.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΟΥΝ (ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;)



 Πολλές φορές οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι είναι «υποχρεωμένοι» προκειμένου να γράψουν κάτι ή να υπερασπιστούν τον εκάστορτε ιδιοκτήτη και τις πρακτικές του να γράψουν χαζομάρες. Χαζομάρες που αν τις πάρει κανείς στα σοβαρά θα πρέπει ν’ απαντήσει ανοίγοντας έτσι έναν ατέρμονα (χωρίς τέλος) κύκλο. Ωστόσο, μερικές χαζομάρες είναι τόσο προβοκτόρικες που τους πρέπει μια κάποια απάντηση. Μια απάντηση, η οποία θα ισορροπεί μεταξύ σοβαρότητας και αστειότητας. Όπως, όμως, είναι γνωστό μέσω των αστείων λέγονται τα πιό σοβαρά πράγματα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ένα σχόλιο του Πάνου Λούπου σττην «ΩΡΑ». Ειλικρινά κάτω από οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες ΔΕΝ θ’ άξιζε κανενός είδους απάντηση σ’ αυτό. Μιας όμως και έκανε τον κόπο να το γράψει και καθώς η «επίσημη Α.Ε.Κ.» έχει σκόπιμα επιλέξει να καλλιεργήσει ένα κλίμα μισαλλοδοξίας θεώρησα σκόπιμο όχι να του απαντήσω, αλλά να επεκτείνω το σχόλιο του. 

Μετά, λοιπόν, την «Γ.Σ. των μαζικών διαγραφών» ο Λούπος θυμήθηκε όλους τους ΑΕΚζήδες που πέθαναν χωρίς να έχουν δεί χτισμένο το νέο γήπεδο εξαιτίας υποτίθεται των εμποδίων που έβαζαν οι «9» (και όχι μόνο). Αν πάρει, λοιπόν, κάποιος στα σοβαρά τον Λούπο αυτό σημαίνει ότι τα συνοδά έργα που πρέπει να προηγηθούν και να έχουν τελειώσει πριν το γήπεδο είναι στην ολοκήρωση τους και όλα τα χρήματα που απαιτούνται για το χτίσιμο του (εκτός των 20 εκ. της Περιφέρειας) είναι ήδη κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ότι όλα τα υπόλοιπα ήταν πλήρη και νόμιμα. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή (που τον πάρει κανείς στα σοβαρά) θα πρέπει να εξηγήσει σε κάποιους «περίεργους» γιατί στην Α.Μ.Κ. με Δημόσια Εγγραφή μπήκαν μόνο τα λεφτά των εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου 2013-2014 κια ελάχιστα από ΑΕΚτζήδες που πήγαν στον γκισέ της Πειραιώς και όχι το μερίδιο του Μελισσανίδη. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.

Μιας και μπήκαμε σε συζήτηση εφάμιλης «των νεκρών της Ε.Ρ.Τ.» και του αντίστοιχου μνημείου της ας δούμε αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις που ν’ αφορούν την Α.Ε.Κ. Επειδή τα «γιουσουφάκια» της επαγγελματικής δημοσιογραφίας (γιατί υπάρχουν και οπαδικά) έχουν κάποια «κενά μνήμης» θα παραθέσω 2-3 περιπτώσεις για τις οποίες αξίζει όχι μόνο να γίνει κάποια αναφορά, αλλά και να στηθεί μνημείο.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
  • Για τα παιδιά των ΑΕΚτζήδων που γεννήθηκαν όταν η ομάδα έπαιζε στην Γ’ & την Β’ Εθνική (παρά την κατηγορηματική ανακοίνωση της Π.Α.Ε. του Δημητρέλλου ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν).
  • Γι’ αυτούς που επέβαλλαν στην Π.Α.Ε. να μην κυνηγήσει την ένσταση σε βάρος του Άρη παραμένοντας σε περίπτωση δικαίωσης στην Α' Εθνική.
  • Γι’ αυτόν που επέβαλλε την πτώση στην Γ’ Εθνική «για να καθαρίσει από τα χρέη η ομάδα».
  • Για όσους ΔΕΝ άντεξαν την πίκρα και την ξεφτίλα από τα παραπάνω και πέθαναν πικραμένοι πριν επανέλθει η ομάδα από τα «αλώνια» στα «σαλόνια».
  • Τέλος, θα έπρεπε να στηθεί ένα μνημείο στον «άγνωστο ΑΕΚτζή» που ακόμη περιμένει την Α.Ε.Κ. που του έχει υποσχεθεί ο Μελισσανίδης και που ελπίζει πως φέτος θα την δεί. Το μόνο που τον σώζει είναι πως αν τα παραπάνω μνημεία τοποθετηθούν μέσα στο γήπεδο (που θα κάνει τουλάχιστον δύο χρόνια να κτιστεί) έχει τον χρόνο (αν είναι και τυχερός) ν’ αλλάξει το κλίμα και να γλυτώσει το τελευταίο.
Αυτά σχετικά με όσα οφείλονται στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.», στον οποίο πάνω απ’ όλα οφείλεται από την Ιδιοκτησία/Διοίκηση της Π.Α.Ε. «σεβασμός» (αν δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη υπάρχει και ο Μπαμπινιώτης). Αλλά για να υπάρξει «σεβασμός» θα πρέπει οι Ιδιοκτήτες/Διοικούντες ν’ αλλάξουν μυαλά, κάτι πολύ δύσκολο αφού όπως λένε οι Αγγλοσάξωνες «Δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα το γέρικο σκυλί».

20 Ιούλη 2017
παρατηρητής 1.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου