.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Απάτη η "εμπιστοσύνη" των αγορών με το σημερινό ομόλογο. Τα μισά τα δανειστήκαμε από τις δικές μας τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία!


Πανηγυρίζουν ακόμα στο Μαξίμου για το ομόλογο που έβγαλαν με το ληστρικό επιτόκιο του 4,7%;;;

Ας δούμε τελικά από που δανειστήκαμε αυτά τα 3 δις ευρώ......
Η δημόσια προσφορά απευθύνεται στους υφιστάμενους κατόχους του ομολόγου του 2014, καθώς και σε νέους επενδυτές. Η έκδοση γίνεται σε δύο μέρη. Η πρώτη αφορά στην ανταλλαγή του ομολόγου έκδοσης 2014 και λήξης 2019. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ανταλλαγή 2 δισ. ευρώ. Σήμερα, τρεις ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank και Eurobank) θα προχωρήσουν στην ανταλλαγή των ομολογιών που κατέχουν συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο το 50% του στόχου της ανταλλαγής. 
Από κει και πέρα, σημαντική για την τελική διαμόρφωση της απόδοσης και κατά συνέπεια για την επιτυχία του εγχειρήματος θα είναι η συμμετοχή νέων επενδυτών, στο δεύτερο μέρος της έκδοσης που αφορά νέο χρήμα. Το ελληνικό Δημόσιο προσβλέπει στην άντληση ποσού της τάξης του 1 δισ. ευρώ από το δεύτερο μέρος της έκδοσης, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πέρα από το 1 δις από τις ελληνικές τράπεζες, άλλο μισό δις προήλθε από το Κοινό κεφάλαιο των ασφαλιστικών ταμείων!

Κατά το ήμισυ δανειστήκαμε από εμάς, απλά για να πουλήσουμε success story και βέβαια με ληστρικό επιτόκιο και κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα κοράκια που μας βοήθησαν για να "βγούμε στις αγορές"!
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου