.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

"Αριστοτέλης": Καταγγελία για την τραμπούκικη επίθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση με προπηλακισμό και τραυματισμό πέντε δημοτικών συμβούλων και ενός δημότη, από ομάδες του επιχειρηματία Μελισσανίδη στο δημοτικό συμβούλιο της 22/12/2014. Καταδικάζουμε ακόμα την στάση των αστυνομικών δυνάμεων που ενώ είχαν κατακλύσει το χώρο, έδειξαν πλήρη ανοχή απέναντι στους τραμπουκισμούς και τους προπηλακισμούς.

Η Ν. Φιλαδέλφεια ζει υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς «απαγορεύσεων» και τρομοκρατίας εδώ και πολύ καιρό. Κάθε προσπάθεια συζήτησης και κινητοποίησης κατοίκων για το Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης 2021, για τα ζητήματα της προστασίας του άλσους και της πόλης, εμποδίστηκαν με επιθέσεις. Η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ των ονομάτων όσων επέλεξαν να καταθέσουν προσφυγή στο ΣΤΕ είναι μέρος της τρομοκρατίας που επιδιώκεται να επιβληθεί. Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις επιθέσεις αυτές και την προσπάθεια επιβολής κλίματος τρομοκρατίας και φόβου στην περιοχή.

Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και της τρόικα με το νέο ρυθμιστικό, ξεπουλά και τους τελευταίους δημόσιους χώρους στο κεφάλαιο, διαλύει τον οικιστικό ιστό της πόλης, καταστρέφει το άλσος και διαμορφώνει τους όρους για τη δημιουργία εργασιακών σκλαβοπάζαρων. Την ίδια στιγμή, δείχνει πλήρη ανοχή σε όσους, υπηρετώντας ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, «καταστέλλουν» και προσπαθούν να φιμώσουν όσους αντιστέκονται. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιβουλεύονται την πόλη και το άλσος χρησιμοποιώντας τον ιδιωτικό τους στρατό προσπαθούν εκ νέου να ακυρώσουν κάθε συζήτηση, κάθε δράση με την οποία εκτιμούν ότι θίγονται τα ιερά και τα όσια του μεγάλου αφεντικού τους.

Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή όμως δεν πρόκειται να περάσουν. Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ώστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες , το δικαίωμα στο να μπορείς να  λες αυτό που πιστεύεις  χωρίς φόβο και να κυκλοφορείς χωρίς περιορισμούς, να διευρύνονται και να εδραιώνονται κάθε φορά  περισσότερο.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                    Η γραμματέας

   Ρέππα Ντίνα                                   Γράφου Ματίνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου