.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΠΩΣ ΤΟ ΚΕ.Σ.Α. ΑΛΛΑΞΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ» (ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΜΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ «ΨΙΛΑ»)


Ήταν λογικό (και άρα αναμενόμενο) μέσα στους πανηγυρισμούς για την έκδοση της όπως-όπως Οικοδομικής Άδειας (που τελικά βγήκε κακήν-κακώς στ’ όνομα της ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ και όχι της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» να χαθεί η ουσία της ανακοίνωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο (βλέπε εδώ) κάνει λόγο για τις αλλαγές που επέβαλλε στα σχέδια του γηπέδου το ΚΕντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Όπως αναμενόταν η ανακοίνωση αναπαρήχθη με την γνωστή μέθοδο απ’ όλα(;) τα Μ.Μ.Ε. που ασχολούνται με την Α.Ε.Κ. χωρίς κανέναν σχολιασμό. Είτε επειδή δεν ξέρουν, είτε επειδή δεν τους νοιάζει, είτε τέλος επειδή υποτίθεται ότι αλλαγές στο έργο ΔΕΝ θα γίνονταν (έτσι έλεγε ο «Διοικητικός Ηγέτης») η ουσία έμεινε στην αφάνεια.

Στην ουσία και μετά τις αλλαγές του ΚΕ.Σ.Α. η όψη της «Αγιά Σοφιάς» όταν αυτή κτιστεί ΔΕΝ θα έχει καμία σχέση με αυτή των μακετών. Οι τέσσερις αλλαγές που επέβαλλε το ΚΕ.Σ.Α. είναι:

  • Μείωση του ύψους κατά 2 μέτρα από την οποία προέκυψε και μείωση της χωρητικότητας του γηπέδου, όπως ΜΟΝΟΝ εμείς σας είχαμε ενημερώσει σχετικά όταν άλλοι «διασταύρωναν» πληροφορίες.
  • Τα τοξωτά ανοίγματα της μακέτας μας «αφήνουν χρόνους» αντικαθιστάμενα από ορθογώνια, ενώ η κυρίως κατασκευή παίρνει μεγαλύτερη κλίση.
  • «Απλοποιήθηκαν» οι κεντρικές είσοδοι του γηπέδου ή αλλιώς «μας χάλασαν την μόστρα».
  • Τέλος, το ΚΕ.Σ.Α. επέβαλλε την αντικατάσταση του υλικού με το οποίο θα καλυφθεί η κατασκευή από «πλέγμα ορθογωνικής διάτρησης», έτσι ώστε το γήπεδο να είναι πλέον διάφανο (σι θρού που λένε και οι μάγκες) εξασφαλίζοντας συν τοις άλλοις και καλύτερο φυσικό φωτισμό. Θα μπορούν, δηλαδή, οι θεατές να έχουν θέα της υπόλοιπης πόλης.
Φυσικά αυτά ΔΕΝ σας τα είπε για να χαρείτε ούτε η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» ούτε ο Ανδριόπουλος. Τι να σας πουν άλλωστε; Να παραδεχτούν ότι τους άλλαξαν συνολικά την όψη της κατασκευής; Αφού υποτίθεται ότι είχε σχεδιαστεί έτσι γιατί έτσι άρεσε του «Τίγρη». Το Υπουργείο καταλήγει στην ανακοίνωση του ότι έτσι το γήπεδο «αναβαθμίζεται αισθητικά». Είναι σαν να μας λέει ότι πριν ήταν «κιτς» (κακόγουστο). Επίσης δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη η αναφορά του συντάκτη της ανακοίνωσης σχετικά με τις αλλαγές που επέβαλλε το ΚΕ.Σ.Α. και οι οποίες καθιστούν το γήπεδο «φιλικότερο προς το περιβάλλον». Που σημαίνει ότι αρχικά ΔΕΝ ήταν όσο μπορούσε «φιλικό προς το περιβάλλον».

Κλείνοντας αφιερώνουμε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Υπουργείου σ’ όλους αυτούς που σχολιάζοντας τις διαρροές της «επίσημης Α.Ε.Κ.» (δηλαδή, το κατευθυνόμενο γηπεδικό «ρεπορτάζ») απορούσαν γιατί το ΚΕ.Σ.Α. ζήτησε δείγμα από το υλικό της κάλυψης. Το αφιερώνουμε σ’ όλους αυτούς που νόμιζαν ότι οι υπηρεσίες υπάρχουν μόνο και μόνο για να βάζουν σφραγίδες. Τώρα που έγινε η αρχή -που ξέρετε- μπορεί να υπάρξει και συνέχεια στις αλλαγές/τροποποιήσεις του σχεδίου. 

Γι’ αυτό σας λέμε ότι βρείτε με απεικόνιση του αρχικού σχεδίου της «Αγιά Σοφιάς» κρατήστε το καθ’ ότι είναι πλέον συλλεκτικό.

28 Ιούλη 2017
παρατηρητήριο. 
πηγή: aek-watch.gr

3 σχόλια:

  1. Ηλίθιοι... η αεκ ήταν πάντα ανοιχτή σε συζήτηση για αλλαγές... αλλά μόνο με αυτούς που ξέρουν να συνομιλούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποσο κομπλεξικοι ειστε ρε καραγκιοζηδες..θα γινει μια χαρα το γηπεδο και θα σας ποναει.μετρατε ωρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακαρόνια με ΑΕΚ - Το γήπεδο δεν μπορεί και δεν θα γίνει ποτέ ε; Συνεχίστε να βγάζετε άρθρα για την ΑΕΚ, συνεχίστε να γκρινιάζετε, εμείς ερχόμαστε αναρχοχίπηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή