10% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του απερχόμενου περιφερειάρχη, Ν. Σγουρού.

Προβλέπονται, μαθαίνουμε, 13 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και 105 εκατ. ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις.

Από τα παραπάνω, τα 20 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ, 7 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στην Αλεξάνδρας (απόφαση που έκρινε παράνομη το Ε’ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου) και 18 εκατ. ευρώ θα δρομολογηθούν προς το γήπεδο της Νέας Σμύρνης.


Επειδή κάθε αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον και τους πολεοδομικούς κανόνες.

Επειδή η απόφαση της Περιφέρειας, που εγκρίνει τα 20 εκατ. ευρώ, όπως τα είχε υποσχεθεί ο απερχόμενος περιφερειάρχης Ν. Σγουρός στον Δ. Μελισσανίδη για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ από τη «Δικέφαλος Α.Ε.», προκάλεσε και προκαλεί ακόμα χιλιάδες φτωχοποιημένους πολίτες της περιοχής αλλά και όλης της Αττικής.

Επειδή την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής το «Συντονιστικό Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας για την υπεράσπιση του Άλσους και της Πόλης» πραγματοποίησε παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μοιράζοντας ανοιχτή επιστολή προς την Περιφερειάρχη, ζητώντας να υποστηρίξει την απόφαση του Ελεγκτικού κατά των 7 εκατ. ευρώ προς τον Αλαφούζο και να μην υπογράψει τα 20 εκατ. ευρώ προς τον Μελισσανίδη για την ΑΕΚ.

Επειδή η επιστολή του ως άνω Συντονιστικού, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Αυτό το γαϊτανάκι των συνταγματικά παράνομων, πολιτικά χαριστικών και κοινωνικά απαράδεκτων χρηματοδοτήσεων επιχειρηματικών συμφερόντων, σε μία περίοδο που ο λαός μας πένεται και οι δημόσιες επενδύσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος έχουν πιάσει πάτο, πρέπει να σταματήσει τώρα».

Επειδή οι κάτοικοι της περιοχής προσφεύγουν κατά του ψηφισμένου Ρυθμιστικού Σχεδίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επειδή, παράλληλα με την απλοχεριά προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις, παρατηρούμε υποχρηματοδότηση θεσμών & υποδομών που αφορούν σε κοινωνικού χαρακτήρα παροχές προς δεινοπαθούντες συμπολίτες μας εντός της Περιφέρειας Αττικής, όπως είναι τα υποστελεχωμένα με διδακτικό/επιστημονικό προσωπικό και υποεξοπλισμένα από πλευράς υποδομών Ειδικά Σχολεία της ίδιας Περιφέρειας.


Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Με ποιο κριτήριο προτεραιότητας γίνεται από μέρους σας αποδεκτή η διανομή των κονδυλίων του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, όταν παρατηρείται γαλαντομία προς τις κατασκευές και ανακαινίσεις αθλητικών χώρων έναντι της χρηματοδότησης έργων κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά έργα, η απουσία των οποίων επιφέρει τεράστιους κινδύνους στη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας;

2. Θεωρείτε, ότι ο σεβασμός στις ζωτικές ανάγκες των πολιτών ή στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ως προτεραιότητα, δεν οφείλουν να αποτελούν δεσμευτικό παράγοντα στις πρωτοβουλίες δραστηριοποίησης των πολιτικών ηγετών;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του
Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου