.

.
Πατείστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Στήνουν αστικά δικαστήρια καταδίκης του λαϊκού κινήματος


Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης.
 
Στη σκανδαλολογία κινείται η ζωή της χώρας, με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Από τη στιγμή που και τα δύο αυτά κόμματα –αλλά και το σύνολο των άλλων κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή– έχουν κοινή στρατηγική πλεύση –την πάση θυσία παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και το Ευρώ, επιλογή η οποία τα έχει οδηγήσει στην εφαρμογή σκληρών, αδυσώπητων εγκληματικών πολιτικών σε βάρος του λαϊκού παράγοντα– επιδιώκουν να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές στο προσφιλές γι’ αυτά, πεδίο της σκανδαλολογίας.

Με το λαϊκό κίνημα παροπλισμένο και σε βαθιά κρίση, τον μόνο δηλαδή παράγοντα, που σε διαφορετικές συνθήκες, θα ήταν σε θέση να φέρει στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαλότητας τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα έχει βυθιστεί και παραδέρνεται στη δύνη των σκανδάλων.

Μόνο που η τελευταία πρωτοβουλία της ΝΔ να ζητήσει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει την περίοδο κατά την οποία η χώρα οδηγήθηκε στον περιορισμό της κίνησης των κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών, δεν επιδιώκει τόσο να φέρει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να στήσει αστικό δικαστήριο με κατηγορούμενο το ίδιο το λαϊκό κίνημα, το οποίο…τόλμησε να αμφισβητήσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και το ευρώ και να ψηλαφήσει μια διαφορετική πορεία για την ελληνική κοινωνία, έξω από τα ευρωενωσιακά όρια. Αυτό και μόνο είναι αρκετό να στείλει τον κατηγορούμενο – το λαϊκό κίνημα – στην πυρά. Από την άλλη βέβαια, δείχνει και τον τρόμο της αστικής τάξης απέναντι στον λαϊκό παράγοντα. Γιατί οι αιτίες που οδήγησαν στη λαϊκή έκρηξη της περιόδου 2010–2012, αλλά και στο εκκωφαντικό 61,3% στο δημοψήφισμα στις 4 Ιούλη 2015, όχι μόνο δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά έχουν γίνει πιο ισχυρές.

Ξέρουν πολύ καλά, ότι η σημερινή Βουλή δεν εκπροσωπεί τον λαϊκό παράγοντα, βρίσκεται σε διάσταση μαζί του και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της κρίσης που διαπερνά το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του.

Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι το μόνο που τους σώζει είναι η αδυναμία του λαϊκού κινήματος να καταθέσει πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση, προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της χώρας. γεγονός που θα το έφερνε σε σύγκρουση με τον ευρωπαϊκό και αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ευρύτερα με το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Ας όψονται γι’ αυτό όσοι διακήρυτταν την κρίσιμη περίοδο την ανωριμότητα των συνθηκών, θέση η οποία την συγκεκριμένη περίοδο ισοδυναμούσε με εγκατάλειψη της ταξικής αναμέτρησης και με την άνευ όρων συνθηκολόγηση με την αστική τάξη και τον ευρωαμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Παρ’ όλα αυτά τρέμουν την λαϊκή οργή. Έχουν διαπράξει τέτοια τερατώδη εγκλήματα σε βάρος του λαού, που φοβούνται την λαϊκή θύελλα, η οποία μπορεί να ξεσπάσει οποιαδήποτε στιγμή και με τέτοια ορμή που θα σαρώσει το άθλιο και σαθρό οικοδόμημα της μνημονιακής περιόδου και θα πνίξει τους αυτουργούς του   εγκλήματος στο αίμα τους.

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, επαναλαμβάνουμε και πάλι, ότι στόχος της επίθεσης αυτής, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι μικροαστικές αυταπάτες που έτρεφε τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης από τον ίδιο της χώρας από αυτόν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει ψυχή τε και σώματι στο αντίπαλο στρατόπεδο και έχει βάψει τα χέρια της στο αίμα, διαπράττοντας εγκλήματα – 3ο μνημόνιο, κλείσιμο δεύτερης αξιολόγησης – που και ακραιφνείς πολιτικοί εκπρόσωποι του αστισμού, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα δίσταζαν να κάνουν.

Η επίθεση αυτή σχεδιάστηκε και ενορχηστρώθηκε από το Βερολίνο με συνεχείς αναφορές του “Χερ Σόιμπλε” και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλιν (επανειλημμένα ο τελευταίος έχει μιλήσει για “κόστος” ύψους 100 δισ. Ευρώ λόγω των γεγονότων που έλαβαν χώρα το α’ εξάμηνο του 2015) και υλοποιείται από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του “μένουμε Ευρώπη”.

πηγή: ergatikosagwnas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου