.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΟΛΠ: Θα συνεδριάζει σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ το διοικητικό συμβούλιο




- Αφού πρώτα ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά στο κινεζικό Δημόσιο (λέγε με Cosco), τώρα ξαφνικά... «θυμήθηκαν» να «αντισταθούν»!!!
- Το διαβόητο ΤΑΙΠΕΔ που, ως εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου, συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της ΟΛΠ ΑΕ με ποσοστό 23,14% επί του αριθμού ψήφων, καταψήφισε την πρόταση του βασικού μετόχου (Cosco) για τροποποίηση του άρθρου 9 παρ. 1 του Καταστατικού της εταιρείας, προκειμένου να συμπεριληφθούν η ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ ως τόποι συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΠ Α.Ε.


- Επειδή όμως το ποσοστό αυτό δεν είναι αρκετό για να «μπλοκάρει» αποφάσεις του βασικού μετόχου, η πρόταση υπερψηφίστηκε με ποσοστό 62% επί του συνόλου των εχόντων δικαίωμα ψήφου (παρέστη το 82,8% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας).

- Στα επίσης αξιοσημείωτα της υπόθεσης, είναι και το ποιοι άλλοι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης του βασικού μετόχου, που κατέχει την παρούσα στιγμή το 51% των μετοχών.

- Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ, με την Cosco συμπαρατάχθηκαν τόσο η Lansdowne Partners και η περιώνυμη Blackrock, όσο και... ελληνικές ΑΕΔΑΚ όπως και η Δήλος της Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ και η Alpha Trust αλλά και άλλοι διαχειριστές κεφαλαίων που εκπροσωπήθηκαν στη συνέλευση. (Είπατε κάτι για... πατριωτισμό;;;).

- Και τώρα, φίλτατοι «μενω-ΣΥΡΙΖες» και λοιποί νεομνημονιακοί, κλάψτε ελεύθερα και γοερά για το «στολίδι» της Μεσογείου, που το ξεπουλήσατε στους Κινέζους έναντι «πινακίου φακής» και τώρα κάνετε ανέξοδη «αντίσταση», γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τίποτε δεν πρόκειται ν' αλλάξει, τουλάχιστον προς το καλύτερο, όσο η λογική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης, είτε της δικής σας, είτε οποιασδήποτε άλλης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου