.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τα... αντισυστημικά αδέρφια της Χ.Α. στην Ουκρανία με πράξεις αποδεικνύουν ποια οικονομικά συμφέροντα εξυπηρετούν!

Ποιοι είναι οι ολιγάρχες Igor Kolomoisky και Serhiy Taruta που οριστηκαν Κυβερνήτες σε ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας


Σε δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ουκρανίας ανατέθηκε η διακυβέρνηση των μεγάλων βιομηχανικών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.

Οι διορισμοί των νέων διοικητών των περιφερειών Donetsk και Dnepropetrovsk έγιναν την Κυριακή από το Κίεβο.

Ο νεοδιορισθείς διοικητής του Dnepropetrovsk είναι ο Ιγκόρ Kolomoysky, τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας, με περιουσία που υπολογίζεται σε 2,4 δισ. δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης της  τράπεζας Privat Bank του ομίλου Privat, η οποία έχει το  25%  των ουκρανικών καταθέσεων και μέσω αυτής γίνονται οι πληρωμές μισθών και συντάξεων πολύ μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Πρώην φίλος της Γιούλια  Τιμοσένκο,  ήρθε σε σύγκρουση μαζί της  όταν, ως πρωθυπουργός, κήρυξε άγονο  ένα διαγωνισμό αποκρατικοποίησης εργοστασίου, τον οποίο είχε κερδίσει.  Τότε αυτός φέρεται να στήριξε τον Γιανουκόβιτς, απόφαση η οποία αποδείχθηκε δίκοπο μαχαίρι.

Ο νέος κυβερνήτης της περιφέρειας Donetsk είναι o Sergey Taruta, η περιουσία του οποίου  εκτιμάται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, βάζοντας τον μεταξύ των 10 πλουσιότερων ανθρώπων στην Ουκρανία. Βρίσκεται στο τιμόνι της ISD, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης και τήξης στον κόσμο και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Metallurg Football Club.

Πηγή: Russia Today

Πηγή μου: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου