.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Αυτή είναι η περιφέρεια Αττικής της (α)Ρένας Δούρου και της Δύναμης Ζωής…


Η γνωστή στη περιοχή μας περιφερειάρχισσα για τη συμπόρευση της με τα επιχειρηματικά συμφέροντα (α)Ρένα Δούρου και η πλειοψηφία της, επιχείρησαν να προχωρήσουν σε ένα ακόμη «θαύμα».

Με όρους τρίτου κόσμου έστειλαν σαββατιάτικα μπουλντόζα με το χειριστή της, να ξεκινήσει έργα ισοπέδωσης και προετοιμασίας εισόδου βαρύτερων μηχανημάτων.

Οι περίοικοι αναστατώθηκαν και στο σημείο βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Φίλιππος Δραγούμης. Δε θα γράψουμε για την ώρα περισσότερα, περιμένοντας την εξέλιξη της κατάστασης.

Ωστόσο επειδή το έργο αφορά και το δήμο μας, θα πρέπει αυτός να έχει το νου του για να μη γίνουν εγκλήματα σε βάρος του περιβάλλοντος με πρόσχημα τα αντιπλημμυρικά.

Οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι του κ. Φίλιππου Δραγούμη από τη σελίδα του στο φέσιμπουκ και μπορείτε να δείτε περισσότερες σε αυτήν
 
Philip Dragoumis
Ετσι καταστρεφονται τα ρεματα της Αττικης και λοιπής Ελλαδος. Εδω, ο Ποδονιφτης, που σαν ενας Ριο Γκραντε οριζει τα συνορα αναμεσα στο Δημο Αθηναιων και το Δημο Νεας Φιλαφελφειας. Αιφνης, η περιφερεια στελνει Σαββατιατικα εναν εργολαβο με τη μπουλντοζα του να αρχισει ενα απιθανα μεγαλο χωματουργικο, με στοχο, ενα απο τα τελευταια ελευθερα τμήματα του ποταμου. Αρχιζει τις εργασιες χωρις να εχει γινει οριοθετηση, χωρις να υπαρχουν περιβαλλοντικοι οροι, οπως οριζει ο νομος, στα μουλωχτα, παρανομα. Δικαιολογια; ενα μικρο τμημα του πρανούς επεσε εξ αιτιας των βροχων. Προσεξτε: των βροχών, οχι του ποταμιου- το νερο του ποταμου μια φορα στα 100 χρόνια θα φτασει τοσο ψηλα. Κατοικοι μαλιστα μαρτυρούν πως το σημείο αυτο ουδέποτε πλημμυρίζει. Το εργο ομως το εντασσουν στα αντιπλημμυρικά του ΕΣΠΑ.


 Στοχος ; να γινει το ποταμι αυλακι να δεχεται τα ομβρια, αντι να δουμε πως εκεινα θα παψουν να πεφτουν. Με τα λεφτα της ΕΕ η οποια ομως προωθει εργα πολυ διαφορετικα απο αυτα που βαπτιζουν αυτοι αντιπλημμυρικά. Εκεινη λεει φραγματακια ανασχεσης και απομακρυνση κτισμάτων απο την οχθη, μετρα προληψης, αυτοι βοηθουν αυτους που εχτισαν με διατρητες αδειες μεσα στα ρεματα. Πολυ αργοκινητη ομως η ΕΕ θα κινηθει αφου εργολαβοι θα εχουν κανει το παρτι, αφου οι αυτοδιοικητικοι θα εχουν ποζαρει ως σπουδαίοι σ ενα κοινο ανθρωπων που θελουν κι αλλα οικοπεδα.


Κι ετσι, θα χαθει ενας μικρος παραδεισος της Αθηνας. Ισως μαλιστα φαμε κανενα προστιμο απο τη ΕΕ αλλα δεν πειραζει, δεν θα βγει απο την τσέπη τους, οι φορολογουμενοι θα το πληρωσουν....δεν θα τους το επιτρεψουμε ομως....τους παρακολουθουμε, εχουμε ματια παντου, τα ποταμια εχουν φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου