.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Στους κόλπους της Ν.Δ στεγάζονται οι μεγαλύτεροι κλέφτες ή στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ συνωστίζονται οι περισσότεροι λωποδύτες;


Βολεύουν και τα δυο μεγάλα αστικά κόμματα οι ανούσιες αντιπαραθέσεις για το ποιο κόμμα έχει τα περισσότερα διεφθαρμένα στελέχη. Αφού και τα δυο κόμματα εξουσίας συμφωνούν απόλυτα στην μνημονική ταξική πολιτική, ότι δηλαδή τα λαϊκά στρώματα πρέπει να εξαθλιωθούν για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ξένων και ντόπιων πλουτοκρατών, πρέπει να βρούνε ένα άλλο πεδίο διαξιφισμών.

Και το σίριαλ της σκανδαλολογίας τους βολεύει απόλυτα. Μένουν στο  απυρόβλητο οι πολιτικές που είναι οι μήτρες των σκανδάλων και η όποια αντιπαράθεση επικεντρώνετε στο ψευδοδίλλημα αν στους κόλπους της Ν.Δ στεγάζονται οι μεγαλύτεροι κλέφτες ή στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ συνωστίζονται οι περισσότεροι λωποδύτες και πολιτικοί απατεώνες.

Βγαίνει ας πούμε σήμερα το Documento και με ξύλινα πρωτοσέλιδα γράμματα μας λέει ότι ο νεοδημοκράτης πρώην υπουργός δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την διάρκεια της υπουργικής του θητείας απένειμε χάρες σε διακινητές ναρκωτικών και προσφύγων και καταδικασθέντες για υπεξαιρέσεις, νοθείες δημοσίων διαγωνισμών και κλοπές.


Καπάκι έρχονται το «Πρώτο Θέμα», η «Καθημερινή» και το «Βήμα» και με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματά τους επικαλούνται το πρόσφατο βιβλίο του Βαρουφάκη το οποίο περιέχει απίστευτους διαλόγους του πρώην υπουργού οικονομικών με τον Τσίπρα και το επιτελείο του, παρουσιάζοντας τον πρωθυπουργό έναν συνειδητά πολιτικό απατεώνα.

Για όλη αυτή την μπόχα που αποπνέουν αυτά τα δημοσιεύματα ισχύει το γνωστό: Ένα τόσο σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα είναι επόμενο να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Από την άλλη όμως, ακόμα και με τους καθιερωμένους κανόνες του αστικού παιχνιδιού, όλα αυτά δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα.

Εχουν περάσει τόσες ώρες από αυτά τα δημοσιεύματα και ο Χ.Αθανασίου και φυσικά το κόμμα του, δεν έχουν κάνει μια τοποθέτηση για τα όσα αποδίδονται στο νεοδημοκρατικό στέλεχος.

Το ίδιο ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι δυνατόν το κυβερνητικό κόμμα να προσπερνάει αυτές τις σοβαρές κατηγορίες με φτηνή ειρωνεία του τύπου «ευχόμαστε –σ.σ στην Βαρουφάκη- καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ».

Εδώ υπάρχει και ένα πρόσθετο στοιχείο που αφήνει εκτεθειμένο το κυβερνητικό κόμμα. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ ισχυρίζεται ότι όλοι οι διάλογοι που παρατίθενται στο βιβλίο του είναι καταγεγραμμένοι με το κινητό του και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. (Συνεδρίαση κυβερνητικών στελεχών ήταν αυτή ή μαφιόζικης οργάνωσης που ο ένας υποκλέπτει τα λεγόμενα του άλλου;).

Οπότε μπορεί πολύ εύκολα ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει απ’ τον Βαρουφάκη να δώσει στην δημοσιότητα αυτούς τους ηχογραφημένους διαλόγους για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ή όχι. Γιατί δεν το κάνει;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όσο η μήτρα του καπιταλιστικού συστήματος μένει ανέπαφη θα εξακολουθεί μόνιμα να γεννά τέτοια φαινόμενα διαφθοράς και σαπίλας.

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου