.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Το εκρηκτικό γήπεδο


Φτιάξτε στην ΑΕΚ γήπεδο, αλλιώς θα τον γαμήσουμε εμείς τον δήμαρχο». Αυτό ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, η οποία διακόπηκε για άλλη μια φορά -πρώτη επί δημαρχίας Βασιλόπουλου- ύστερα από βίαια επεισόδια εξαγριωμένων οπαδών με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό τουλάχιστον 5 ατόμων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.


Μεταξύ των τραυματιών ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (ήταν σε κατάσταση σοκ), 3 δημοτικοί σύμβουλοι και ένας δημότης-σύμβουλος του δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου, ο οποίος επίσης απειλήθηκε, περικυκλώθηκε και προπηλακίστηκε από περίπου 50 αφιονισμένους οπαδούς. Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Καλαμπόκης, ο οποίος δέχτηκε τις περισσότερες επιθέσεις, στην προσπάθειά του να αποφύγει το πλήθος που του επιτέθηκε βρέθηκε στο έδαφος.

Οι εισβολείς ζήτησαν να κατεβούν και να κλείσουν αμέσως οι κάμερες και υποχρέωσαν τηλεοπτικά συνεργεία τοπικών μέσων ενημέρωσης να εγκαταλείψουν τον χώρο. Τα επεισόδια έληξαν λίγο μετά τις 20.30 ύστερα από καθυστερημένη παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Στον χώρο βρέθηκαν και πολίτες που συμμετείχαν στην κίνηση των 17 που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά του άρθρου που αφορά και το γήπεδο της ΑΕΚ και οι οποίοι αποχώρησαν με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Ερωτήματα
Το κλίμα έντασης που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με εμπρηστικά δημοσιεύματα σε οπαδικές ιστοσελίδες και φύλλα προσκείμενα στην ΑΕΚ μεταφέρθηκε νωρίς το απόγευμα χθες μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γενικού Λυκείου, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο. Ερωτήματα προκάλεσε η στάση του επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» Γιώργου Αράπογλου, ο οποίος λίγο πριν από τις 8 ζήτησε να οριστεί εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας και να προταχθεί πρώτο το 12ο θέμα, που αφορούσε τη μελέτη ανάπλασης του Αλσους.

Η άρνηση των περισσότερων δημοτικών συμβούλων να αλλάξει η σειρά των θεμάτων πυροδότησε το ήδη πολύ φορτισμένο κλίμα, ξεκίνησαν έντονες αντεγκλήσεις που μετατράπηκαν σε μπουνιές και βρισιές προς τους δημοτικούς συμβούλους που διαφωνούσαν άλλα και σε κατοίκους. Η αρχικά ανεκτική στάση της Αστυνομίας απέναντι στα υβριστικά συνθήματα προκάλεσε ποικίλα αρνητικά σχόλια: «Αν ήταν διαδηλωτές η Αστυνομία θα τους είχε διαλύσει αμέσως» έλεγε λίγο μετά τα επεισόδια δημότης της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε επίπεδο δήμου πρόκειται για την τέταρτη φορά που διαλύεται συζήτηση δημοτικού συμβουλίου για το Αλσος και το γήπεδο. Ουσιαστικά χθες θα συζητούνταν για πρώτη φορά μετά τις δημοτικές εκλογές οι επιπτώσεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΡΣΑ) στην περιοχή και ειδικότερα στο Αλσος Φιλαδέλφειας. Με εισήγησή του, ο δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος είχε καλέσει το δημοτικό συμβούλιο να καταγγείλει την απόρριψη της μελέτης ανάπλασης του άλσους από τη Διεύθυνση Δασών και να υπερασπιστεί το δασικό χαρακτήρα του άλσους στο σύνολό του, προστατεύοντάς το από ιδιωτικά συμφέροντα.

Μετά τα βίαια επεισόδια που οδήγησαν στη ματαίωση του δημοτικού συμβουλίου οπαδοί της ΑΕΚ ζήτησαν επιτακτικά συνάντηση με το δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο, η οποία ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σήμερα.

«Οσοι νομίζουν ότι με απειλές και βία θα καταλύσουν τη Δημοκρατία και θα φιμώσουν το δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει», δήλωσε ο Α. Βασιλόπουλος, ενώ τα θύματα του ξυλοδαρμού αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις.

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου