.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων σε όλο της το μεγαλείο στις κατευθύνσεις και αποφάσεις της περιφέρειας Αττικής



Με αφορμή την 24η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιου Αττικής

Σε ένα φαινομενικά διεκπεραιωτικό Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, στις 20 Ιούλη 2017, αποκαλύφτηκαν για ακόμη μία φορά οι πολιτικές στοχεύσεις και η ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και της άγριας περιστολής των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων εκ μέρους της πλειοψηφικής κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Δύναμη Ζωής.
Στην αρχή της συνεδρίασης, η περιφερειακή αρχή αρνήθηκε πεισματικά να τεθεί προς συζήτηση, εκτός ημερησίας διάταξης,ψήφισμα το οποίο καταθέσαμε ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, παρ΄ όλο που στηρίχτηκε με επιμονή από τους ανεξάρτητους περιφερειακούς συμβούλους αλλά  και τη Λαϊκή Συσπείρωση. Οι πάλαι ποτέ δημοκρατικά ευαίσθητοι εκπρόσωποι της πλειοψηφούσας παράταξης καταψήφισαν με διαδικαστικές προφάσεις. Πώς να μην το κάνουν άλλωστε, αφού το κόμμα που υπηρετούν και ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε ψηφίσει στη Βουλή το άρθρο 187Α και στη συνέχεια, όντας στην κυβέρνηση, έχει αφήσει άθικτη όλη την «αντιτρομοκρατική νομοθεσία» και ειδικότερα τον ειδικό τρομονόμο 187Α του ΠΚ.(Βλ. σχετικό ψήφισμα).
Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα κατά την ημερήσια διάταξη θέματα, δηλ. λεφτά, πολλά λεφτά για «έργα», που χρηματοδοτούνται αποσπασματικά, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και ιεράρχηση, για να φιγουράρει το όνομα της Περιφέρειας στους χρηματοδότες και κυρίως για να διοχετεύονται τα χρήματα με προσανατολισμό τις ανάγκες του κεφαλαίου και μικροπολιτικές σκοπιμότητες προς άγρα ψήφων και συναλλαγή με διάφορους δήμαρχους και εργολάβους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συζήτηση για ορισμένα από τα προ ημερησίας διάταξης θέματα:
Σχετικά με το θέμα 2ο: Aφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης εκατομμύριων ευρώ με τον Δήμο Αθηναίων για βελτιώσεις οδοποιίας στο εμπορικό και τουριστικό κέντρο, από το Κολωνάκι έως το Μοναστηράκι:  ύψιστη προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής που αδιαφορεί κατά τα λοιπά επιδεικτικά για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στις λαϊκές γειτονιές και τις περιοχές που ζουν και δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι. Αρκεί μια βόλτα στη περιοχή του Ελαιώνα, του Βοτανικού, του Κολωνού και αλλού.
Σχετικά με το θέμα: 3o και 6o: Aφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης χρηματοδότησης που υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ σε εκκλησίες, για αγιογράφηση και πολιτιστικές δράσεις (!) από μια διοίκηση που επαγγελλόταν κάποτε το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους. Προφανώς, η στήριξη της Εκκλησίας κι οι ευλογίες των μητροπολιτών είναι πολύ αναγκαία για τη διεκπεραίωση της μνημονιακής αντιλαϊκής πολιτικής που έχουν αναλάβει.
Σχετικά με το θέμα9ο: Aφορά την έγκριση δαπάνης για την οικονομική συμμετοχή της περιφέρειας ως εταίρου  των Κέντρων Πρόληψης, «υψίστης προτεραιότητας» όπως αναφέρουν στις εισηγήσεις τους. Παρ΄ όλα αυτά διαθέτουν ελάχιστο μέρος του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, 285.000 ευρώ για 14 κέντρα σε όλη την Αττική, με περίεργη ανισοκατανομή των διατιθέμενων ποσών. Τα υπόλοιπα τα κρατάνε και μάλλον μαζί και με άλλα αποθεματικά τα προορίζουν για τις ανάγκες των δανειστών και των τραπεζιτών (Βλ. σχετική ανακοίνωση).
Τέλος -αλλά ιδιαίτερα σημαντικό- σχετικά με το θέμα 7ο: Εγκρίθηκε η δημιουργία επιχειρηματικού βιομηχανικού πάρκου τύπου Β με  σοβαρότατες επιπτώσεις συνολικά στην Αττική και κυρίως στην απόλυτα υποβαθμισμένη Δυτική Αττική και με οξεία οσμή σκανδάλου. Εάν προχωρήσει, μια ολόκληρη περιοχή παραδίδεται στην ασυδοσία του κεφαλαίου χωρίς καν τους στοιχειώδες όρους και προϋποθέσεις που προβλέπουν οι ρυθμιστικοί και χωροταξικοί και άλλοι ισχύοντες νόμοι.
Εγκρίνουν ΒΕΠΕ μαζί βεβαίως με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ  της ΝΔ και των παραπληρωμάτων αυτών, ζώνη που περιλαμβάνει και τη ζώνη οικιστικού ελέγχου της Φυλής, χωρίς να υπάρχει στο Ρυθμιστικό, χωρίς και να έχει πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο, σε ζώνη με γεωργική γη, σε περιοχή όπου διασχίζεται από επτά ρέματα μη οριοθετημένα, μέσα στη ζώνη προστασίας του Ποικίλου Όρους και με δασική έκταση, με 2 ζώνες καλωδίων υπερυψηλής τάσης εκτός των άλλων.
Κάλεσαν μάλιστα και το διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕ για να …τεκμηριώσει την ασυδοσία στο όνομα του παραμυθιού της ανάπτυξης για το κεφάλαιο.
Αντί της απομάκρυνσης βαριών βιομηχανιών, διυλιστηρίων, εταιριών ανακύκλωσης και κυρίως της χωματερής, που έχουν εγκατασταθεί και επιβαρύνουν επί δεκαετίες το περιβάλλον της περιοχής, του Σαρωνικού και του λεκανοπεδίου συνολικά έρχονται να προσθέσουν και άλλες μονάδες βιομηχανικών εκμεταλλεύσεων διευκολύνοντας την ασύδοτη επέλαση του κεφαλαίου και των κερδών του.
Ιδιαίτερη  στιγμή στο τέλος  της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση των θεμάτων 10 και 11, όποτε και ανακοίνωσε την παραίτησή του το μέλος  των Κοινών Επιτροπών Παρακολούθησης των προγραμματικών συμβάσεων, καταγγέλλοντας πως έχουν μετατραπεί σε διακοσμητικές γλάστρες σε ένα χορό εκατομμυρίων ευρώ, που αυξομειώνονται κάθε φορά για να ικανοποιηθούν τα διάφορα αλισβερίσια μεταξύ δημάρχων, περιφέρειας και εργολάβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου