.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Συνάδελφοι,

Μετά το αρνητικό ρεκόρ  των 213 μεταθέσεων, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να παίζει “εν ου παικτοίς”.

Ανακοίνωσε αποσπάσεις κατά 20% λιγότερες από τις περσινές! Μένοντας πιστό στο μότο “πρώτα ο άνθρωπος” συνεχίζει την οικονομική εξουθένωση χιλιάδων εκπαιδευτικών μακριά από τα σπίτια τους και θυσιάζει για άλλη μια φορά στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής και των αιματηρών πρωτογενών πλεονασμάτων τον όποιο ήδη σπαραγμένο οικογενειακό τους προγραμματισμό. 

Οι αποσπάσεις ήταν για άλλη μια φορά ελάχιστες σε σχέση με τα πραγματικά λειτουργικά κενά των σχολείων και τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών. Επίσης δεν πραγματοποιήθηκαν αποσπάσεις σε φορείς και στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που εξ αντικειμένου θα διευρύνουν τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά των σχολείων.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εδώ και 7 χρόνια ζει κάτω από το βάρος των δεκάδων χιλιάδων κενών και της μακρόχρονης αδιοριστίας. Οι μηδενικοί διορισμοί προκάλεσαν πολύ μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Προκειμένου, λοιπόν, “να βγουν τα νούμερα” και να μειωθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όλα αυτά τα χρόνια όλες οι πολιτικές ηγεσίες όπως και η σημερινή γενίκευσαν την ελαστική εργασία (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι κάθε είδους), επιβάλλουν κάθε λογής περικοπές και συγχωνεύσεις τμημάτων, αύξησαν το διδακτικό ωράριο όλων των εκπαιδευτικών, αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, διαθέτουν εκπαιδευτικούς και σε 5 σχολεία… Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, με τις ρυθμίσεις για τα ΕΠΑΛ και το διακηρυγμένο “νέο λύκειο”, μεθοδεύει νέα, εκρηκτικά, πλασματικά πλεονάσματα.

Φτάνει πια!
Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε βορά στα ανθρωποφάγα σχέδιά τους.

Συνάδελφοι,

Η πολιτική των μηδενικών διορισμών που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας, όπως προστάζουν ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, έχει ως αποτέλεσμα τις μηδενικές μεταθέσεις, τις ελάχιστες αποσπάσεις και τα πλασματικά πλεονάσματα. 

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σ’ αυτή την πολιτική.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας:

·         Να προχωρήσει άμεσα στη κάλυψη όλων των πραγματικών λειτουργικών κενών των σχολείων,  ικανοποιώντας τις αιτήσεις απόσπασης των εκπαιδευτικών.
·         Να προχωρήσει άμεσα στο μαζικό  διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, όπως οφείλει, και να σταματήσει την ομηρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
·         Να καλύψει από την αρχή της σχολικής χρονιάς τις έκτακτες ανάγκες των σχολείων με προσλήψεις αναπληρωτών.
Σ’ αυτούς τους δίσεκτους καιρούς επανατοποθετούμε το κυρίαρχο θέμα με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και τα οράματά μας: 

Αγώνας για Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά.

Ένα σχολείο που χωρά όλους τους εκπαιδευτικούς, όλα τα παιδιά κι όλη τη γνώση.

Απ’ αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείπει κανείς!

22/7/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου